lauantai 10. kesäkuuta 2017

Haagan Alppiruusupuisto on eksoottinen kohde

Kävimme Haagan Alppiruusupuistossa viime viikon sunnuntaina, puisto tunnetaan toiselta nimeltään Rhodopuistona.  Pari vuotta sitten käydessämme siellä tähän vuoden aikaa, kukat olivat jo täydessä kukoistuksessaan. Tänä vuonna on säät olleet hieman viileämmät, joten kukat eivät olleet vielä auenneet kukkimaan. Jossain kohdissa, joihin aurinko osui kunnolla olivat kukat auenneet kukoistukseensa.

Alppiruusujen kukkiessa on tuo puisto kuin satumetsä. Kun alppiruusujen kukat aukeavat puisto täyttyy ihmisistä. Sosiaalisessa mediassa kuvien lisääntyessä, ihmiset tajuavat tämän paika olemassaolon.

Kun puiston kukat kukkivat, voi melkein unohtaa olevansa Helsingissä. Vilkkaan mielikuvituksen avulla voi kuivitella itsensä johonkin eksoottiseen ulkomaan kohteeseen. Suomessa on ihania paikkoja, jotka täytyy löytää, jotta näkee, että myös meillä on ihania kohteita, joita voi lomalla katsastaan Siis jopa omassa kotikaupungissa.


Jäin kuuntelemaan lintujen laulua ja hiljaisuutta. Alppiruusupuisto on oiva paikka haavailemiselle.Löytyi sieltä muutamia jo auenneita kukkia. Voitte vaan kuvitella sen hetken kun kaikki kukat kukkivat yhtä aikaa.Nämä kukat kukkivat peltoaukealla, jossa aurinko paistaa, joten sinne oli saapunut jo väripaljoutta.

Suosittelen tutustumaan Alppiruusupuistoon, jos ei siellä ole koskaan vielä käynyt. Itse kävin ensimmäistä kertaa kolme vuotta sitten. Nyt veri vetää aina tähän aikaan vuodesta sinne uudestaan. Uskoisin, että jo nyt viikonloppuna kannattaisi yrittää käydä siellä uudestaan, jos nyt näkisi kaikkien kukkien kukkivan.

Maiju

14 kommenttia:

 1. Kiitos kun kerroit kukinnan tilanteen, olinkin miettinyt sitä. Ensimmäinen käyntikertani tuolla osui täydellisesti hurjimman kukinnan aikaan, seuraava käyntini pari vuotta myöhemmin oli vähän pettymys. Pitää taas vierailla tänä kesänä, paikka on todellakin kuin satumetsä. "Pitkospuita" pitkin on helppo kulkea myös lastenvaunujen, rollan tai pyörätuolin kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että viikossa olisi tapahtunut edistystä. Nyt on ollut lämmintäkin, joten luulisi, että se olisi auttanut tilannetta.

   Poista
 2. Kävin tänään tuolla päivällä ihastelemassa metsää ja alppiruusuja. Kukinta ei ole aivan parhaimmillaan vieläkään, ensi viikolla varmaan osuu huippu.

  Rhodojen lisäksi siellä kukkii myös lakka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti väliaikatiedosta. Kyllä ne varmasti kukkivat vielä 😀

   Poista
 3. Onpa kaunis paikka ❤️
  Aurinkoista lauantai-iltaa Maiju!

  VastaaPoista
 4. Voi miten kaunis paikka - voi vain kuvitella, miltä se täydessä loistossaan näyttää. Meidän takapihan alppiruusut ovat täydessä kukassa ja kun katselen noita kuviasi, taidanpa istuttaa sinne niitä toisiakin lajikkeita - alppiruusu kun tuntuu olevan yksi niitä harvoja kasveja, joita minäkään en saa hengiltä;)
  Ihanaa viikonloppua, Maiju <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten mun pitäisi varmaan itsekin kokeilla. Mä tapan kaikki kukat 😀

   Poista
 5. Kiitos vinkistä! Kaikkia kauniita paikkoja sitä onkin, missä ei ole tullut vielä käytyä. Tämä menee kesän käyntikohteiden listalle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti kannattaa käydä. Sain juuri tietoa, että nyt juuri kannattaa käydä, koska suuri osa kukista olisi jo auennut :)

   Poista
 6. Kiitos tästä postauksesta. En olisi muistanut puiston olemassaoloa ilman kirjoitustasi. Kävin tänään puistossa ja alppiruusut olivat todella kauniissa kukassa. Luulen, että tänne on palattava jatkossa joka vuosi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa. Itseäni vähän harmitti, kun en enää ehtinyt sinne uudestaan.

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.