tiistai 6. kesäkuuta 2017

Hetket, joita kesällä koetaan

Joka kolmas vuosi kesälomani on kesäkuussa. Muistan kuinka aina nuorempana harmitti pitää kesälomaa näin aikaisessa vaiheessa. Silloin aina luulin, että kesä on ohi aina kesäloman jälkeen. Nyt vanhempana tiedän, että näinhän se ei ole. Kesä jatkuu aina lokakuulle saakka.

Minun kesäni alkoi siitä, kun käänsi Annamari Westin kalenterin kesäkuun kohdalle. Sieltä aukesi kuva, joka toi mieleeni hetket mökillä ja keräämäni luonnonkukat. Näitä hetkiä tahdon tänäkin kesänä kokea ja paljon. Näitä hetkiä haluan vaalia.Jossain vaiheessa harmitti, kun tajusin, että minulta jäi väliin mökin kauneimmat hetket. Kauneinta on juuri silloin, kun koivu aukaisee lehtensä. Silloin kun kaikkialla on vihreää. Minut pelasti mieheni, joka tietää, että haluan kuvia luonnon heräämisestä. Hän oli mökillä pari päivää ja otti minulle pyytämättä kuvia. Hän ehti kokemaan omenapuiden kukkimisen. Mökin omenapuut eivät ole varmaan ikinä kukkineet näin paljon, kuin tänä keväänä.

Kun mieheni lähetti minulle kuvia omenapuista, sanoin, että ota pari kuva koivuista, jotta näen kuinka kauniita ne ovat tänä vuonna.Illalla hän oli vielä mennyt laiturille ja napannut kuvat auringonlaskusta. Minun iltani ei mökillä pääty ilman tätä maisemaa. Kyllä se mies tietää, että mistä se vaimo tykkää. Pieniä asioita monille, mutta isoja asioita minulle. Minun energiani syntyy näiden asioiden aistimesta.Kesä ilman jäätelöä ei ole kesä ollenkaan. Tänä kesänä nautitaan Pirkka-valmistajan Amppari-jäätelöä. Tästä on tullut suosikkini.Lenkkipolkunii suuntaan tähän vuodenaikaan omakotitaloalueelle ja siellä ihailen muun muassa syreenien kukintaa. Aiemmin meilläkin takapihalla kukkivat syreenit, mutta ei enää nykyään.Näin upeana voi kukkia myös villiomenapuut.Sitten kun aikaa on ja vedet lämpenevät, voi upottaa varpaansa järviveteen ja tuijottaa järvelle, tuijottaa tyhjyyteen ja antaa ajatusten lentää.Odotan, että pääsen mökille keräämään ensimmäiset luonnonkukkakimput ja pääsen upottamaan varpaani Enäjärveen. Tällaisista asioista nautin ja hei suurin osa näistä ei muuten maksa mitään. Kesästä voi nauttia pienin panoksin.

Nautitaan kesästä ja koetaan näitä arjen pieniä asioita.

Elämme vuoden kauneinta aikaa. Avataan silmämme luonnonkauneudelle.


Maiju

19 kommenttia:

 1. Kyllä tätä on odoteltukin. Ihanan kesäisiä päiviä sinulle Maiju <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä minäkin olen odottanut kukkien kukintaa ja väriä katukuvaan. Rakastan .

   Poista
 2. totta puhut. AAmulla juuri likan kanss töihin ajaessa katseltiin, että nyt luonnon vihreys on kauneimmillaan <3 Minulle kaikki nuo mainitsemasi asiat ovat myös tärkeitä; pienen pieniä asioita, joilla on suuri merkitys omalle jaksamiselle.
  Ihanaa lomaa ja kauniita kimppuja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä saan sen energiani juuri näistä asioista. Talvella saatan katsella pitkään kesällä otettuja kuvia ja miettiä, että kuinka ihana olikaan ja kohta on taas :) Kesä tuo sen energian sisimpään.

   Poista
 3. Alkukesän kukinta on niin kaunista. Lähden nyt hakemaan lupiineja, ihan lähimetsässä niitä ei kasva, mutta kilometrin päässä on niitty, jossa satakielet laulavat ja lupiinit kukkivat eri väreissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi joko lupiinitkin kukkivat :) Iiks... haluan mökille ja kukkia poimimaan :)

   Poista
 4. Oikein ihanaa ja rentouttavaa lomaa sinulle Maiju!
  Mulla on melkein huono omatunto, kun saan elää kaiken tämän keskellä ympäri vuoden. Luonto on vaan niin ihmeellinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi siitä, ei pidä potea huonoa omaatuntoa. Nauti hyvä ihminen :) Näistä asioista se hyvä energia syntyy :)

   Poista
 5. Miehesi on kyllä niin ajattelevainen, te molemmat olette ja ihania kuvia onkin napsinut. Amppari on muuten ylimaallisen herkullinen mehujää. :) Kivaa iltaa kamusein <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taas liikuin vaarallisilla vesillä, kuin mainitsin, että mieheni :) No meni nyt taas, ei tainnut olla eka kerta :) Amppari on <3

   Poista
 6. Upeaa, rentouttavaa ja nautinnollista lomaa, Maiju:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Sari. Nyt olen vedellyt vähän "tyhjiä" pois, jotta jaksaa lomailla :)

   Poista
 7. Hienoja kesäisiä kuvia ja jäätelö on kesän ykkösherkku. Mehujäästä en kylläkään tykkää.
  Ihanaa kesän ja kesäloman aloitusta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina, itse olen vähän opetellut mehujäätelöiden syöntiä uudestaan sitten lapsuuden ja olen löytänyt sieltä nyt kivoja makuja :)

   Poista
 8. Amppari on ihana parasta, samoin Koppis, tykkään Pirkan mehujäiden koostumuksesta, ne on jotenkin tiiviimpiä kuin muut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koppista en olekaan maistanut, joten pitää koittaa paikata tilanne :)

   Poista
 9. Hyvä postaus ja upeita kuvia. Myös tuo kalenterissa oleva.

  VastaaPoista
 10. Kesä... nyt nautitaan kaikesta ihanasta ympärillämme <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.