maanantai 26. kesäkuuta 2017

Leivotaanko pullaa - gluteenitonta pullaa?

Kun sain viisi vuotta sitten keliakiadiagnoosin, niin yksi asia mitä jäin kaipaamaan oli tuore ja hyvä pulla. Olen koittanut leipoa itse monenlaisilla jauhoseoksilla ja joskus olen onnistunut paremmin ja toisinaan sitten vähän huonommin. Markkinoille tulee tasaiseen tahtiin hyviä tuotteita ja haluan nostaa aina välillä hyviä tuotteita esiin myös blogissani. Tällä kertaa ihan ehdottomasti noston ansaitsee tämä tuote Moilas-tuote. 

Tavoitteena on aina löytää parempaa ja parempaa pullajauhoseosta. Toukokuussa tuli markkinoille gluteeniton pakastepullataikina Pirkalta. 

Nyt huomasin ilokseni, että Moilas Gluten Free oli tuonut markkinoille uuden Pulla-Munkki Mix -jauhoseoksen. Piti heti päästä tätäkin kokeilemaan pullankiilto silmissäni. 


Meillä gluteenittomillakin on erilaisia rajoitteita. Joskus tuotteet saattavat sisältää vehnäntärkkelystä, joten siitä syystä monet joutuvat jättämään tuotteet väliin. Moilasen gluteenittomat tuotteet ovat kaikki myös vehnättömiä, joten sopii siitä syystä monille. 


Tämä tuote on saanut monien rajoitteiden kiitoksen myös siitä, että tässä ei ole kardemummaa ja joku kiitti myös sitä, että tähän ei ole lisätty valmiiksi hiivaa. Kun jätetään jauhoseoksesta jätetään nämä pois, tuote soveltuu taas mahdollisimman monelle. Moilas on siis ottanut tässä tuotteessa huomioon mahdollisimman monen. 


Leivoin pullataikinan pakkauksen ohjeen mukaan. Gluteenittomassa leivonnassa riittää pullille kertakohotus. Pullat leivotaan muotoonsa heti kun taikina on tehty. Tämän jälkeen kohotetaan leivinliinan alla 30 minuuttia ja paistetaan. Leivotun pullan tuoksua ei voita mikään. 

Tykkäsin taikinan koostumuksesta ja mausta. Olen joskus maistanut taikinoita, joista maistuu valmiiksi rasva ja sokeri. Tässä taikinassa oli maku mielestäni kohdillaan. 


Nämä pullat maistuivat myös miehelleni, joka on normaaliruokavalioinen. 


Gluteenittomat pullat ovat parhaillaan juuri paistettuna tai sitten pakatettuna, mutta siinäkin heti pakastimesta ottamisen jälkeen. 

Kokeilin näitäkin pullia niin, että otin aamulla pakastimesta ja söin iltapäivällä. Tällöin gluteenittomiin pulliin tulee jo sellainen "vanha pullan vaikutelma". Joten ihan ehdottomasti suosittelen nauttimaan heti tai sitten ne vaativat pienen lämmittämisen mikrossa. 

Kyllä pulla on ihanaa. 

Maiju


2 kommenttia:

 1. Tuoreen pullan tuoksu on ihanaa. Nyt kyllä alkoi tekemään pullaa mieli. Onneksi lupailin jo pojalle, että leivon tässä lähipäivinä pullaa koko porukalle.
  Ihanaa viikkoa Maiju <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakaan ei voita. Myönnän, että ei ole vehnäpullan voittanutta 😀 Kuitenkin onneksi löytyy jo hyviä gluteenittomiakin 😀

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.