maanantai 19. kesäkuuta 2017

Lokit syö sun eväät

Kauppatorilla tulee kesällä käytyä aina vaan kun on mahdollista. Käydään usein siellä kahvilla ja samalla katsellen mielenkiinnolla ihmisten ja myös lokkien toimintaa. Helsingin kauppatori on kuuluisa varastelevista lokeistaan. Itse helsinkiläisenä osaan niitä varoa ja tiedän niiden metkut, mutta turistit eivät aavista, millaisia nämä meidän lokit ovat.

Jokin lokeissa minua kiehtoo ja yritän aina kuvata niitä mahdollisuuksien mukaan, silläkin uhalla, että ne ruikkivat välillä päälle. Olen muutaman kerran saanut sellaisen suihkun päälleni, että sen sitten muistaa jonkin aikaa.

Kuitenkin aina mulla on haaveissa hyvä kuva lokeista tai ainakin hyvä tilannekuva lokeista.Vuosia sitten kauppatorin telttojen yläpuolelle rakennettiin verkot, jotta lokit eivät häiritsisi torimyyjiä eikä heidän asiakkaitaan. Alkuun tuntui, että verkot auttoivat, mutta nykyään lokit ovat oppineet alittamaan verkot ja nykyään taas lentävät verkoista huolimatta varastamaan kojuilta ruokaa.Viime viikolla kävimme torilla ja mua nauratti lokkien asetelmat. Siinä ne odottivat sopivaa hetkeä milloin hyökätä.Kuin yhteistuumin ne sitten päättivät, että nyt on sopiva hetki. Tämä tilanne tuli todella nopeasti.

Tiedoksi vaan kaikille, että lokit eivät jätä sinua rauhaan, jos haluat syödä kolera-altaan portailla. Lokit odottavat sinun heikkoa hetkeäsi, sitä hetkeä, että unohdat vahtia ruokaasi.Ajattelin, että taidan viettää jonkun kauniin kesäpäivän kauppatorilla, näitä lokkeja seuraten. Lokkeja ja niiden toimintaa on itse asiassa kiva seurata. Varsinkaan jos ei itse ole se hyökkäyksen kohteena.

Onko teillä jotain kivoja muistoja lokeista ja kauppatorista?

Maiju

12 kommenttia:

 1. Lokeista on pari takille kakkimisjuttua muistossa. Kauppatori on aina kuulunut myös kesäpäivään. Siellä pitää ainakin kerran kesässä käydä.
  Ihanaa alkanutta viikkoa sinulle Maiju!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerran yksi lokki veti oikein supeeeer... supeeeerrr läjäyksen mun keskelle päätä. Olin melkein oksentaa pelkästä ajatuksesta :)

   Poista
 2. Kauppatorilla istutaan ja syödään possumunkit aina kun ollaan risteilyllä. TUOREITA Possumunkkeja ei täältä saa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäkää silmänne kiinni possuissa ettei lokit tule niitä vohkimaan :)

   Poista
 3. Helsingin matkoilla on lapsena käyty aina kauppatorilla tätini kanssa.Nyt harvoin enää,kun ei ole enää tätiä.Kirpparilla on tullut kesäisin käytyä myös kaupungilla viikonloppuisin Helsingissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauppatori on niin parasta Helsingissä. Kyllähän muutkin torit, mutta kauppatori on paras.

   Poista
 4. Mun isä ruokki aikoinaan lokkeja kerrostalon ikkunasta. Laittoi lauantaimakkaraa tai vastaavaa ikkunan ulkopuolella olevalle laudalle ja siitä kävi lokki hakemassa. Kun joku naapuri teki valituksen ja isännöitsijä älähti, isä alkoi viemään ruokaa niille ulos. Isä kertoi, että jossain vaiheessa lokki osasi jo lentää lähettyville, kun näki isän lähestyvän paikkaa, josta ruokaa löytyisi. Erilaisia makkaroita se niille kai syötti, ja muistan kun ihan vielä muutamia viikkoja ennen isän kuolemaa piti Lidlistä muistaa ostaa "lokinmakkaraa", sitä halvinta lenkkimakkaraa, mitä siellä oli. Mä joskus ajattelin, että jos isästä jokin uusi elämä syntyy, niin sen on pakko olla lokki. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti siitä tulee ikään kuin tapa. Sun isäsi oli varmasti lokinkuiskaaja :))

   Poista
  2. No eikö. Jokaisella eläimellä on omat kuiskaajansa :)

   Poista
 5. Argh, lokit ovat ahdistavia! Meillä putosi kerran aidattuun pihaamme lokinpoikanen, sitten ne muut kiertelivät kirkuen ympärillä ja oltiin ihanan paniikissa millä saadaan se pois pihasta, ei lähtenyt lentoon eikä uskallettu mennä koskemaan. Lopulta haettiin kadulta työmies jolla oli kypärä ja hanskat, että tuu auttamaan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No toi on kyllä ongelmallinen juttu, vielä kun ne lokkivanhemmat alkavat puolustamaan poikastaan.

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.