tiistai 13. kesäkuuta 2017

Oot sie vähä onnellinen?

Loman alettua on ollut ihanaa taas keskittyä siihen, että mikä on itselleen tärkeintä elämässä ja mistä saa energiaa. Minullehan se on värit pukeutumisessa ja myös ruuassa sekä sen asettelemisessa ja niiden yhdistelemisestä nauttiminen. Syön mielelläni ruokaa, joka ilahduttaa minua myös visuaalisesti. Ruokavalionihan perustanahan on värikkäät kasvikset ja vihannekset sekä, että marjoja ja hedelmiä löytyy reilusti ruokavaliosta. Ne on minulle tärkeimpiä juttuja ja niistä saan parhaat energiani.



Kaupassa viihdyn pisimpään aina hedelmä- ja vihannesosastolla. Yritän välillä etsiä sieltä jotain uutuustuotteita, jotta ei aina keskittyisi samoihin juttuihin. Keväällä bongasin helmitomaatit, joiden maku miellytti minua kovasti. Olen ostanut niitä oranssina ja punaisena. Nyt mökille lähtiessämme bongasin snäxi-kurkut Prismasta. Ne oli muuten aivan mielettömän ihania. Muualta en ole niitä vielä löytänyt.



Snäxi-kurkut on ihanan pieniä ja maustuvat herkullisilta. Se mikä niissä on parasta on se, että ne ei ole vetisiä, niin kuin usein isot kurkut ovat. 


Kesän ensimmäiset kotimaiset mansikat on ostettu. Itse asiassa olen ostanut niitä jo kuusi rasiaa. Tälläkin kerralla mökille ostettiin niitä useana päivänä. Näitä käytin monella eri tavalla, kuten tulette alla huomaamaan. Mansikat ovat monikäyttöisiä, ne sopivat hämmästyttävällä tavalla vaikka salaatin kaveriksi. 


Perjantaina valmistin aamukahville leipiä, joiden päälle laitoin herneenversoja, snäxi-kurkkua ja mansikoita. Erikoista lisätä mansikkaa, mutta toimii. Leivät maistuivat herkullisilta. 


 

Hedelmäsalaattia syntyi välipalaksi tuoreista hedelmistä ja marjoista. 


Toisena aamuna nautin  aamupalasämpylän välissä juuston ja herneenversoja sekä näitä ihania snäxi-kurkkuja. Ihanan rapsakka lopputulos. Löysin kaapista Virkkukoukkusen mukin, jossa kyseltiin, että "oot sie vähän onnellinen?" Ajattelin, että oonhan mie vähän. Sillee niin kuin sopivasti onnellinen. 


Iltapäivällä päätettiin grillata päivälliseksi lihaa ja pekonia. Seuraksi sopi hyvin salaatti herneenversoista, snäxi-kurkusta, tomaateista ja mansikoista. 


Salaatin päälle ripautin Tescon chili-valkosipulin makuista neitsytoliiviöljyä. Tämä viimeisteli salaatin maut. Öljy on oiva leipien dippaukseen, mutta toimi hyvin tässäkin tarkoituksessa. Mielestäni chili ja valkosipuli toivat jännästi mansikan maun esiin eri tavalla kuin normaalisti. 


Sitten vain nauttimaan. Tässä annoksessa oli värienergiaa vähän enemmänkin. Tämä ateria nautittiin mökkilaiturilla ihanaa maisemaa samalla katsellessa. 


Gluteenittomassa Facebook-ryhmässämme on moneen kertaan noussut esiin tämä Boströmin gluteeniton kakkupohja, jota myy ainakin Tokmanni ja nyt näemmä myös ainakin Citymarketit. Piti käydä Lohjalta hakemassa gluteenittomia pohjia ja tehdä mansikkakakkua. Kaikki kakkua syöneet tykkäsivät, joten maistuu hyvin myös normiruokavalioisille. Kakkupohjien hinta oli alle 2 euroa Tokmannilla. Harvoin tuohon hintaan löytyy gluteenittomia tuotteita. 

Nautimme kakkua iltapäiväkahvin kanssa. 



Mökiltä kotiin lähtiessämme tein vielä viimeisistä hedelmistä ja marjoista meille jälkiruokamaljat. 



Sanon aina, että ruoka maustuu paremmalta, kun sen voi syödä myös silmillään ja se miellyttää omaa silmää. 

Onko sinulle sama miltä ruoka näyttää, vai keskittytkö sinä visuaalisuuteen ruuan kanssa? 

Maiju 

18 kommenttia:

  1. Sulla on kyllä aina niin mahtivärikkäitä ja kauniita ruokakuvia. Ja koska kaikki on terveellistä ja sellasta, mitä itsekin tykkään syödä, niistä tulee myös iloiseksi.

    t. Helmitomaattihamsteri :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Väriä elämään pitää saada ihan joka suhteessa. Ihanaa kun sinäkin tykkäät <3

      Poista
  2. Ihania annoksia <3
    Itse olen aika halju pukeutumisen suhteen, mutta ruoka on sitäkin värikkäämpää :)
    Meillä on omassa kasvihuoneessa kasvamassa noita pikkukurkkuja ja aika monta on jo syötykin. Ovat tosi hyviä ja kiinteitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt en ole täältä Helsingistä onnistunut löytämään noita minikurkkuja. Ne oli sairaan hyviä.

      Poista
  3. Aivan ihanilta näyttää sun eväät, sellaisilta jotka tekee onnelliseksi, kesän raikkailta. Muiskis <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä onkin onnellisen ihmisen eväitä :)

      Poista
  4. Ruoan todellakin pitää näyttää myös hyvältä. Olenkin sanonut, että syön mielummin värikästä ruokaa kuin väritöntä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu, sillä näissä on hyvät terveysvaikutuksetkin :)

      Poista
  5. Herkkuja, herkkuja! Ihanan värikästä ja maukasta. Noita kurkkuja pitääkin kokeilla kun ei vielä omia kurkkuja saa pitkään aikaan.
    Mukavaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hitsi kun mä ihastuin niihin, enkä nyt ole löytänyt Helsingistä. Inhoan kurkuissa vetisyyttä ja näissä ei sitä ole :)

      Poista
  6. Väriä pitää lautasella olla. Sanotaanhan eri väristen vihannesten vaikuttavan eri tavoin hyvinvointiimme. Näin kesällä koristelen annokset vielä syötävin luonnonkukin ja villivihanneksin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi sun annokset on niin huippuja. Mä niin rakastan niitä <3

      Poista
  7. Hyvännäköisiä annoksia. Isäntä haali eilen kaupasta kaikkia hedelmiä, tarkoituksena tehdä juomia. Mansikkaakin piti ottaa, mutta pieni rasia olisi maksanut 6 euroa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on ollut mansikat euron halvempia. Onhan se kova hinta pienestä rasiasta, mutta olen silti päättänyt satsata niihin :)

      Poista
  8. Ihania kuvia, kuin kesä lautasella ja taatusti myös maistuvat sellaisilta. Aurinkoista keskiviikkoa sinulle :) ja btw tuo muki sanomineen ihan täydellinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi muki on. Minä rakastan kauniita mukia, kauniita sanomia. Kaikki mistä voi ammentaa hyvää mieltä uppoaa minuun <3 Ihanaa keskiviikkoa myös sinulle <3

      Poista
  9. Karkkiaamiaista,karkkilounasta..kaikki värit niiiin ihania :)💟

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.