keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

Paikka joka pakahduttaa - joka kerta

Salon lisäksi tulee käytyä mökkireissuilla Sammatin muillakin lähialueilla. Tällä kertaa suuntasimme Fiskarsiin. Fiskars sijaitsee Raaseporin kaupungissa, Pohjan alueella. Suuntasimme sinne lauantaina ja parkkipaikat olivat täynnä autoja. 

Vaikka paikka vetää turisteja puoleensa, niin silti on jännä huomata, että siellä ei ole kuitenkaan yleensä tungosta. Ihmiset jotenkin hukkuvat alueelle. 

Meillä ei ollut mitään ihmeellisiä suunnitelmia Fiskarsin suhteen. Sanoin miehelleni, että vaikka sitä vain lähtisi kävelemään Fiskarsiin, niin sekin on jo mulle todella voimaannuttava kokemus. Ilma oli ihan täydellinen ja Fiskarsin vihreys iski tajuntaani. 

Jos ei ole aiemmin käynyt Fiskarsissa voi alkuun miettiä, että tämä on pieni paikka, mutta tuo pieni paikka kätkee sisäänsä niin mahtavia pieniä putiikkeja, käsityöläispajoja, ruokapaikkoja sekä  näyttelytiloja. Paikkakunnalla on mielenkiintoisia tapahtumia. Fiskarsista löytyy tietoa täältä


Tällä kertaa me keskityimme kuvaamaan Fiskarsin upeaa vehreyttä. Päivä näytti meille parhaat puolensa. Tutustuin juuri tämän keskeisellä paikalla olevan tornikellorakennuksen historiaan. Hämmästyin, että tuossa rakennuksessa on aikoinaan ollut koulu. Kello on vuodesta 1842 ilmoittanut ajan ruukkilaisille. Fiskarsin arkkitehtuurista voitte lukea täältä


Valokuvaamisen kannalta päivä oli onnistunut, kuvaaminen onnistui täydellisesti. Rakastan kuvia, joissa veden pintaan heijastuu rannalla olevat rakennukset. Tällä kertaa monet kuvista toistuvat kuin maalaukset veden pinnassa. 

Voin katsella näitä maisemia vaikka kuinka pitkään ja kuvata niitä tunnin jos toisenkin. Oli hieno huomata, että ihmiset ovat hyvinkin luovia, kun etsivät itselleen rauhaisaa paikkaa. Tämä elämännautiskelija oli löytänyt paikkansa kosken vierestä ja vihreiden maastojen melkein peittäessä hänet näkyvistä. 


Voi näitä maisemia, mitään muuta ei tarvittu, kuin nämä maisemat tuomaan tämän rauhan sisälleni. 


Kierrokseen meni noin reilu tunti, etenimme pienin askelin ilmasta ja maisemista nautiskellen. Sanon usein, että elämän pienet hetket eivät välttämättä maksa mitään, ne etsitään ja tunnetaan sydämellä.

Nautitaan kesästä ja nautitaan luonnosta. Satoi tai paistoi, niin minä nautin Suomen ihanista maisemista.

Maiju

14 kommenttia:

 1. Itsekin haluaisin tänä kesänä mennä käymään Fiskarsissa. Upeita kuvia upeasta paikasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos menette sinne Saloon kesällä, niin samalla reissulla sitten myös tänne.

   Poista
 2. Olen muutaman kerran käynyt Fiskarsissa ja on se kyllä ihana paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on, kannattaa käydä useammankin kerran, aina löytyy uutta. Aina voi katsoa paikkaa uusin silmin.

   Poista
 3. Olet kyllä oikeassa, että ilma on mielettömän upea kuvaukselle. Juuri noi vedestä heijastuvat rakennukset, niiden kuvat on jotenkin hämmentävän upeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi minusta on ihana kuvata rakennuksia, kun ne heijastuvat veden pintaan.

   Poista
 4. Monta vuotta aikaa kun olen käynyt, pitäisköhän ottaa kesän ohjelmistoon 😎

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todellakin pitää. Sinä jos, kuka näet tämän paikan kauneuden kameran läpi <3

   Poista
 5. Fiskars on kyllä upea paikka. Pari kertaa on tullut käytyä, mikä on aivan liian vähän. Pitää kesälomalla suunnata niille hoodeille uudestaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan ehdottomasti. Tämä paikka on niin monipuolinen ja antaa aina uutta katsottavaa.

   Poista
 6. Oon kerran käynyt ja teki lähtemätömän vaikutuksen. Paikka oli kuin jostain menneisyydestä ihana ♥ Pitäisikin tehdä retki sinne ja viedä perhe mukana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ehdottomasti täytyy koko perheen kanssa ❤️

   Poista
 7. Kerran (jos toisenkin) kesässä kohde talvitunnelmia unohtamatta. Tämä on miljöö, joka lumoaa kerta toisensa jälkeen. Sinä se kuulosta ihmiseltä, joka kuuntelee sydämensä ääntä eläen sen mukaisesti. Aurinkoisin terveisin Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä elän sydämellä ja kuuntelen sydämen ääntä ❤️

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.