sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

Ruiskumaalattuja laukkuja

Tapasin Salon iltatorilla Eija Koposen pari viikkoa sitten. Jäin häkeltyneenä ihastelemaan hänen persoonallisia töitä, jotka häkellyttivät kauneudellaan ja erikoisuudellaan. Olen sanonut ennenkin, että kun ihmisellä on lahja luoda jotain näin kaunista ja upeaa, sitä lahjaa pitää käyttää.

Eija on kotoisin Nuutajärven lasikylästä, mutta on asunut Lohjalla jo melkein 30 vuotta. Eijan innostus maalaamiseen syntyi kun hän opiskeli Turun AMK:ssa (Salon yksikössä) teollista muotoilua. Eija osallistui opiskellessaan viikon mittaiselle kynäruiskumaalauskurssille ja se oli kuulemma rakkautta ensi silmäyksellä vai voisiko sanoa, että ensi kokeilulla. Eija kertoi, että kun muut maalasivat pääkalloja, niin hänen valmisti ensimmäisenä työnään Clark Cablen minihameeseen ja hän maalasi myös yhden Hollywood kaunottaren ikivanhaan kirpparilta löytämäänsä laukkuun. Siitä lähti Eijan innostus töidensä valmistamiseen. Persoonallisia ja ihan varmasti yksilöllisiä töitä. Jokainen Eijan maalaama työ on uniikki.

Eijan kertoi, että hän on vasta nyt tajunnut omien töidensä ainutlaatuisuuden. Tämän tekniikan ja tyylin harrastajia ei helposti löydy edes googlettamalla. Eija valmistaa siis todellakin ainutlaatuisia töitä. Ensimmäiset työnsä Eija valmisti jo vuonna 2006. Eija kertoi myös, että hänen mustavalkoinen tyylinsä juontaa juurensa jo ala-asteikäisenä rakastamaansa lyijykynäpiirostyyliin.


Ihastuin ja lumouduin näiden töiden edessä heti. Juttelin Eijan kanssa ja mikä taas on parasta näissä töissä on se, että käytetyt laukut ovat kierrätyslaukkuja. Näin on saatu taas ekologisuus tuotteisiin mukaan. Mikä kasvattaa entisestään tuotteiden kiinnostavuutta. 

Arvostan suomalaista desingereita ja tässä taas oli yksi todella mielenkiintoinen ja hyvin persoonallinen taitaja. Eijan yhteystiedot löytyvät täältä.

Maiju

8 kommenttia:

 1. Oi miten upeita tuotteita. Tämä tosiaan on sitä kierrätystä parhaimmillaan. Vähän kyllä houkuttaisi tuollainen kisulaukku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä oli todella upeita. Ensi kerralla ostan jonkun ❤️

   Poista
 2. Vastaukset
  1. No eikö. Niin ihania, että meinas taju lähteä 😀

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Todellakin ja pienintä yksityiskohtaa myöden ❤️

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.