tiistai 11. heinäkuuta 2017

Kedonkukat muuttivat keittiööni

Alkuvuodesta Eurokangas esitteli Markku Pirin heille suunnittelemansa kankaat suurelle yleisölle. Yksi kangas silloin ihastutti ihan ensisilmäyksellä ja silloin heti päätin, että kun ne tulee kauppoihin, niin ostan siitä itselleni verhokangasta. Jossain vaiheessa loppukeväästä kankaat tulivat kauppoihin, mutta pääsin ihastelemaan kankaita vasta kesäkuun puolen välin paikkeilla, kun aiemmin en ole kerennyt.Kävin siis Euronkankaassa ja mietin, että ostanko vai enkö osta. Kuitenkin kun kuosi oli kerrankin ihan täydellinen, niin olisi varmaan ollut synti jättää ostamatta. Olisin varmasti katunut myöhemmin, jos en olisi tarttunut heti mahdollisuuteen.

Minä rakastan luonnonkukkakimppuja ja oikein odotan aina alkukesään, kun pääsen poimimaan kedonkukkia maljakkoon. Markku Pirin juhannusseppele -kankaassa saan nauttia pidempään näistä luonnonkukista.

Kun en osaa itse ommella täydellisiä verhoja, päätin käyttää Euronkankaan ompelupalvelua. Ajattelin, että kun ostan kankaan, niin verhojen täytyy olla sitten täydelliset. Näin kaunis "paketti" minua odotti, kun hain tilaamani verhot eilen.Kävin kotiin tullessani poimimassa kedonkukkia Vantaanjoen reunamilta. Olisin halunnut täydellisen kimpun kissan- tai lehmänkelloineen, mutta ne jäi puuttumaan kimpusta. Mistäköhän johtuu, että nykyään kaupungissa luonnonkukkia ei enää löydy samalla tavalla kuin lapsuudessa.Näihin verhoihin en varmasti ihan hevillä kyllästy, koska näissä toistuu mun rakkauteni juuri näihin kukkiin.Kun halusin kuviot kohdistettuina. Jäi verhoista kohdistuspala, josta pitäisi keksiä jotain. Kokeilin kohdistuspalaa kappana, mutta saattaa olla, että tulee liian kukkainen fiilis.Kokeilin myös, että jos siitä tekisi pöydälle kaitaliinan ja se ehkä sopisi paremmin keittiööni.

Tällainen ihana kimppu löytyi siis Vantaanjoen laitamilta Pukinmäen rannan läheisyydestä.Nyt minulla siis on ikuinen kesä keittiössä tai ainakin niin kauan kuin haluan kukkien viihdyttävän minua. Voi, että näihin meinasin sulaa.

Maiju

22 kommenttia:

 1. Eipä kangas tuon kesäisemmäksi voi tulla, tosi kaunis. Nimimerkillä luonnonkukkien ystävä minäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei voisi todellakaan olla kesäisempi. Luonnonkukat on niin parhaita.

   Poista
 2. Hienoa kangasta ja kukkakimppu. Mun pitää lähettää sulle täältä luonnonkukkia lisää...ei vais, täällä taitaa olla noita samoja, joita tuossa kimpussasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökkimaisemista saa joten kuten, mutta kaupunki on vähän ongelmallisempi tai täällä pitää vähän miettiä, että mistä etsisi :)

   Poista
 3. Onpa kaunis kangas. Tuollaiset verhot piristävä ihanasti myös syksyllä, kun ulkona on taas ärsyttävän pimeää.
  Ihanaa tiistaita Maiju <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin nämä saa olla syksyyn tai ehkä talvenkin ikkunassa :)

   Poista
 4. Ihanat, täydelliset kesäverhot! Syy ottaa jouluverhot pois ikkunasta, että saa nuo framille. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, ehkä nämä innostavat sitten aiemmin keväällä kesän odotukseen eli aikaisin vaan takas ikkunaan :)

   Poista
 5. Kauniit verhot 💚💛ihanat...mä tekisin koristetyynyn tosta jos osaisin..ompelukone nimittäin on kauhistus mulle.Kivaa tiistaita!⚘🌼⚘

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta tuntuu, että tämä kangas ei oikein sovi meidän olkkariin, joten taitaa tulla kaitaliina :)

   Poista
 6. Voi kuinka kauniit verhot ja ihanat luonnonkukat. Tällaisesta tulee niin hyvälle mielelle.
  Ihanaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
 7. Upeat verhot! Minäkin olen kerran teetättänyt verhot Eurokankaalla ja hyvin oli tehty, ei ollut valittamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä oli todella laadukkaasti ommeltu. Eikä mitään jälkeä meikäläisen räpellyksestä :) Kun maksaa verhoista, niin on parempi, että ne on täydelliset.

   Poista
 8. Noi nyt on vaan niin ihanat, että annat palaa ympärivuoden vaan, talvella erityisesti tarvitaan noiden verhojen tuomaa energiaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin näitä pidetään, kunnes saadaan paremmat tilalle :)

   Poista
 9. Onpa todellakin kaunis kangas ♥ Minäkin rakastan luonnonkukkakimppuja. Tee kohdistuspalasta kaitaliina pöydälle. Mielestäni sopii siihen tosi hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonnonkukat on parhaita. Jos ei muusta tule kesä mieleen, niin niistä tulee :) Kaitaliina niistä taitaa tulla :)

   Poista
 10. Luonnonkukat ovat ihania! Minä keräsin läjän lupiineja ja kuulin, että sehän on lisäksi ympäristöteko, kun eivät pääse kukkimaan ja leviämään enempää. Hei jee! :D Sitten kun jaksaisi heivata pois nuo räjähtäneet ja kuivaneet kukat, se on aina se haastavampi osio. Iloista keskiviikkoa maiju!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä. Itse kun kerään joskus lupiineja, niin mies aina sanoo, että ole varovainen, kun niitä heität pois. Jostain syystä ei kuulemma halua niitä mökille leviämään :)

   Poista
 11. Ihanat verhot ja todellakin kuosi niin kuin aito kukkaniitty, keittiössäsi on varmasti ihana aloittaa aamu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkaniitty muutti meidän keittöön, mikäs sen parempi :)

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.