sunnuntai 23. heinäkuuta 2017

Nettikiusaaminen on tuomittavaa!

Viikolla keskustelimme facebookissa aiheesta nettikiusaaminen. Tämä tuli ajankohtaiseksi, kun nostin yhden Tiian saaman kommentin puheenaiheeksi fb:ssä. Tämä oli vain pieni osa isoa kokonaisuutta, jonka nostin esiin. Minä olen toitottanut ja toitottanut aiheesta ja pitkään ja useita kertoja, että netissä tapahtuva kiusaaminen on yhtä tuomittavaa kuin koulukiusaaminen.

Tästä syystä päätimme, että puhumme aiheesta verkossa ehkä entistäkin enemmän ja nostamme aihetta esiin lähiviikkoina erilaisin tauluin sekä mahdollisesti myös videoilla.Jostain syystä joku "taho" on hyvin ärsyyntynyt Tiian ja minun yhteisistä jutuista. Tahoa ärsyttää varmaan kaikki mitä teemme. Sanon aina, että kaikkia ei voi miellyttää, eikä tarvitsekaan miellyttää. Sehän on selvää.

Minä tein pari vuotta sitten selväksi itselleni, että en tule hyväksymään sitä, että joku oksentaa blogini kommenteissa oman pahan olonsa minun niskaani. En hyväksy sitä edelleenkään ja siitä syystä olen säätänyt kommentoinnin aika tiukaksi blogissani. Minun ei tarvitse olla kenenkään pahan olon kaatopaikkana, tämän opin jo männä vuosina yhdessä työpaikassani. Tämä on jokaisen hyvä sisäistää. Itse usein asettaa sen rajan, että minkälaisen kohtelun muilta hyväksyy. Minun rajani on tiukka ja ehdoton.

Tiia on saanut enemmänkin tämän tyyppisiä kommentteja bloginsa kautta. Olemme käsitelleet tätä aihetta ja miettineet, että miksi joku seuraa meitä molempia tiiviisti blogeissamme ja Tädit tubettaa kanavalla ja silti oksentaa meidän juttuja seuratessaan. Se mitä usein Tiian kanssa teemme käsittää usein huumoria. Huumorintajua varmasti voi opetella, jos sitä ei ole. Sanon usein, että ihan kaikkea ei kannata seurata ryppyotsaisesti. Elämä on 100 kertaa hauskempaa, kun jaksaa nauraa itselleen ja välistä vähän hassutella. Suosittelen kokeilemaan.

Tämä oli yksi osa isompaa kokonaisuutta, joka sai mut taas pohtimaan tätä tilannetta. Myötähäpeää ei meidän kanssa varmasti kannata tuntea. Myötähäpeä on sellainen asia, että sitä tunnetaan, jos joku käyttäytyy huonosti toisia ihmisiä kohtaan. Huumorin takia ei sitä kannata tuntea.
Edelleenkin aion hassutella silloin, kun minua huvittaa, edelleenkään ei aio kysyä siihen lupaa keneltäkään. Usein palautteiden jälkeen saattaa olla, että hassutellaan vielä enemmänkin. Tiedämme, että tuomme tällä toiminnalla iloa muidenkin elämään. Ennen kuin ärsyynnyt näistä jutuista, niin mieti, että voisiko tämä olla huumoria?


Nämäkin blogissa esiintyneet kuvat voivat ehkä olla aina kuvia jostain tulevista jutuista, jotka ovat ehkä osa jotain kokonaisuutta.

Antakaa muiden ihmisten elää omaa elämäänsä niin kuin he parhaaksi näkevät. Antakaa ihmisten olla iloisia ja tuottaa muillekin iloa. Jos itse haluatte elää elämänne ryppyotsaisesti, niin älkää vaatiko sitä muilta.

Pilke silmäkulmassa teimme myös Tädit tubettaa kanavalle videon Mutsit ei ymmärrä teinejä - miksi mutsit ragee -videon. Kannattaa katsoa video huumorlasit silmillä.


Tällaisin ajatuksin näin sunnuntaina. Ihanaa ja positiivista sunnuntaita kaikille.

Maiju

20 kommenttia:

 1. Tuo on todella ikävää. Jaksaa kyllä ihmetyttää se, että jos on niin noloa, niin miksi pitää sitten mennä teidän juttuja lukemaan? Mä en edes jaksasi/ kerkeis tehdä tuollaista, jos joku noin ärsyttäisi mua. Mutta joo, nämä on näitä reppanoita, joilla kaikki ei ole mennyt elämässä hyvin ja sit voi kiukkuilla muille. Tsemppiä teille, olkaa semmosii kun ootte ja niinhän te oottekin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän me ollaan :) Meitä ei voi oikein miksikään muuttaa, eikä ole tarviskaan. Jotenkin en vaan ymmärrä sitä, että miksi pitää käydä "kiusaamassa" nimettömänä toisia ja koittaa vetää mattoa jalkojen alta.

   Poista
 2. Tuo anonyymin kommentoiminen on jopa koominen itsessään. Mutta ne jotka haukkuu ja analysoi, kopio kaiken maailman itseoppaista lauseita ja Me Naisista ym. ja yrittävät kertoa kuka minä olen blogin perusteella ja käyttävät aivan mielettömän paljon aikaa persoonani avaamiseen, niin mielestäni sellainen on jo aavistuksen pelottavaa. Mies hyvin totesikin, kun luki noita kommentteja, että kunhan ei tule oven taakse.

  Mutta joo, yhtä asiaa eivät toki muutamat lukijat ymmärrä, ettei blogi ole aikakauslehti, jonne voi valittaa, jos ei maksamansa lehti miellytä, vaan bloggaaja kirjoittaa omassa blogissaan mitä haluaa ja lukee blogia kukaan tai ei. En ihan ymmärrä niin raivokasta myötähäpeää ja inhoa ja myöskään persoonani analysointi harrastuksen eli blogin tai vlogin vuoksi Ei toisen harrastusta kannattaisi ottaa niin kovin ryppyotsaisesti, ihmiset harrastaa mitä harrastaa. Joillekin tulee merkillinen harhaluulo, että ensinnäkin bloggaaja on 100% bloginsa näköinen (Kun sitä kaikkea elämää vaan ei voi sinne blogiin kirjoittaa, niitä henkilökohtaisimpia juttuja) ja toisekseen, että bloggaaja on jotenkin lukijoidensa omaisuutta, että bloggaajan on velvollisuus kirjoittaa mitä lukija toivoo.

  No oli niin tai näin, oma aikani on niin kortilla, etten käyttäisi sitä ainakaan inhoamiini asioihin eli aika epätervettä lukea blogeja, joita vihaa ja vielä millä intensiteetillä. ;)

  Ihanaa sunnuntaita tätikamusein ja oli niin tai näin, meitähän ei mikään lannistaa, vaan jopa inspiroi vaan enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse ohittaisin inhon tunnetta herättävät asiat tai tahot niin, että jättäisin ne pois elämästäni. Tieten tahtoen ei kannata itseään kiusata. Me olemme ekstroverttejä ihmisiä ja tiedän, että kaikki eivät voi sellaisia sietää, eikä tarvitsekaan. Näillä mennään ja pidetään hauskaa.

   Poista
 3. Niin ja mehän jatkamme tästä kiusaamisesta kirjoittamista ja puhumista, vaikka sataa kakkaa niskaan urakalla aina näiden tiimoilta ja juuri siksi, tädit on kiusaamista vastaan satasella. .)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jatketaan kirjoittamista. En näe tarvetta olla aiheesta hiljaa, koska tämä on tärkeä asia. Niin paljon puhutaan koulukiusaamisesta, niin on hyvä puhua myös nettikiusaamisesta.

   Poista
 4. On alhaista kommentoida anonyymina tuollaista roskaa. Moni ei varmasti myös tajua, että sinut voidaan kuitenkin paikantaa, vaikka et nimeäsi esille tuokaan. Itse päätät mitä luet, ei kukaan pakota sinua siihen. Ihme touhua ja kyllä se pistää vähän vihaksikin välillä. Huumorilla eteenpäin, näin se on mentävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus joidenkin mielestä ei saisi arvostella anonyymien kommentointia. Minusta he eivät ole "persoonia", joten ne onkin niitä ainoita, joita otan puheenaiheeksi aina silloin tällöin.

   Poista
 5. Hyvä, Maiju ja Tiia:) :D
  Tuotte niin paljon iloa ja hauskuutta elämään, että jatkakaa vaan samaan malliin. Mulla tulee aina hyvä mieli teidän jutuista ja erityisesti videoista<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari. Iloa pitää olla elämässä ja sitä pitää levittää. Tiedän, että kaikki eivät halua ilolla elää elämäänsä, mutta tarjotaan sitä niille, jotka sitä haluavat :)

   Poista
 6. Meitä on niin moneen lähtöön/junaan, mutta jokainen voisi valita sellaisen lähdön, joka miellyttää.

  Aina löytyy joku, joka ei tykkää mistään, jota ärsyttää se ja se asia tai joka peräti katsoo, että koko muu maailma on hänelle velkaa kaikesta.

  Jatketaan pilke silmäkulmassa ja etenkin sielussa<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin aina löytyy joku :) Me jatkamme edelleen, mikään ei saa meidän paloa sammumaan. Parempi 100 tyytyväistä vastaan yhtä tyytymätöntä :)

   Poista
 7. Hyvä te, ja kyllä tätä asiaa saa nostaa esille. Kiusaamisesta ei puhuta koskaan liikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jani. Tärkeä aihe, josta on vaan pakko puhua. Ihan tasaiseen tahtiin ja väsymättä :)

   Poista
 8. Nollatoleranssi kaikelle kiusaamiselle!! Itsekin ajattelin että vaikka oma blogini on hyvinkin positiivinen ja mielihyvääkin tuova niin aion tuoda sinne välillä rankkojakin aiheita.Hyvä että kirjoitetaan!!ja mun mielestä te ootte Tiian kanssa niiiin ihania..jatkakaa samaan malliin💛💙💚

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä on hyvä puhua rankoistakin aiheesta. Välillä on ihmisiä, joita ärsyttää jopa toisten positiivisuus, mutta senhän me tiedämme, että kaikkia ei vaan pysty miellyttämään, eikä ole tarviskaan :) Yritetään jatkaa samalla asenteella <3

   Poista
 9. Menee nyt vähän (tai oikeasti aika paljonkin) sivuun aiheesta, mutta luotan siihen, että sullakin on niinkin tuore TV-ohjelma kuin Napakymppi tuoreessa muistissa :).
  Siinä aina Neiti tai Herra X (tai ne sermin toisella puolen olevat herrat tai neidit..) melkein poikkeuksetta ilmoittivat yhdeksi tärkeimmäksi kriteeriksi, että tulevan kumppanin pitää olla huumorintajuinen. Ja siinä piilee mun mielestä sellainen kompastuskivi, että se, mitä joku toinen mieltää huumoriksi, ei ole jonkun toisen mielestä hauskaa ollenkaan, vaan ihan jotain muuta. (Liippaa niinkin läheltä kuin omaa ja oman ukkelin huumorintajua, joista välillä leikillään kiistellään, että kumpi on oikeasti se huumorintajuisempi ja kumpi vaan "ei ymmärrä").

  Eli tavallaan ymmärrän sitä, että se, mikä Tiian ja sinun mielestä on hauskaa, on jonkun toisen mielestä ehkä noloa tai jotain, mutta sitä EN ymmärrä kertakaikkiaan ollenkaan, että se pitää tulla erikseen blogissa tai facebookissa tai missä nyt ikinä, ilmoittamaan. Sen kun voisi pitää ihan vaan omana tietonaan.

  Itse olen "allerginen" kaikenlaiselle tekopirteydelle ja tekohauskalle, mutta Tiialle ainakin olen kommentoinut, että ne teidän tekemät pari viimeistä videonpätkää ("ei saa puhua pahaa" ja "teinit") on olleet mun mielestä kaikessa aitoudessaan ihan huippuja :D. Ja voin vakuuttaa, että erittäin harva saa multa saman arvosanan. Perustuu ihan siihen, että teiltä tulee niin aidosti ja ihan pokalla sellaista juttua, jota voi hyvin kuvitella kuulevansa ihan tosi tilanteessa :). Ja se on sellaista, mistä itse tykkään. Mutta ne, mitkä ei niinkään ole mun juttuja, jätän heille, joihin ne taas paremmin uppoaa. Me ihmiset kun ollaan niin erilaisia. (Itse olen myös mitä suurimmassa määrin introvertti)

  Toivottavasti tästä nyt jotenkin kävi ilmi se, mitä yritin sanoa, vaikka aika kömpelö on nyt näin ensimmäisenä varsinaisena lomapäivänä tää ulosanti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo muistan napakympin ihan helposti :) Alan olla siinä iässä, että muistuu paremmin mieleen vanhat jutut :)
   Joo huumorin on todellakin taiteen laji. Me olemme Tiian kanssa vähän itseironisia ja se on tosi vaikea huumorinlaji ja sen varmasti ainakin ymmärretään väärin. Mun yksi ongelma on myös se, että rakastan "leikkimistä" ja sitä ei usein aikuisille suoda :)

   Voi mä Annukka uskon, että ainakin yksi tuleva video saa sulle hymyn huulille. Voi kun haluaisin aina laittaa kaikki videot yhtä aikaa näytille :) Odotas vaan, voi olla nauruhermot koetuksella :)

   Poista
 10. Annukka tuossa edellä kirjoittikin jo osan siitä mitä minulla oli mielessä. Ihmiset omaavat hyvin erilaisia huumorintajuja ja osalle on taitanut käydä niin, että oli just loppunut kun olisi hänen vuoronsa ollut huumorintajua saada. Huumori on sitä paitsi tosi vaikea laji. Mikä naurattaa toista ei naurata pätkääkään jotain toista. Mutta sitä en pysty ymmärtämään, että seuraa jotain blogia saadakseen aikaiseksi myötähäpeän tunteen ja pahan olon itselleen. Minä kyllä ihan välittömästi lopetan seuraamisen, jos alkaa tuollaisia tuntemuksia tulla.Väitän olevani kohtuullisen huumorintajuinen, mutta ei minua läheskään kaikki naurata. En kuitenkaan jaksaisi olla niin viitseliäs, että kommentoisin siitä bloginkirjoittajalle. Sehän ei ole sen bloggarin ongelma vaan mimun ihan ikiomani.Bloggari kirjoittaa blogissaan mitä haluaa ja tekee sellaisia videoita kuin haluaa. Lukija lukee mitä haluaa...helppoa :)
  Jos jostain tunnen myötähäpeää niin siitä, ettei tuokaan ko. kommentoija ole saanut muuta nimeä kuin Anonyymi ja kaiken kukkuraksi saanut tiukan piponkin. Ei ole helppoa hänelläkään. Noloa ;)
  Iloa ja aurinkoa jokaiseen päivään itse kullekin <3
  Maiju ja Tiia ja muut bloggarit, tehkää omannäköistänne juttua ja lukijat voisivat opetella pitämään joitakin mielipiteitään ihan omina tietoinaan.
  Iloa ja rakkautta päivään <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oman näköisestä materiaalista ei luovuta. Meillä taitaa sun kanssa olla monissa asioissa samanlainen huumorintaju 😀

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.