maanantai 7. elokuuta 2017

Gluteenittomat keksijäätelöt

Mulla on jotain sellaisia juttuja, joita kaipaan aina välistä aikaa ennen keliakiaa. Sellaisia juttuja, joita ei ole saatavilla. Yksi on ollut keksijäätelöt. Pitkään mulla on ollut hakusessa keksit, joista voisi valmistaa näitä jäätelöitä. Kekseissä tarvitsee olla pari ominaisuutta, jotta nämä toimivat jäätelön pohjana ja kantena. Ominaisuudet ovat, että keksin pitää olla hieman pehmeää ja keksin pitää olla isohko.Olen aina katsellut kaupassa myytäviä keksejä vähän "sillä silmällä". Ostin viikko sitten Tescon kaurakeksejä mökille ja totesin heti, että nämä keksit täyttävät nämä toivomani ominaisuudet. Silloin kuitenkin oltiin mökillä ja siellä ei ollut jäätelöä. Päätin, että haen viikolla keksejä kaupasta ja testaan, että toimiiko tämä mun ajatus.

Keksijäätelöiden valmistamiseen tarvitaan siis gluteenittomia keksejä ja jäätelöä. Valmistaminen on todella helppoa.Täytyy sanoa, että nämä jäätelökeksit olivat niin täydellisiä, että tämän täydellisempää makuyhdistelmää en olisi voinut edes toivoa.

Nyt loppui mun etsintä, sillä tiedän, että näitä tulee varmasti tehtyä uudestaankin. Luonnollisesti voin kertoa, että nämä tietysti maistuvat myös normaaliruokavalioisillekin.

Tein videon jäätelökeksien valmistamisesta, jotta näette, että kuinka helppoa tämä oli. Valmistamiseen meni aikaa varmaan noin 5 minuuttia.  Käy katsomassa keksijäätelöiden tekovideo alla olevasta linkistä. Maiju

8 kommenttia:

 1. Keksijäätelö on kyllä hyvää. Itse en ole (vielä) tehnyt, mutta Ben & Jerry´s keksijäätelöä on tullut syötyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin varmasti tyytyisin valmiisiin, jos joku keksisi alkaa niitä meille valmistaa :) Nämä kyllä oli niin herkullisia, että olisi parempi, että saisi ostaa yksittäin :)

   Poista
 2. Olen myös ostanut noita keksejä!Ovat hyviä ja tulee helposti syötyä monta kerralla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat vähän liian hyviä. Liian usein ei kannata ostaa :)

   Poista
 3. Nam mitä herkkua. Kiitos vaan vinkistä, en olekaan tajunnut, että voin laittaa jätskiä keksienkin väliin.
  Herkullista viikkoa sinulle Maiju <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaatii kylläl sen pehmenneen jäätelön ja paras lopputulos, tulee, kun kasaa johonkin tällaiseen muffinsvuokaan. Vinkkaapas sun työkaverille kanssa :)

   Poista
 4. Mäkin olen katsellut noita keksejä ja miettinyt, että pitäisi ostaa ja kokeilla. Nyt kyllä nappaan mukaani joku kerta kauppareissulla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mia, todellakin... Niin suosittelen. Sairaan hyviä keksejä.

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.