keskiviikko 2. elokuuta 2017

Kenen koneisto hyytyi Suomenlinnassa?

Lähdimme sunnuntai-iltana Suomenlinnaan kuuden hengen porukalla. Ensiksi mietimme, että lähdemmekö liian myöhään liikenteeseen, että ehtiikö vielä nauttimaan Suomenlinnan maisemista, kun olemme niin myöhään liikenteessä.

Turha oli pelkomme, sillä ilta oli mitä mahtavin. Mila-koira lähti meidän mukaan seikkailuun. Monille mukana olleille tämä oli eka kerta Suomenlinnassa. Itse olen seikkaillut Suomenlinnassa ihan nuoruudesta saakka ja usein monta kertaa kesässä. Monet erilaiset "retket" on tullut tehtyä kyseiselle saarelle. Tänä vuonna tämä oli mun ensimmäinen kerta (muistaakseni).

Suomenlinna on kyllä paikka, jossa voi piipahtaa vaikka töiden jälkeen, kun on hyvä ilma.

Mila koira on nuoresta iästään ja kokenut "somettaja". Ajattelimme, että avaamme hänelle oman instagram-tilin.Menossa mukana oli siskon tyttöni Hellapoliisi Kati. Olemme Katin kanssa niin samalla aalloilla käyviä, joten viihdymme  yhdessä.Suomenlinnan maisemat ovat upeat ja saari on iltamyöhään täynnä turisteja. Saaren jokainen sopukka on varmasti valloitettu.Suomenlinnassa saa liikunta ihan huomaamatta. Minäkin katselin askelmittarin lukemia mielenkiinnolla. Askeleita tuli meidän muutaman tunnin retkellä yli 10.000, kilometrejä 7,5 ja noustuja kerroksia 14. Voisin siis sanoa, että kyllä tämä liikunnasta käy. Hyötyliikuntaa siis parhaimmillaan. Saarella on luolia, joiden ikkunoista on kiva katsella maisemia. Näkymät on kuin tauluja. Mietin, että kuinka hienolta maisemat näyttäisivätkään auringonlaskun sattuessa kohdalle.Kustaanmiekan kukkuloilla voi ihailla ohi meneviä matkustaja-aluksia ihan melkein kosketusetäisyydeltä.Mila oli myös meidän kuvatuimpia kohteita. Voi tätä meidän "vauvaa".Syleistä ei ole puutetta, jokainen haluaa vuorollaan kantaa pientä.

Suomenlinna on täynnä upeita kuvauskohteita. Vaikka nämä paikat on kuvattu moneen kertaan, niin aina ne vain haluaa kuvata uudestaan ja uudestaan.

Vaikka ilta oli jo pitkällä kun lähdettiin, niin ilta oli myös lämmin. Jos olisimme vielä tunnin jaksaneet pitkittää lähtöä, olisimme päässeet kenties nauttimaan auringonlaskusta.Mila-rakas väsähti reissussa niin, että sikeä uni tuli laivalaiturilla laivaa odottaessa. Onneksi oli näitä vapaaehtoisia sylittäjiä.

Näin upealta näytti ilta merellä. Minä en lakannut ihailemasta tätä maisemaa. Seisoin koko lyhyen laivamatkan laivan kannella ja nautin maisemasta.Video syntyi retkestämme ja se on katsottavissa Pinkit korkokengät -youtube-tililtäni, alla olevasta linkistä:Suosittelen ihan ehdottomasti Suomenlinnassa käyntiä kaikille. Suomenlinnaan pääsee Helsingin sisäisellä lipulla ja muistakaa, että töidenkin jälkeen sinne vielä ehtii. Tämä paikka on yksi Helsingin mielenkiintoisempia kohteita.

Maiju

10 kommenttia:

 1. Ihanat näkymät Suomenlinnassa/Suomenlinnasta :) Kiva kesäpäivän matkailukohde :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö. Niin ihana kohde kaikille luonnossa viihtyville

   Poista
 2. Suomenlinna on niin kaunis paikka. Pikkuiselle näytti olevan vähän rankka reissu, mutta onneksi sitä voi ottaa tirsat aina jonkun sylissä.
  Ihanaa keskiviikkoa Maiju <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mila kiersi sylistä syliin. Hän on niin ihana, kun kaikki sylit ovat yhtä rakkaita :) Suomenlinna on ihana paikka.

   Poista
 3. Joka kesän vakireissu tehdään suokkiin, tänä kesänä vielä edessä. Ihana koira, nautti varmasti ulkoilusta ja lukuisista rapsutuksista ♥ Sulla tosi mageet aurinkolasit, mistä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kun on joku retki, mikä on vielä tekemättä. Aurinkolasit on kovan metsästyksen tulos. Näin eräässä PR-tilaisuudessa ja ihastuin ensisilmäyksellä. Ne on ostettu Synsam-liikkeestä ja Fellepini on valmistaja. Sitä en tiedä, että löytyykö niitä vielä jostain. Minun lasit tilattiin Helsinkiin jostain muualta myymälästä. Aina voi niitä kysellä Synsamilta.

   Poista
  2. Kiitos 💛Mä googlaan..tosin aina pitää sovittaa ensiksi,ei välttis sovi mun naamalle mutta sullei sopii hyvin!

   Poista
  3. Kiitos, ihanat on ja usein näkee, vasta kun kokeilee ;)

   Poista
 4. Suomenlinna on kyllä ihastuttava paikka. Ainoa miinus siellä oli ne valtavat määrät linnunpas...aa mutta sehän ei taas ole saaren syy se. Mutta paljon siellä oli katseltavaa ja kummasteltavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hanhia siellä oli kyllä oikein roppakaupalla ja on syyllisiä niihin "lannoitteisiin".

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.