sunnuntai 17. syyskuuta 2017

Gluteeniton jäätelöcharlotta

Kaupallinen yhteistyö Vuohelan Herkun kanssa

Joskus haluaa tarjota vierailleen jotain helppoa ja mennä sieltä mistä aita on matalin. Silloin hiivin kaupan valmistuotteiden hyllylle ja mietin, että mistä sitten nappaisi jotain ideaa. Mielestäni parhaimmat tarjoilut syntyvät niin, että tuunaan hieman jotain valmistuotetta.

Yksi mun ehdoton suosikkini on Vuohelan Herkun gluteeniton kääretorttu. Olen siitä ennenkin kirjoittanut ja tehnyt tortusta milloin leivoksia ja olen tainnut joskus aiemminkin tehdä myös jäätelöcharlottan. Jäätelöcharlotta on hyvä tarjoilu myös siksi, että sen voi tehdä juhliin etukäteen ja laittaa pakastimeen. Sitten vain juhlapäivänä ottaa pakastimesta ja laittaa tarjolle.



Helppoa ja kätevää siis. Siksi itse tykkään välillä tarjota vierailla tätä herkkua.

Miksi sitten olen valinnut Vuohelan Herkun gluteenittoman tortun? No siitä syystä, että siinä on maku, koostumus ja kaikki kohdallaan. Tiesittekö muuten, että se valmistetaan käsityönä? No en minäkään, mutta kuulin sen juuri. Tämän tuotteen kohdalla voin vilpittömästi sanoa, että tuote on onnistunut täydellisesti. Niin monta kertaa on sitä syöttänyt normaaliruokavalioisille ja aina he ovat tuotetta kehuneet.

Vuohelan Herkun gluteenittomat tortut löytää usein kaupan kylmähyllystä, paikasta, jossa on gluteenittomat kylmäsäilytystuotteet. Olen nähnyt näitä sekä K-ryhmän että S-ryhmän kaupoissa.




Miten jäätelöcharlotta sitten syntyy? No helposti.

Jäätelöcharlotta


Tarvikkeet: 
Gluteeniton kääretorttu (Vuohelan Herkku)
Inkeri inkiväärikeksejä (Vuohelan Herkku)
1/2 - 1 litra jäätelöä maun mukaan


  • Anna jäätelön pehmentyä astiassa. Murenna keksejä jäätelön joukkoon. 
  • Vuoraa vuoka leivinpaperilla. 
  • Leikkaa kääretortusta viipaleita ja levitä viipaleet vuoan reunoilla ja pohjalle. 




  • Kun jäätelö on pehmentynyt, levitä jäätelö kääretorttujen päälle tasaisesti. 
  • Pistä vuoka pakastimeen (vähintään tunniksi). 





  • Ota tarjolle hieman ennen kahvivieraiden saapumista. 



  • Koristele charlotta halutessasi marjoilla




  • Sitten vaan herkuttelemaan. 





Jäätelöcharlotta syntyy nopeasti ja maistuu ihanan raikkaalta. Jäätelö yhdistettynä kääretorttuun on vaan niin hyvä yhdistelmä.

Kannattaa kokeilla. Sitten vaan herkuttelemaan.

Maiju

16 kommenttia:

  1. Kiitos Maiju tästä vinkistä ja ohjeesta, tämä menee ehdottomasti testiin!

    Monesti jos esim töissä pitää tarjota jotain herkkua, niin iskee tenkkapoo, kun on gluteenitonta ja laktoositonta. Silloin varsin tälläiset ohjeet on erittäin tervetulleita :D

    Kivaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vuohelan herkun monet tuotteet on myös laktoosittomia ja osa myös maidottomia sekä munattomia. Heiltä löytyy moneen lähttöön tuotteita. Jos töissä ei ole pakastinta, niin tähän voisi tehdä täytteen myös rahkaliivatetäytteellä.

      Poista
  2. Näyttää hyvältä, tuunaamalla hieman paremmaksi saa jo melkein itsetehtyä! :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuunamalla saa kaksin verroin parempaa :)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Ole hyvä ja kannattaa tesata. Näitähä voi tuunata aina oman mielen mukaan erilaisilla täytteillä ja lisäämällä hedelmiä tai karkkeja tai mitä nyt tekee mieli :)

      Poista
  4. Kiitos herkullisesta vinkistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä, lämpimästi voin suositella 👍

      Poista
  5. Oih, tämä on ihana<3 Laitan Merjallekin.

    <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, uskon, että Merja selviää tällä ohjeella 👍

      Poista
  6. Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla! Eilen sain nauttia äitini tekemästä gluteenittomasta kääretortusta, se oli ihan toisenmakuinen kuin oma viritelmäni kesältä 😅

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, vahva suositus tästä. Toi ohje on niin helppo ❤️

      Poista
  7. Kiitos tästä vinkistä. Kohta on omat 50-vuotispäivät, ja vaikka en juhli, olen sanonut, että kahvit ja kakut tarjoan, jos joku ovikelloa pimputtelee. Tiedän, että joukossa on ainakin yksi gluteenitonta ruokavaliota noudattava henkilö ja olen miettinyt, kuinka saan kaiken jääkaappiin mahtumaan, jos teen oman gluteenittoman kakunkin. Tämähän oli yksinkertainen vastaus ongelmaani. Nyt vielä jokin vinkki, mitä pikkusuolaista gluteenittomalle voisi tarjota?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi suolainen piirakka olisi varmasti hyvä. Laitoin just kuvan instaan yhdestä. Ohjetta ei siellä ole. Iiks pitäisköhän se kirjoittaa blogiin 😀 Käytin Vuohelan herkun valmistaikinaa.

      Poista
    2. Jes. Ilman muuta blogiin ohje. :D

      Poista
    3. Katsotaan, jos viikonloppuna ehdin kirjoittamaan :)

      Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.