perjantai 22. syyskuuta 2017

Gluteeniton kinkkujuustopiirakka

Viikko sitten tein gluteenittoman kinkkujuustopiirakan vierailleni. Kun minulla oli kiire, päätin oikaista hieman sieltä mistä aita on matalin eli menin kaupan pakastealtaalle ja etsin sieltä piirakkataikinaa. Olisin halunnut testata Moilas-valmistajan piirakkataikinaa, mutta jostain syystä sitä on vaikea löytää kaupoista, joten otin sitten toisen eli Vuohelan Herkun takinan, jota en ollut koskaan maistanut. Tästäkään taikinasta mulla ei ollut oikein mitään mielikuvaa, enkä muista, että tästä olisi mitenkään puhuttu aiemmin seuraamissani gluteenittomissa ryhmissä. Minulla ei siis ollut mitään ennakkokäsitystä taikinasta.

Piirakan ohjetta toivottiin blogiini. Joten sitä saa mitää tilaa.



Taikina oli helppo leivottava ja olin todella yllättynyt siitä, että se pysyi hyvin kuosissa ja näytti paistamisen jälkeenkin ihan mielettömän hyvältä. Mikä parasta, tämä ei ollut mitenkään rasvainen taikina, niin kuin monet piirakkataikinat yleensä ovat.

En ole leiponut paljoa suolaisia piirakoita, mutta nyt halusin tarjota suolaiasta piirakkaa kavereilleni salaatin kera. Ohjetta en jaksanut kauheasti etsiä, joten ajattelin, että syntyyhän se varmasti "omasta päästäkin". No syntyihän se.

Gluteeniton kinkkupiirakka


Vuohelan herkun piirakkataikinaa (pakaste)

Täyte:
200 g savukinkkua
100 g juustoraastetta
2 dl hapankermavalmistetta (esim. kuohukermaa)
3 munaa
suolaa maun mukaan
100 grammaa parsakaalia

  • Levitä taikina piirakkavuuan pohjalle.
  • Kypsennä parsakaali keittämällä. 
  • Viipaloi kinkku suikaleiksi. 
  • Sekoita täytteen aineet keskenään (pois lukien parsakaali). 
  • Levitä täyte taikinan päälle. 
  • Lisää viimeiseksi parsakaalit. 


Paista 200 asteessa n. 30-40 minuuttia. Tarjoile raikkaan salaatin kanssa.




Mietin piirakkaa tehdessäni, että tähän olisi voinut laittaa sekaan ihan mitä vain olisi halunnut. Uskon, että piirakan olisi voinut täyttää hyvin myös kasviksilla. Kukkakaali ja parsakaali olisi varmasti ollut myös keskenään oiva valinta.

Tämä maistui meille kaikille ja ihan varmasti teen tätä vielä itsekin jossain vaiheessa uudestaan.

Toivottavasti maistuu teillekin.  Helppoa ja hyvää.

Maiju

14 kommenttia:

  1. Nam ♥ Meillä herkutellaan piirakoilla myös ja näitä oon kaupoissa nähnytkin, mutten ostanut. Hyvä tietää että oli myös maukas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen yleensä tehnyt piirakoita vähän, mutta nyt taisi iskeä niihin himo. Tänään tein samaisesta taikinasta jauhelihajuustopiirakan.

      Poista
  2. Jes. Kiitoksia! Tämä lähtee testaukseen ensi viikon tarjottavia varten. Vaikuttaa todella hyvältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinä taisitkin toivoa tätä ohjetta blogiin :)

      Poista
  3. Onpas herkullisen näköinen piirakka!
    Mukavaa viikonloppua Maiju <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eikö olekin. Ihanaa välillä tehdä jotain suolaista.

      Poista
  4. Olen onnekas, että pääsin tätä maistelemaan, sillä oli ihan sairaan hyvää. Pohjahan oli paljon parempaa, kuin perusvoitaikinat. Nam ja kiitos <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin hyvää, että piti ostaa toinenkin taikina :)

      Poista
  5. Kiitos tästä ohjeesta. Minä teen meillä paljon gluteenittomia ruokia, koska itse noudatan sitä ja muutkin siinä sivussa osaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu, kun itse on gluteeniton, niin muutkin sitä saavat syödä :)

      Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.