sunnuntai 10. syyskuuta 2017

Miksi vaihdoin hotellia?

Olimme kesäkuussa kesälomalla Rovaniemellä. Olen aiemmin kertonut, että hotellit valikoidaan  yleensä suositusten mukaan ja ensisijanen edellytys mun hotellivalinnalle on se, että siellä tarjoillaan hyvää gluteenitonta aamupalaa. Kaikki muut asiat hotellissa tulevat vasta tärkeysjärjestyksessä tuon jälkeen. Olin aiemmin kysellyt Rovaniemen hotellisuosituksia, mutta gluteenittomista aamupalatarjonnoista ei ollut kenelläkään sillä hetkellä antaa suosituksia. Päädyin sitten valitsemaan Sokos hotellin hotellin, koska olimme juuri Oulussa saaneet täydellistä palvelua ennen tätä. Ajattelin, että eihän noissa hotelleissa voi niin kauheasti olla eroa. Täytyy sanoa, että kyllä niissä voi olla.

Moneen kertaan olen sanonut, että en vaadi paljoa, mutta vaadin, että se mitä syön täytyy olla hyvää ja edes kohtuullisesti verrattavissa normaaliin aamupalatarjontaan.

Usein Sokos hotelleissa on nykyään ollut gluteenittomille oma leivänpaahdin, joka pelastaa tilanteen silloin, kuin tarjolla on kuivaa leipää. Tässäkin tapauksessa se olisi pelastanut jotain tilanteesta. Myös gluteeniton karjalanpiirakka olisi voinut pelastaa tilanteen. Silloin moni muu asia olisi annettu anteeksi.


Sokos hotelli Vaakuna Rovaniemi 


Pyynnöstä sain gluteenitonta puuroa, mutta siitäkin oli unohdettu suola kokonaan pois.Tässä vielä kuva Oulun Sokos hotellin aamupalastani ja alla Rovaniemen Vaakunan. Hyvin pieniä asioita, mutta minulle tärkeitä. Oulun hotellin aamupalalla sain maistuvaa gluteenitonta, mutta Rovaniemellä se ei oikein onnistunut.Hotellin seinillä oli tauluja, joissa toivottiin asiakkaan lähtevän hyräillen pois. Tällä kertaa en onnistunut tavoittamaan sitä mielentilaa.Lapland Hotel Sky Ounasvaara


Kun olimme syöneet aamupalan Vaakunassa palasin hotellihuoneeseen ja aloin etsimään uutta hotellia seuraavaksi yöksi. Ensiksi laitoin meidän facebookin Gluteenittomaan ryhmään kyselyä, että nyt tarvitaan pikaista vinkkiä hyvästä hotellista, joka tarjoilee hyvää gluteenitonta aamupalaa. Jostain sain vinkin, että kannattaa kokeilla Lapland hotel Sky Ounasvaaraa. Kuulemma sieltä joskus saattaa saada jopa erään paikallisen kahvilan leipomaa leipää.

Soitin heille ja siellä oli pari huonetta vapaana. Jouduimme ottamaan huoneiston, mutta ei haitannut. Mulle pääasia oli se, että saisin hyvää aamupalaa. Kerroin hotelliin soittaessani, että etsimme hotellia, josta saisin hyvän gluteenittoman aamupalan. Joten he tiesivät, että nyt on tulossa asiakas, joka ei arvosta niitä hotelleja, joissa mennään sieltä mistä aita on matalin.

Seuraavana aamuna taas vähän jännitti, että mitä sieltä oikein löytyykään. Arvostan paikkoja, joissa tarjoillaan värikkäitä hedelmiä ja kasviksia. Minä en tyydy salaatinlehti- ja vesimelonilinjalle. Näillä usein korvaan usein aamupalassa sen mitä en muuten saa.

Keittiöstä tuotiin minulle gluteeniton lautanen, jossa oli lämmitettyä leipää, maissileipä, puhdas levite sekä muffinssi. Puurona oli riisipuuro, joka soveltui siis minulle sellaisenaan. Täytyy sanoa, että näissä kahdessa aamupalassa ei välttämättä ollut paljon eroa, mutta silti oli iso ero.
Minulla oli siis vastassa Sokos hotelli Vaakuna vastaan Lapland Hotel Sky Ounasvaara. Jos vastaisuudessa Rovaniemelle, niin tiedän, että valitsen Ounasvaaran. Meillä keskustellaan gluteenittomien piireissä hyvinkin paljon hotellien aamupalatarjonnasta. Voin kertoa, että tänä päivänä mekin vaadimme palvelua, eikä meille enää riitä että kunhan jotain heitetään pöytään.

Joten kannattaa palvella myös meitä erikoisruokavalioisia kohtalaisen hyvin, sillä me saatamme tulla hotelliin uudestaan tai sitten emme tule.

Minulla taitaa lomalta olla vielä muutama hotelli esittelemättä, joten niistä seuraavalla kerralla. Kivoja yllätyksiä löytyi matkan varrelta.

Maiju

14 kommenttia:

 1. Kiitos taas tästäkin. Hyvä kun pidät "meteliä" asiasta. Tytär kokee aina epämukavaksi hotellin aamupalat, koska valikoimat ovat surkeat. Esim Sokos hotelli Helsinki oli pettymys. Tukholmassa Scadic Grand Central Hotel oli täydellinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koen tärkeäksi puhua tästä aiheesta. Joskus ollaan mietitty, että kuka valitsee tarjottavat tuotteet hotelleille? Hyviä olisi tarjolla, mutta tarjotaan sitä huonointa.

   Poista
 2. Kyllä se minullekin hotellilomassa kohokohta on se aamupala, joten täytyy se olla ajateltu muillekin. Messukeskuksen Sokos hotelli sekin vissiin, ne se aamiainen, kun sait sitä mahtavaa puuroa ja kaikkea muuta ja leipääkin oli, se vaikutti täydelliseltä, joka kantilta. Kyllä siinä kamunkin aamiainen menee yhtälailla piloille, jos toinen saa vain känttyä ja ala-arvoista puuroa. Mutta palautetta on hyvä antaa, koska siitä sitten ottavat toki opikseen.

  Ihanaa sunnuntaita Maiju <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Messukeskuksen hotelli on Holiday Inn. Katsotaan, että josko taas käytäisiin siellä messujen aikana.

   Poista
 3. Itse rakastan just hotellilomalla aamupaloja, jää heti kakan maku suuhun, jos ne ovat vähän sitä sun tätä. Yksi mikä itseäni ärsyttää usein on se, että kahvi on hotellissa kuin hotellissa ihan hirveää kuraa. Usein ihan maistuu sellainen karsta, kun itse on tottunut juomaan todella vimpan päälle laitettua kahvia kotona, niin ei niitä pysty juomaan. Huoltoasemillahan en koska kahveihin sen takia ollenkaan, ei maksa vaivaa maksaa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä lomalla pitää olla nautintoja. Fiilikset on törkeitä normaali arjessa, mutta korostuvat lomalla ❤️

   Poista
 4. Menepä ensi kerralla Arctic Light hotelliin, jonka aamiainen on kuulemma keliaakikon taivas raakakkakkuineen ja muffinseineeen. Sen on Sara La Fountain suunnitellut. Blogissa gluteenittoman kommentit. Tämä hotelli on Tripadvisorin Suomen paras hotelli 2017.

  http://www.rantapallo.fi/paapilvissa/2015/06/29/arctic-light-hotel-ainutlaatuinen-aamiainen-rovaniemella/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sainkin tästä muutamia vinkkejä. Pitää ehdottomasti mennä tämä paikka seuraavvan kerran testaamaan. Hotellikin näytti hyvin persoonalliselta.

   Poista
 5. Vietin kuluneen viikon Lahdessa Seurahuoneella (Sokos hotelli, Solo ketjua) https://www.facebook.com/sololahdenseurahuone/?fref=ts ja siellä aamiainen on todellista ylellisyyttä jäätelöbaareineen ja hedelmäpöytineen. Vaikka en gluteeniton olekaan, niin pistin merkille, että gluteenittomille tuotteille oli varattu iso alue ja valinnanvaraa näytti olevan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo ehdottomasti pitää laittaa mieleeni ja käydä joskus Lahdessa testaamassa.

   Poista
 6. Ymmärrän täysin, miksi tämä asia on niin tärkeä sinulle. Olin kerran paikassa, jonne olin ilmoittanut, että en syö sianlihaa, en kalaa enkä äyriäisiä, mitä sain...salaattia, jossa oli mauttomia krutonkeja. Silloin kyllä ketutti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tärkeitä asioita ja on vaan pakko ottaa puheeksi, jotta näitä asioita mietitään.

   Poista
 7. Onpa todellakin eroa noissa aamupaloissa!
  Kuinka ne ovat edes kehdanneet tarjota tuollaist, mitä ensin sait?
  Erikoisruokavalioisia ihmisiä on kutenkin paljon, joten luulisi nykypäivänä hotellienkin panostavan siihen osaamiseen.

  Ihana kuitenkin, että lopulta löytyi hotelli, jonne voi palata.

  Kivaa viikkoa Maiju <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin. Lomalla kävin paikoissa, joissa oli ihan mahtava aamupala. Esimerkiksi Oulussa tuli koettua aivan huippuhetkiä

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.