maanantai 23. lokakuuta 2017

Tärkeintä on olla onnellinen

Puhun usein oman itsensä hyväksymisestä ja siitä, että tärkeintä on olla onnellinen. Kukaan toinen ihminen ei voi määrittää sitä, että mitä sinä voit tehdä tai miltä sinä voit näyttää. Sinä itse päätät ihan itse sen, että tungetko naamasi täyteen glitteriä tai onko hiustesi väri pinkki. Jos edellä mainitut asiat tuo sinulle ilon ja onnellisuuden tunteen, niin siitä vaan - anna mennä.

Viikonlopun I love me messuilla tätäkin teemaa liipattiin useaan otteeseen. Tämä on aihe, jota itse puhun paljon ja tämä on aihe, josta tarvitseekin puhua. Messujen parasta antia oli varmasti Tiialle ja minulle ihmisten kohtaaminen. Kohtasimme ihan mielettömän upeita persoonia, joita  yhdisti kaikkia sama sanoma - hyväksy itsesi ja ole onnellinen. Se on se tärkein asia elämässä, millään muulla ei ole merkitystä.

Kehoviha


Tiesittekö, että Jenny Lehtinen ja Saara Sarvas olivat messuilla puhumassa aiheesta Kehoviha? Me tiedämme, kävimme juttelemassa Saaran kanssa aiheesta ja siitä, että kuinka  ihmisten pitäisi oppia hyväksymään itsensä ja näkemään itsensä kauniina ylipainostaankin huolimatta. YLE:llä alkaa ensi viikolla ohjelma, jossa keskustellaan kehovihasta. Ohjelmassa käsittellään sitä, että millaisia tuntemuksia tämä on aiheuttanut Jennylle ja Saaralle sekä heidän vierailleen vuosien ajan. Varmasti meistä jokainen on joskus tuntenut kehovihaa, jopa minäkin. Olen laihduttanut varmaan ensimmäiset 50-vuotta, kunnes päätin opetella hyväksymään itseni ja puutteeni. Päätin opetella keskittymään siihen, mikä minussa on kaunista. Päätin myös alkaa elämään ja nauttimaan kaikesta sellaisesta, mikä tuo minulle onnellisuuden tunteen.
Naiset, jotka ovat rohkeita, pukeutuvat rohkeasti. Allekirjoittanut Minna Parikka kengissään ja Saara Sarvas omissa upeissaan.Messuilla puhuimme Saaran kanssa muun muassa siitä, että miten muut ihmiset mahdollisesti suhtautuvat "meihin". Kerroin, että kun kävelin messuilla glitterit otsalla, niin näin vain yhden nuoren naisen pyörittävän silmiään kundikaverilleen edessäni. Mitäpä siitä? No ei mitään, sillä minulla ei ollut ongelmaa tämän asian suhteen. Saara on myös saanut oman osansa hänen ulkonäkönsä ruotimisen suhteen sosiaalisessa mediassa. Niin myös "tädit". Aiheesta olemme tehneet videoita ja olemme myös kirjoittaneet blogipostauksia siitä, että kuinka toisten ulkonäköön liittyviä juttuja ei pitäisi alkaa ruotimaan missään. Jokainen siis voi keskittyä vain siihen, että tekee itse niitä asioita mistä pitää ja pukeutuu ehkä itse sellaisiin vaatteisiin ja asusteisiin, missä tuntee sen oman olonsa hyväksi ja onnelliseksi.
Ihana rohkeus


Tämän saman asian puolesta puhuvat myös Ihana nainen konseptistaan tutut Niina Stolt ja Mirkku Merimaa sekä heidän lukuisat yhteistyökumppanit. Tällä kertaa messuilla heillä oli teemana Ihana rohkeus.  Niinan ja Mirkun kanssa olemme puhuneet usein tästä aiheesta ja siitä, että ihmisten pitäisi enemmän uskaltaa. Nämä naiset auttavat varmasti tämän teeman merkeissä. Kannattaa tutustua Ihana rohkeus teemaan, heiltä voi tilata myös hyvinvointipäiviä yrityksille tämän teeman merkeissä.
Saimme matkaan myös Jaana Villasen kirjan Uskalla - Ole hyvän tekijä itsellesi. Tämä on kirja, johon pitää tutustua. Minulle niin rakas aihe ja aihe, johon uskon sekä haluan julistaa.Ollaan siis armollisia ensiksi itsellemme ja sen jälkeen, muistakaa olla armollisia myös läheisille. Kukaan ei voi sanoa toiselle ihmiselle, että miten hänen tulee elää, jokainen saa tehdä valintansa itse.

Tällaisia kommentteja on tullut vuosien myötä Tädit tubettaa tädeille. Tädit eivät usko anonyymien sanomaan, tädit uskovat itseensä <3Ihanaa ja armollista viikkoa kaikille. Uskaltakaa elää, niin kuin haluatte ja olkaa armollisia.

Maiju

18 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Jos me Arja ollaan jotain elämässä opittu näillä kilometreillä, niin just tämän <3

   Poista
 2. Juuri näin! Tällä elämänkokemuksella voin yhtyä sanoihisi täysin. Eräällä tavalla olen aina ollut "oma itseni" ja kulkenut omia polkujani. Polkuja jotka ovat tehneet minut onnelliseksi mutta ulkopuolisten silmissä olen ollut hullu. Eräällä tavalla omat valintani maksoivat myös ensimmäisen avioliittoni mutta näin jälkeenpäin ajatellen hyvä niin. En olisi ollut onnellinen siinä elämässä joka ex:n mielestä olisi ollut oikea tapa elää. Viime lauantaina olin kuuntelemassa Samae Koskista ja Samulia Putroa ja minun lisäkseni joukossa taisi olla muutama muu "aikuinen". Eli reippaasti keski-ikäinen. Mutta viis siitä, minä nautin illasta ja musiikista. Ja siitä nautti myös Erkki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun ikää tulee, tiedämme varmemmin, että mitä haluamme ja mitä emme. Osaamme nauttia enemmän arjen pienistä asioista. Olen myös onnellinen siitä, kun juuri sinä jossain vaiheessa löysit blogini ❤️

   Poista
 3. Näin juuri. Ollaan rohkeasti sellaisia kuin ollaan koska omana itsenään ihminen on kaikkein viehättävin kukin omalla tavallaan. Tässä iässä osaa olla jo armollinen itselleen ja varsinkin toisille. Tädit olivat ainakin niin kauniina liikenteessä messuilla 🤗🤗🤗. Paljon näkyi upeita eri-ikäisiä ja -kokoisia naisia. Yksi lempijutuistani on istua syömässä ja katsella ohikulkevia ihmisiä sekä heidän ilmeitään ja olemustaan. Ei arvostellen vaan mielenkiinnosta ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Ansku, oli ihana nähdä <3 Minäkin rakastan ihmisten katsomista ja juuri samalla tavalla. Rakastan ihmisiä, jotka uskaltavat olla omia itsejään <3

   Poista
 4. Kun oppii rakastamaan itseään, on onnellinen ja terve ihminen!
  Itsensä hyväksyminen on kaiken A ja O!
  Ihana postaus, Maiju!
  Ja nuo 'Olet Rakas' kortit ovat ihania!!
  Niin sinäkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna. Voimaannuttavilla sanoilla on vahva merkitys.

   Poista
 5. Olla armollinen itselleen ja olla ylpeä siitä millainen on, se on tärkeintä. Koskaan ei voi tarpeeksi toitottaa siitä, että oman kehonkuvan hyväksyminen saa muutkin ajatukset itsestään muuttumaan positiivisemmaksi.
  Ihana postaus ihanalta Maijulta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä me Outi tämä asia osataan ja muistetaan <3

   Poista
 6. Ihana asu ♥ Mä olen nyt +40 ollut juuri sitä mitä olen, ajattelen että mielipiteitä on yhtä paljon kuin ihmisiä, enkä voi kaikkia miellyttää. Tuo oman kehokuvan hyväksyminen on kyllä super tärkeä juttu, etenkin nuorille! Ei tarvitse mahtua yhteen muottiin, vaan on hyvä juuri sellaisena kuin on ♥ Puhut tärkeän asian puolesta, jälleen kerran...ja oli mukava vihdoin nähdä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkia ei voi, eikä pidäkään miellyttää. Pääasia on, että on itsensä kanssa sinut ja hyväksyy itsensä <3 Oli muuten ihan mielettömän ihana nähdä <3

   Poista
 7. Mahtava postaus! Ja kyllä se taitaa olla niin, että onnellisuus lähtee itsensä hyväksymisestä ( ja itselleen elämisestä , toki siis muut huomioon ottaen :D ) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnellisuus lähtee itsestä ja itsensä hyväksymisestä. Pitää myös muistaa, että otamme aina toiset huomioon siinä hyvässä mielessä <3

   Poista
 8. Kerran täällä vaan eletään, niin tärkeitä on todellakin onnellisuus<3
  Oli kiva nähdä messuilla Maiju:) Olet upea persoona:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Sari. Sut oli ihan mielettömän ihana nähdä <3 Sä kanssa oot ihana <3

   Poista
 9. Tuo armollisuus itseä kohtaan on minulle hyvin vaikea asia. Olen kai hiukan taka-alalle jäävä ja ensin ajattelen muita kuin itseäni. Mutta kai se on äidin ja mummon osa vaalia muiden hyvinvointia, eli kaikki kohdallaan.
  Kiitos viikonlopun muistamisesta! Olette vaan niin ihania <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä me sinulle vielä armollisuuskin opetetaan. Kiitos Marketta, sinäkin olet ihana, juuri tuollaisena kuin olet <3

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.