sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Joulupukki on nähty Lohjalla

Herätyskello laitettiin soimaan aikaisin viime sunnuntaina, kun liuta bloggaajia oli suuntaamassa Lohjalle Lumo matkailun kutsumana. Olen pari kertaa ollut heidän järjestämillä päivän kestävillä matkoilla. Matkoilla meille on esitelty Länsi-Uudenmaan seudun helmiä. Olen aiemminkin kehunut, että Länsi-Uudenmaan matkailu hoitaa markkinoinnin hyvin. Ihmisille pitää kertoa, että mitä ja millaisia paikkoja on tarjolla. Varmasti tämä lisää matkailua paikkakunnille. Itse mökkeilen tuolla alueella, mutta olen saanut todella paljon kivoja vinkkejä juuri näiden matkojen ja muiden bloggaajien kirjoittamien juttujen perusteella.

Cafe Lauri

Suuntasimme ensiksi Cafe Lauriin, jossa Jukka oli meitä ovella vastaanottamassa. Olen sanonut aina, että tuo on kahvila, jossa halataan asiakkaat. Tälläkin kertaa Jukka oli meitä vastaanottamassa ovella halauksin. Sanon aina, että Cafe Lauri on ansainnut paikkani minun sydämessäni.  Paikka sydämessä ansaitaan kun asiakkaita kohdellaan niin hienosti, kuin tässä paikassa kohdellaan.

Nelkytplusblogit oli hyvin edustettuna matkalla. Menossa oli mukana Meriharakka, Marjon matkassa, Outi's lifeBeach house kitchen ja Pinkit korkokengät.Cafe Laurissa omistajille on selkeä työnjako. Jukka hoitaa asiakkaita salin puolella ja Timo työskentelee keittiössä ja hän valmistaa kahvilan ihanat herkut. Pääsimme onneksi näkemään molemmat. Timo oli valmistanut täydellistä gluteenitonta kinkkupiirakkaa, parasta mitä olen syönyt. Timo kertoi, että oli juuri muutanut piirakkareseptiä.  Sain syödä myös täydellisen hyvää gluteenitonta luumukonjakkikakkua.

Kahvila oli tehnyt oman "tuotelistan" gluteenittomille. Tähän tietoon meinasin pyörtyä. Olen aina tykännyt Jukan ja Timon asenteesta ja siitä, että he pyrkivät palvelemaan kaikkia asiakkaita. Miten paljon helpompaa, onkaan valita gluteenittomat tuotteet listalta, kun tietää, että mitä on tarjolla. Kiitos ja kumarrus arvostan niin tällaista huomaavaisuutta. Tunnen näillä teoilla, että myös minä olen arvokas asiakas heille.Lohjan menneen ajan markkinat

Tämän jälkeen suuntasimme Lohjan menneen ajan markkinoille. Itselleni nämä ovat tutut jo monen vuoden ajalta. Näillä markkinoilla voi aistia tunnelmaa vanhan ajan maailmasta. Markkinoilla myynnissä on tuotteita, jotka on käsintehty ja monet myyjät oli pukeutuneet meneen ajan tyyliin. Lämmin ja harras tunnelma.

Liikuin Nelkytplusblogit "äidin" Helin kanssa yhdessä markkinoilla. Meillä oli todella hauskaa. Kun minulla on aina usein se pilke silmäkulmassa, sain houkuteltua Heliäkin mukaan pieniin hauskoihin juttuihin kanssani.

Kun pukki osuu kohdalleen, täytyy käydä kuiskaamassa pukille myös omat toiveensa. Meidän toiveet oli jotain muuta kuin materiaalia. Jonotimme kiltisti lapsien kanssa jonossa ja odotimme nätisti vuoroamme. Toiveemme kohdistuivat lepoon, rauhaan ja hyvään ruokaan sekä mielenrauhaan.Lohjan Pyhän Laurin kirkko

Kävimme pienen hetken hiljentymässä Lohjan Pyhän Laurin kirkossa. Osallistuimme kirkossa järjestettyyn joululaulukonserttiin. Kirkko on yksi kauneimpia kirkkoja, missä itse olen käynyt. Suosittelen käymään Lohjan kirkossa, jos matka sinne päin suuntautuu.Markkinoiden jälkeen kävimme nauttimassa joulupuurolounaan Kaffelassa. Saimme nauttia ihanaa haudutettua riisipuuroa. Odotan aina joulua, että pääsee nautimaan riisipuurosta kanelin, sokerin ja maidon kera. Riisipuuro kuuluu ehdottomasti jouluun ja joulun aikaan.Tytyrin Elämyskaivos

Seuraavaksi meille naisille pistettiin kypärät päähän ja suuntasimme maan alle.

Pääsimme tutustumaan Tytyrin Elämyskaivokseen, joka sijaitsee Lohjan keskustassa. Suuntasimme hissillä noin 100 metrin syvyyteen maan alle. Jotenkin se ajatus tuntui aluksi vähän jännittävältä. Pääsimme tutustumaan oppaan johdolla Tytyrin kaivoksen historiaan ja kaivosmiesten tarinat heräsivät eloon oppaan kertomana.

Tytyrin Elämyskaivoksessa voi kokea myös kulttuuria. Kaivoksessa on esillä myös erilaisia näyttelyitä. Kaivoksessa järjestetään kierroksia, myös lapsille on oma kierroksensa. Kannattaa tutustua kaivoksen eri mahdollisuuksiin, niitä on paljon.

Tässä kanssani Outi ja Heli ovat valmiina maanalaisiin koitoksiin.Outin kanssa kuvautimme itsemme Emojikadulla.Helin kanssa löysimme Nallikujan.Meille aukesi ihan toisenlainen maailma maan alla. Saimme kokea maan alla myös pienimuotoisen konsertin äänen ja valon muodossa, musiikiksi valitsimme heviä. Tämä kokemus koettiin maanalaisen 100 metriä leveän ja 100 metriä syvän louhoksen äärellä. Tähän kokemukseen oli hyvä lopettaa reilun tunnin kestänyt kierros.
Gasthaus Lohja

Viimeisenä kohteena meillä oli Gasthaus Lohja. Monille tämä kohde on "tuttu tv:stä". Gasthaus Lohja on ollut Sukulan Hotellit kuntoon ohjelmassa joskus vuosia sitten.

Gasthaus Lohja on idyllinen ja lämminhenkinen hotelli-ravintola Lohjan keskustan tuntumassa. Kyseessä on Lohjan vanhin ravintola. Gluteenittomat on hyvin otettu huomioon ravintolan ruokalistalla.

Kävimme katsastamassa Gasthausin majoitustilat. Huoneet olivat ihan siistit ja toisen kerroksen huoneista oli kulku koko talon läpi kulkevalle parvekkeelle. Hotellin majoitustiloista, hinnoista ja palveluista löytyy lisätietoa täältä.Poistuimme tämän jälkeen kotia kohden monta kokemusta rikkaampana. Uskon, että tulen palaamaan näihin kohteisiin jossain kohtaan. Haluan nähdä paikat vielä syvällisemmin.

Lohja ja sen ympäristö on matkailukohteena kiinnostava.

Kannattaa tutustua Visit South Coast Finland -sivustoon. Sivustolta löytyy mielettömän ihania vinkkejä Länsi-Uudenmaan matkailuun.

Maiju

12 kommenttia:

 1. Mukavan kuuloista :) Ihanaa joulun odotusta Sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivä oli kiva ja oli mahtava viettää sitä kivassa seurassa. Ihanaa joulun odotusta myös sinulle <3

   Poista
 2. Voi miten kivat muistot tuostakin reissusta jäi ja todellakin Lohjalle on mentävä uudestaan tutustumaan kaupunkiin. Gasthauksessa olisi varmasti tunnelmallista yöpyä, kivaa sunnuntaita & alkavaa jouluviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin ja oli kiva hassutella sun kanssasi :) Aina ei kaikkea pidä suorittaa niin ihan vakavasti :) Todellakin pitää varmaan joskus käydä kokeilemassa :)

   Poista
 3. Oli kyllä niin hauska päivä. Ihanaa, että pääsin teidän kanssa näitä juttuja kokemaan, seura siis oli ihan ykkösluokkaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli hauska päivä. Seura oli mitä parhainta :)

   Poista
 4. Kivoja kokemuksia ja paikkoja!Tuo kaivoksessa käynti oli vaarmaan elämys!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti kaivoksesta olisi voinut saada, vaikka mitä irti, jos oltaisiin vielä nähty, vaikka näyttelyitä :)

   Poista
 5. Wuhuu mikä reissu, nuo Visit Lohjan matkat ovat niin kivoja. <3 Upeita naisia siellä joukoittain. <3 Sydämellistä tätä viikkoa Maijusein <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täydellistä olisi ollut, jos tätikaveri olisi päässyt mukaan, mutta aina ei voi onnistua :)

   Poista
 6. Kiitos mukavasta matkaseurasta❤ Paljon ehdimme päivän aikana nähdä ja kokea. Lohja on lähellä ja sieltä löytyy vaikka mitä. Kivaa joulun odotusta Maiju 🙂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä oli kiva päivä ja kivoja juttuja meille esiteltiin. Todellakin Lohja on niin lähellä ja meidän mökkireissun varrella <3

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.