maanantai 4. joulukuuta 2017

Kun yhdistetään hevimies ja oopperatähti - lopputulos on huikea yhdistelmä

Elokuusta saakka olemme odottaneet Jarkko Aholan ja Waltteri Torikan yhteiskonserttia ja odotuksemme palkittiin sunnuntaina. Kaksikko kipusi eilen Hartwall Arenan lavalle ja otti yleisönsä ihan kympillä.

Seuranani konsertissa oli Souliini-blogin Pauliina, joka oli täydellinen seuralainen tähän konserttiin, koska me molemmat fanitamme molempia tyyppejä. Pelkästä katseesta näki konsertin edetessä, että nyt "kolahtaa" toiseen.Ainutlaatuinen ilta oli täynnä tunteita ja yllättäviä vetoja. Karismaattiset solistit hevimies Jarkko Ahola ja oopperalaulaja Waltteri Torikka näyttivät yleisölleen, että mikään ei ole mahdotonta tältä kaksikolta. Oli upeaa huomata, että vaikka nämä kaksi herraa ovat molemmat niin eri "musiikkiplaneetalta", he pelasivat ihan mielettömän hyvin yhteen. Nämä miehet ovat aikoinaan kohdanneet Tähdet tähdet -ohjelman kautta vuonna 2015. Tuon jälkeen he ovat tehneet muutamia yhteiskeikkoja. Areenan lava oli kummankin solistin unelmien täyttymys. Waltteri moneen kertaan sanoi lavalla, että kannattaa uskoa unelmiinsa. Ne saattavat lopulta toteutua.

Täytyy sanoa, että konsertti oli sellainen elämys, että hoimme Pauliinan kanssa keikalta lähtiessämme, että "tämä oli paras konsertti - ever".  Samaa mieltä oli monet muutkin tuttavat, jotka olivat katsomassa konserttia. Kaikki olimme yhtä mieltä siitä, että tällaista emme olleet ennen kokeneet. Kuuntelin taksijonossa ihmisten puheita, kaikkien huulilla oli, että "olipa mahtava konsertti".

Mikä sitten teki tästä konsertista niin ainutlaatuisen? Konsertissa kaikki oli niin täydellistä. Ohjelmisto oli rakennettu niin, että koskaan ei tiennyt, että mitä seuraavaksi tulee. Juuri kun luulit kokeneesi jotain ainutlaatuista, tuli seuraavaksi jotain vielä huikeempaa. Aina kun katsoin vieressäni istuvaa Pauliinaa, niin hänen silmänsä olivat kuin lautaset ja hän näytti kädellään merkkiä, että "kananlihalla" ja koin samoja tunteita siinä vieressä. Välillä kun katsoin häntä, olin näkevinäni liikutuksen hänen sisällään ja samoin koin vieressä myös minä. Tiesimme sanattomasti mitä toinen koki siinä vieressä.Saimme kuulla konsertissa kauneimpia rakkauslauluja, heviä, oopperaa ja vaikka mitä laulun tyylilajeja. Ohjelmistossa kuulimme muun muassa huikeat versiot Queenin The Show Must Go On ja Mama Bohemian Rhapsody kappaleista. Louis Armstrongin Wonderful World sai aikaan myös kylmiä väreitä. Vierailevana solistina lavalle kipusi Maria Ylipää, joka veti Waltterin kanssa yhdessä Myrskyluodon Maijan. He ovat sen aiemmin myös yhdessä levyttäneet. Kuulimme myös Waltterin ja Jarkon omien levyjen tuotantoa.


 Kun illalla pääsin kotiin, kaivoin levyt esiin ja päätin jatkaa vielä fiilistelyjä. Nämä tyypit ovat huikeita sekä erikseen ja vielä huikeimpia yhdessä. Jotenkin tuli tunne, että nämä tyypit pitää saada lavalle yhdessä vielä uudestaan. Tätä ei vaan voi jättää tähän.Illalla ei meinannut uni tulla, kun konsertti jätti niin hyvät fiilikset kroppaan, tunnetta oli vaikea saada tasattua. Tuntui kuin elimistö olisi täytetty suurilla tunteilla.

Oli mahtavaa saada koettua jotain näin ainutlaatuista ja upeaa. Olen ylpeä heidän onnistumisestaan lavalla. Jos pitäisi sanoa yhdellä lauseella, että miten tämä konsertti meni. Se oli jotain tällaista:

Konsertti oli parasta ikinä ja lopputulos oli ihan mielettömän huikea. 

Jarkko Aholan Romanssi -konserttikiertue nähdään helmi-maaliskuussa Hämeenlinnassa, Lahdessa, Turussa, Helsingissä, Järvenpäässä ja Kouvolassa.

Näihin tunnelmiin on hyvä jäädä vielä hetkeksi.  Tämä tunnelma pysyy mielessä pitkään.

Maiju

12 kommenttia:

 1. Minä kaysoin live videolta vielä tänään sen time to say goodbye... Se saa aina herkistymään.
  Ihanaa maanantai-iltaa Maiju❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on aina huikea lopetus näiden "isoäänisten" miesten konserteissa. Rakastan sitä biisiä ja konserttien lopetusta siihen. Vaikea on varmasti edes hehkuttaa näitä tyyppejä liikaa, niin mahtavia olivat.

   Poista
 2. Varmasti oli hieno konsertti, voin vaan kuvitella. Kiitos makupaloista videoilla.
  Ihanaa joulun odotusta ihanalle Maijulle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan täydellisen hieno oli, ei voi varmasti edes sanoin kuvailla sen täydellisyyttä.

   Poista
 3. Olen Jarkko Aholan ehdoton fani. Onko sinulle tuttu Northern Kings? Siinä on upea kokoonpano hevimiehiä...aijai..😗😍😍😍😍😍. Nuo livekonsertit vaan on omaa luokkaansa ja pääsee tunnelmaan täysillä. Ei ihme vaikkei heti varmaan uni tullutkaan. Ihanaa päivää sinulle🤗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Northern Kings ei ole tuttu. Olen kyllä käynyt katsomassa hevimiesten raskasta joulua konsertteja ja ne on ihan huippuja. Kiitos ihanaa itsenäisyyspäivää sulle <3

   Poista
 4. Kiitos tekstistä, joka tavoittaa käsittämättömän huikean konsertin synnyttämiä tunnelmia. Mietin itse, että mikä teki siitä niin ekstraerityisen. Upea, käisttämättömän upea laulanta, mutta lisäksi se välitön ja kaverillinen tunnelma, jonka herrat virittivät, ihan niinkuin olisit ollut ystäviesi bileissä ja kuunnellut heidän sanailuaan - kaikki mahdollinen suuren hallin kolkkous oli poispyyhitty. Hevimiestä en ennen ollut kuullutkaan, uskoin kyllä taidokkaksi laulajaksi, mutta siihen en ollut varautunut että hän on tuollainen maailmanluokan viihdyttäjä par exellance, koska ne hevmiehet ... tiedättehän ennakkomielikuvat. Ja mitä tulkintoja molemmilta! Huikeaa virtuositeettia, kyllä, mutta se oli "vain" välineenä, alisteisena tunteelle ja ilmaisulle. Koko maailmanhan pitäisi saada tietää että miellä on tällaisia artisteja!

  ps. Se missä laulettiin "mama", se muuten oli Queenin Bohemian Rhapsody - mutta näissä fiiliksissä mitä väliä :D !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin kovasti yritin miettiä, että mikä tämän teki niin erityiseksi. Kiitos muuten tuon biisin nimestä, sehän se oli :) Kaiken kaikkiaan ihan sairaan hyvät fiilikset vieläkin keikasta :)

   Poista
 5. Varmaan aivan ihanaa kuultavaa! Otsikon luettuani olin ihan varma että kirjoitat Pentti Hietasesta, joka on yksi minun suosikeistani. Hän olisi varmaan sopinut nöiden kavereiden kanssa samaan trioon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa muuten Pentti Hietasen levyjäkin löytyy mun hyllystä aika monta. Tykkään ihan kympillä myös hänestä <3

   Poista
 6. Kiitos ihana Maiju kun nappasti minut mukaan tälle upealle keikalle <3 Ja kyllä, oli monessa kohtaa todella liikuttunut ja minulla oli varmasti ne silmät teevadin kokoiset, ja kylmiä väreitä kulki pitkin kroppaa, tämä oli jotain niin uskomatonta!
  Oli niin mahtavaa jakaa tämä kokemus kanssasi, koska tosiaan me tunsimme varmasti niin samoin ja nautimme tästä upeasta konsertista joka minuutti.
  Upeita artisteja, upeita biisejä ja koko konsertti oli niin viimeistä piirtoa myöten loppuun asti tarkkaan ahrkittu ja toeutettu, että koko konsertti väki sai taatusti ikimuistoisen illan.

  Hih mua nauratti kun katsoin jälkikäteen sen facebook livevideon, että siinäkin mulla oli silmät teelautasen kokoiset ja selitin koko ajan käsilläni :D Olin niin fiiliksissä :D

  Tämä oli paras konsertti-ever!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, tämä ei varmasti jää viimeiseksi keikaksi. <3 Paras ihan ehdottomasti <3

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.