torstai 28. joulukuuta 2017

Rakastan kauppojen hyllytysjärjestelmiä

Kävin ennen joulua ystäväni Marin kanssa tsekkaamassa Itäkeskuksen Eastonin K-Citymarketin (Helsinki) gluteenittomat hyllyt. Olin kuullut hieman kehuja heidän gluteenittomista valikoimistaan, mutta pitää päästä itse aina tsekkaamaan tilanne, jotta tietää, että mistä puhutaan.

Valikoima näyttä runsaalta ja hyllykorkeus oli ihan täydellinen tällaiselle 156 senttiselle. Useissa kaupoissa, joissa ei ole hyllytysjärjestelmää on gluteenittomat tuotteet kasattu ylimmille hyllyille ja hyllykorkeus on pilvissä. Siellä sitten yritän vaan katsella, että mitä olisi ollut tarjolla, jos olis ylettänyt ostamaan. Olen joskus lähtenyt pois ostamatta mitään ja mennyt kilpailevaan kauppaan, josta olen ylettänyt myös ostamaan tuotteita hyllyistä. Korkeissa hyllyissä on se ongelma, että jos ensimmäinen tuote on otettu hyllystä pois, niin seuraava on niin kaukana, että sitä ei vaan ylety ottamaan.Arvostan kauppiaita, jotka ottavat näin hienosti huomioon meidät erikoisruokavalioiset  ja näkevät vaivaa näin upean hyllytysjärjestelmän aikaan saamiseksi. Rakastan kauppoja, joissa tuotteet löytää yhdestä paikasta. Tämä säästää aikaa ja vaivaa kaupassa, kun tuotteita ei tarvitse etsiä ympäri kauppaa.Muistan kuinka sairastuin keliakiaan ja vaikeimmalta tuntui tuotteiden löytäminen kauppojen hyllyltä. Näiden kauppojen hyllyjen edessä ei vaikeutta tunne. Tällainen hyllytysjärjestelmä auttaa myös normaaliruokavalioisia löytämään vierailleen helpommin gluteenittomat tuotteet, kun jos niitä joutuisi etsiä normaalien ruokatarvikkeiden joukosta. Arvostan.

Itse valitsen mielelläni kauppani, jotka palvelevat näin upealla tavalla myös meitä gluteenittomia.

Oma ehdoton suosikkini kaupoista on Tammiston K-Citymarket, mikä on sinun suosikkisi?

Maiju

14 kommenttia:

 1. Minulla ei ole mitään mielipidettä gluteenittomien tuotteiden sijoituksesta, koska onneksi en minä eikä kukaan lähipiiristäni sairasta keliakiaa. Mutta muuten tuo gluteenittomien tuotteiden sijoittelu samaan paikkaan vaikuttaa loistoidealta. Mikään ei ole sen turhauttavampaa kuin juosta kaupassa yhdestä nurkasta toiseen etsimässä tavaraa. Huonoa sijoittamista huomaa usein myös ihan tavallistenkin tuotteiden kohdalla. Tuo kuvaamasi kauppa ansaitsee kyllä kunniamaininnan. Niin hienosti kootulta gluteenittomien tuotteiden valikoima vaikuttaa.
  Toinen ongelma meillä lyhyillä ihmisillä on tuo ettei ylety tavaraa ottamaan. Olen muutamia kertoja pyytänyt apua muilta asiakkailtakin ja aina he ovat hymyssä suin auttaneet. Varsinkin sellaiset pitkät nuoret miehet ovat hyvin avuliaita! Joskus on myös pitänyt jättää ostos tekemättä kun ei ole yltänyt tavaraa ottamaan. Voi vain kuvitella miten hankalaa ostoksien teko on niille jotka ovat vielä mitäkin lyhyempiä!
  Hyvää uutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen välistä pyytänyt apua kanssaihmisiltä. On turhauttavaa seistää hyllyjen välissä tai pakastealtaalla ja tuijottaa tuotetta. Välistä olen ottanut jätskipaketin, jolla olen koittanut huitoa gluteenitonta leipää ylähyllyltä käsiini. Tätä ongelmaa ei varmasti ymmärrä muut kuin me lyhyet ihmiset :) Olen tainnut muuten tehdäkin postauksen aiemmin tuosta ongelmasta kuvien kera, että kun ei vaan ylety ylähyllylle.
   Todellakin tälle kauppiaalle hatun nosto :)

   Poista
 2. Tuo on muuten ihan totta, ettei aina meinaa ylettää hyllyiltä tavaroita ottamaan. Olen joskus joltakin pitemmältä ihmiseltä pyytänyt sitten apua ja voi, että miten on muksuja nolottanut :D Onneksi nyt lapset ovat jo tuollaisia pitkiä hujoppeja, niin hyö saavat vaikka kuinka korkealta tavarat :)
  Ihana, miten paljon gluteenittomia tuotteita ja vielä tosi hyvin laitettu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaisia kauppiaita ei voi muuta kun kannustaa ja nostaa, tämä on meille niin tärkeä asia, että meillekin suodaan vaihtoehtoisia tuotteita ja nämä hyllytysjärjestelmät on vaan niin mun suosikkeja :) Vaihdoin edellisen kauppani hyllytysjärjestelmän vuoksi toiseen. Se on se tärkein, jolla mun sydämeni viedään :)

   Poista
 3. Musta toi gluteenittomat samaan paikkaan on loistoidea! Vaikka en itse gluteeniton ole kiinnitän muuten kaupoissa liikkuessa tosi paljon huomiota siihen onko tuotteet järkevästi sijoiteltu, jäänne edellisestä työstäni. Nyt jouluna tuli huomattua, että paikallisen Prisman kala- ja lihatiski on aivan väärässä paikassa, ruuhka-aikana jono siinä tukkii yhden kaupan pääreiteistä ja mielestäni parempi paikka tiskille olisi kaupan perällä, mihin nyt on tungettu leivät ja juustot... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on vaan niin ihanaa, että ei tarvitse pienistä lapuista yrittää tihrustaa gluteenittomia tuotteita. Palautetta kannattaa aina antaa.

   Poista
 4. Minä asun kunnassa jossa on vain yksi ruokakauppa. Kaupassa tehtiin nyt syksyllä remontti ja uusittiin hyllyjärjestelmät ja pakastimet. Uudistuksen jälkeen minun oli pakko esittää kaupan esimiehelle toive että lisäisivät korokejakkaroita eri puolille kauppaa. Minulla pituutta 155 cm ja koskaan en korkokenkiä käytä joten kaupassa jouduin usein pyytämään apua kun tavarat niin korkealla tai kaukana pakastimen perällä enkä minä niihin ylettynyt. Onneksi jakkaroita sain ja niitä on nyt ympäri kauppaa jotta minun ei tarvitsisi muita ihmisiä vaivata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noissa jakkaroissakin pitäisi olla enemmän niitä matalampia. Niihin korkeisiin ei vaan pysty tässä iässä enää ponnistaa.

   Poista
 5. Mä olen nyt ihan asiakseni ottanut tutkiskella näitä gluteenittomia tuotteita ja eri kauppojen valikoimia. Oma suosikkini on meidän lähikauppa Malminmäen K-supermarket ja Pikkulaivan Lidl. Sä olet saanut mut innostumaan ja työkaveri kiittää kaikista vinkeistä :D

  VastaaPoista
 6. Ohhoh mikä valikoima ja hyllykorkeudelle annan lyhykäisenä ison peukun <3

  VastaaPoista
 7. Hyvä postausaihe. Itse olen pätkä ja ylähyllyt ärsyttävät. Ensinnäkin miksi kenkäosastoilla pienimmät kenkäkoot ovat ylimpänä ja suurimmat alimpana? Joskus on jäänyt kengät ostamatta ihan siitä syystä, etten ole ylettynyt ottamaan kenkiä korkeuksista. Ja voin kuvitella, että gluteenittomien tuotteiden kanssa on vielä vaikeampaa.
  Toisaalta minua ärsyttää myös kaupat, jotka sullovat lattianrajaan tavaraa. Yleensä käy niin, että haet jotain ja tuote on siellä lattianrajassa. Joo, vielä taivun jollain tavalla, mutta entä kun etummaiset tavarat on otettu lattiarajan hyllyltä ja jossain hyllyn perukoilla on enää pari pakkausta jäljellä. Kyllä. Olen joutunut jopa konttausasentoon taipumaan, jotta olen saanut haluamani.
  Vielä en ole keksinyt vertailla, missä kaupassa olisivat parhaat hyllystön. Täytyy alkaa toteuttaa kliinistä tutkintaa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen muuten miettinyt kenkähyllyjen edessä Prismassa samaa, että miksi 36 kengät on ylhäällä ja 45 kengät alhaalla? Eiköhän se olisi niin, että lyhyellä ihmisellä on pieni jalka ja isoilla iso. Luulisi olevan päivän selvää, että lyhyt ei ylety ottamaan niitä kenkiä ylhäältä :) Jatketaan tutkintaa ja arvioidaan hyllystöjä :)

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.