torstai 18. tammikuuta 2018

Paras gluteeniton pizza tähän mennessä

Gluteenittomana sitä kulkee koko ajan tuntosarvet pystyssä ja etsii aina parempaa ja parempaa. Se on kuulkaa niin tärkeä juttu meille gluteenittomille, että kaikki hyvät paikat ja vinkit raportoidaan toisillemme. Tosin usein raportoidaan ne huonotkin.

Lomaviikon torstaina lähdettiin aamupäivällä kaupunkiin. Päätimme käydä nauttimassa jossain aamupalaa, koska oli jäänyt kotona nauttimatta. Kun hotellien aamupalat oli juuri suljettu, niin piti oikein miettiä, että mistä saisin jota kuitenkin hyvän aamupalan. Päädyimme Fazerin kahvilaan Forumiin.

Vitriinistä valitsin tuorepuristettua mehua ja hedelmäsalaatin ja tilasin lisäksi gluteenittoman sämpylän.

Sitten lähdettiin shoppailemaan. Kumpikin omille tahoillemme. Jotain tarttui shoppailukierrokselta mukaan. Shoppailun jälkeen kello alkoi olemaan jo lounasaika.

Ehdotin miehelleni, että käydäänkö katsomassa, että millainen paikka on Helsingin rautatieasemaa vastapäätä oleva Leonardo-ravintola, joka sijaitsee City Centerin oven suussa Kaivokadulla.

Lounasaikaan paikka on täynnä ja näyttää olevan usein myös illalla. Jotenkin paikka on minua ohi mennen kiehtonut. Selasin ruokalistaa ja oli ihan hilkulla etteikö käännytty pois, koska mitään gluteenittomia merkintöjä ei listalta löytynyt. Jonoakin oli sen verran, että mietin, että viitsinkö alkaa kyselemään. No päätimme sitten kuitenkin jäädä jonottamaan ja kyselemään. Olen usein miettinyt, että gluteenittomien merkintöjen puuttuminen on saanut useinkin minut kääntymään ravintolasta pois.  Jos haluaa saada asiakkaita, niin suosittelisin merkintöjen laittamista listaan tai ylipäätään sen tiedon, että jotain gluteenitonta on tarjolla.

Kun kuulin, että mitä olisi lounaslistalta saanut gluteenittomana ja että kaikki paikan pizzat oli saatavilla myös gluteenittomia, päädyin tilaamaan gluteenittoman pizzan.

Paikan salaattipöytä oli todella hyvä. Ihanan raikkaita ja laadukkaita vihanneksia.Pizza tuotiin eteeni alumiinipaistovuuassa. Usein pizza paistetaan metallilalustalla, jotta ei tule kontaminaatiota eli kosketusta gluteenia sisältäviin tuotteisiin. Pizzan pohja näytti ensisilmäyksellä hyvin ohuelta ja mietin, että saas nähdä, että mitä tuo maistuu. Hiukan häiritsi tuo alumiinivuoka tarjoiluvaiheessa.

Kun pääsin syömään pizzaa, totesin miehelleni, että nyt tuli syötyä kyllä paras gluteeniton pizza tähän mennessä. Olen syönyt gluteenitonta pizzaa varmaan noin 10 kappaletta eri ravintoloissa viimeisen viiden vuoden aikana.Hyvä juttu olisi se, että pizza tuotaisiin lautasella eteen ilman alumiinivuokaa. Alumiinivuoka hieman häiritsi syömistä. Vuoka sai anteeksi kuitenkin, koska pizza oli niin hyvää.

Hienoa on kun välistä kokee näitä makuelämyksiä. Olen joskus sanonut, että on monenlaisia laatuja näiden ruokien suhteen. Siksi on hyvä kertoa muillekin, että mistä ne hyvät tuotteet löytyvät.

Tällaisia makuelämyksiä lisää.

Maiju

4 kommenttia:

 1. Hassua tosiaan, että esim. vuoan alla ei ollut lautasta, johon pizzan olisi voinut itse siirtää. No mutta, sait hyvää pizzaa. Hyvä ruoka, parempi mieli, niin minä aina ajattelen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla, että halusivat näyttää, että on paistettu omalla alustallaan. Onneksi pizza oli niin maukasta, että se ei enää haitannut.

   Poista
 2. Minulla olisi tuo herkullisen näköinen pitsa jäänyt syömättä tuosta alumiinivuoasta. Vaikka tuotaisi asiakkaalle näytille vuoan kanssa niin kyllä se siitä olisi ollut helppo lautaselle siirtää.
  Mutta hyvä ettei sinua häirinnyt 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuuan alla oli lautanen, mutta en voinut oikein siihenkään siirtää pizzaa, koska en usko, että folion pohja olisi ollut niin "siisti" etteikö olisi jättänyt lautaseen jälkiä. Joo kyllähän se vähän häiritsi, mutta en oikein osannut ratkaista asiaa muutenkaan. No onneksi pizza oli hyvää <3

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.