torstai 11. tammikuuta 2018

Rakkauden kohteena IPhone X

Minä olen niin hurahtanut tekniikkaan. Varsinkin puhelin on mulle nykyään enemmän kun puhelin. Puhelin on mulle väline, jota varmasti käytän enemmän kuvaamiseen, kuin puhelimessa puhumiseen. Muistan vielä kun joskus sanoin, että puhelimen tärkeimmät ominaisuudet ovat, että puhelimeen pystyy vastaamaan, puhelimella pystyy lähettämään tekstareita ja siinä on kiva soittoääni.

Voin kertoa, että noilla asioilla ei ole mulle enää puhelimen kannalta mitään merkitystä. Puhun puhelimessa nykyään vain pakolliset puhelut. Soitan hyvin harvoin kenellekään. Äiti on tietenkin se, jolle vielä soitetaan ja jutellaan asiat tätä kautta. Lähetän viestit nykyään jotain muuta kautta kuin tekstiviesteillä. Soittoäänellä ei ole mitään merkitystä mulle, kun puhelimeni on ollut äänettömällä jo vuodesta 2011 saakka. Joku kysyy varmasti ihmettelee, että miksi en pidä soittoääntä päällä, niin syy on se, että en halua aina olla tavoitettavissa. Sanon aina, että soitan itse takaisin, kun ehdin. Tuosta olen pitänyt kiinni.

Loppusyksystä kun tuli tieto, että uusi IPhone X on tulossa markkinoille, niin se alkoi nopeasti kiinnostamaan. Aloin selvittämään, että mitkä on ne ominaisuudet, mitä siinä on parannettu. Kun  itselleni tärkeimmät muutokset liittyivät kameran ja videon laatuun, niin puhelin alkoi kiinnostamaan enemmän.

Itselläni oli reilu vuosi aiemmin ostettu IPhone 7 plus. Siinä oli jo hyvä kuvanlaatu ja itselleni niin tärkeä muotokuva-toiminto, jolla saa otettua digijärkkärin tyylisiä kuvia. Tärkeintä oli myös, että siinäkin videokuvan laatu oli 4K. Kun puhelin on mulle kamera, niin nämä on tärkeitä asioita.

Nyt siis oli taas aika siirtyä seuraavalle tasolle. Oli vaan niin pakko.

Pari päivää olen nyt käsissäni pyöritellyt uutta puhelinta. Aina on pieni stressi, kun vaihtaa puhelinta. Siihen tarvitaan aikaa ja pitkää pinnaa. Tuntuu, että jokaiseen softaan pitää päivittää tiedot ja pitää muistaa ne miljoonat salasanat. Huvittavin vaihe puhelimen asennuksessa oli se kun olin aloittanut asennuksen ja ITunesin asennusvaiheessa järjestelmä alkoi kyselemään multa jotain koodia, joka kuulemma oli lähetetty mulle erillisellä viestillä. Asennuksen  yhteydessä tuli  kysymys, että "saitko koodin"? No en saanut, kun se oli tullut juuri siihen puhelimeen, jota koitin kovasi asentaa. Siinä vaiheessa asennusta ei saa viestejä läpi. Vastasin laitteelle, että "ei en saanut koodia". Järjestelmä lähetti sen uudestaan, mutta eihän se auttanut. Lopulta taisin jopa korottaa ääntäni puhelimelle, että "EN V....U SAANUT MITÄÄN KOODIA, KUN LÄHETIT SEN SIIHEN H......N PUHELIMEEN JOTA JUST ASENNAN". Olisi siinä voinut olla jollain naurussa pitämistä, kun huudan asennettavaan puhelimeen tuollaista. No jotenkin pääsin lopulta sen ohi ja sain jatkettua asennusta.

Alan olemaan voiton puolella ja ehkä kohta kaikki taas pelaa niin kuin ennenkin.

IPhone X mitä parannuksia toi tullessaan?


Muotokuva-toiminto
Kuvanlaatu oli heti käsin kosketeltavaa. Vaikka olin jo edellisen puhelimeni kuvanlaatuun tyytyväinen, niin tässä mentiin ihan näkyvästi jo seuraavalle tasolle. Paras juttu mitä itse olen tässä nyt parin päivän aikana kokenut on se, että muotokuva-toiminnolla saa otettua syväteräviä kuvia myös etukameralla. Aiemmassa puhelimessa ei tätä mahdollisuutta ollut.

Tässä muutamia kuvia, joita olen parin päivän aikana kameralla ottanut.Testasin ensimmäistä kertaa tässä muotokuva-toimintoa etukameralla. Aiemmassa mallissa siis tämä toiminto toimi vain takakameralla kuvatessa. Tämä oli hyvä uudistus.


Puhelimen näyttö

IPhone X malli äkkiseltään vaikutti pienemmältä kuin aiempi puhelimeni IPhone 7 plus. Kuitenkin yllättävää oli se, että puhelimen näyttö oli kuitenkin isompi kuin aiemman puhelimen. Aiemmassa puhelimessa oli 5,5 tuuman näyttö ja tässä uudessa on 5,8. Tästä puhelimesta on siis jäänyt "reunat" pois näyttö on täynnä lasia. Tähän varmasti täytyy vähän totutella, varsinkin videota kuvatessa käsivaralla se vaatii vähän totuttelua.

Kotipainike

IPhone X mallissa ei enää ole koti-painiketta, joka alkuun pisti sormea vähän suuhun. Nyt parissa päivässä olen oppinut pyyhkäisemään näytöltä itseni suuntaan jos toiseen. Hieman siis vaatii opettelua, mutta kun sen oppii, niin varmasti hyvä uudistus tämäkin. Tämän lisäksi on näitä "pyyhkäissuuntia" hieman muutettu verrattuna edelliseen maalliin.

Face ID

Hämmentävin ja jotenkin mykistävin uutuus oli varmasti tämä  puhelimen Face ID -toiminto eli se, että puhelin tunnistaa sinut kasvojen tunnistusohjelmalla. Asennusvaiheessa puhelin on analysoinut kasvoistasi 30.000 näkymätöntä pistettä ja luonut niiden pohjalta tarkan syvyysmallin kasvoistasi. Tämä toiminto on niin uskomaton ja se, että tunnistus tapahtuu silmänräpäyksessä. Kun otat puhelimen käteen ja tuot sen lähelle kasvoja, niin puhelin on siinä vaiheessa jo tunnistanut käyttäjän.

Testasimme miehen kanssa kaikenlaisia temppuja, että voiko tätä jotenkin huijata, emme löytäneet vielä mitään tapaa, jolla tätä pystyisi huijaamaan. Apple kertoo Face ID:n olevan niin turvallinen, että sitä voi käyttää Apple Pay:n kanssa ja ostokset voi maksaa pelkällä vilkaisulla. Mihin tämä tekniikka vielä oikein meneekään.

Animojit

Animojit oli yksi kiinnostava uutuus tässä puhelimessa. Voit luoda itsestäsi oman Animojin ja päästää sisäisen pandasi, possusi tai robottisi valloilleen. Tämän toiminnon mahdollistaa TrueDepth-kamera, joka analysoi 50 eri lihasliikettä ja peilaa ilmeesi 12 Animojiin. Tämän toiminnon avulla voit lähettää omalla äänellä viestejä eri eläinhahmoihin peilaten.

Tässä lyhykäisyydessään, että mitä olen havainnut tähän mennessä. Tiedän, että tämän puhelimen kanssa tulen viettämään vielä hauskoja kuvaushetkiä.

Olen siis hankkinut puhelimen, jossa tuntuu olevan niin paljon mahdollisuuksia, että ei taida tulla vähään aikaan aika pitkäksi. Täytyy sanoa, että vaikka puhelin oli kallis hankinta, niin käyttöön se tulee. Kun tuotan niin paljon sisältöä eri paikkoihin, niin silloin tarvitsen laitetta, joka on mahdollisimman monipuolinen. Näyttää siltä, että olen jo heti  parin päivän kokeilun jälkeen hyvin tyytyväinen tähän valintaani. Itselläni tämä on neljäs IPhone. Lähdin aikoinaan 4S mallista liikkeelle, seuraavaksi hankin 6plus -mallin ja sitä seurasi 7plus ja nyt viimeisenä siis tämä IPhone X.  Tekniikka menee eteenpäin huimaa vauhtia ja minä yritän pysyä tämän kehityksen mukana.

Maiju

18 kommenttia:

 1. Onpa tosiaan ihan mielettömän hienoja kuvia!

  Mua niin hermostuttaa puhelimen vaihto, koska se tietää aina kaikenmaailman tilien muistamisia, tietojen siirtoja (ja katoamista), sovellusten latailua, uuden opettelua jaaajaaajaaa.
  En jaksais millään, vaikka kärsivällinen olenkin. Silti mua joka päivä harmittaa mun tyhmä puhelin, joka simahtelee omia aikojaan (yleensä kun olen ihan missä tahansa muualla kuin kotona tai töissä) ja jonka kamera on ihan huono, vaikka muka piti niin olla vimpanpäälle.

  Mulla on Android-puhelin, mutta pojat on mulle vakuuttaneet, että jos joskus vaihdan iPhoneen, ei ole paluuta vanhaan. Ei tiedä, jos vaikka vanha vielä taipuu, kun oli niin vakuuttavat nää sun kuvat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on niin jännä, että miten menee varmaan viikko jos toinenkin ennen kuin kaikki softat toimii.Nytkin nettipankki kyselee jotain koodia, jonka varmaan olen saanut silloin pari vuotta sitten kun otin mobiilipankin käyttööni. Ei vaan jaksa muistaa, että mihin postiin tai palveluun he silloin on sen koodin lähettänyt.

   Itse olen niin IPhone ihminen, että mulla ei ole kanssa haluja palata enää muuhun :)

   Poista
 2. Itse pohdin vielä tuossa viime vuoden puolella järkkärin hankintaa ihan tuota blogia ajatellen, mutta nyt kun tarkemmin mietin niin viisaampaa taitaa olla satsata puhelimeen ja siinä hyvään kameraan - se kun kulkee kuitenkin aina mukana ja varmaan jossain vaiheessa tulee erillisen kameran omassakin käytössäni kokonaan syrjättämään. Nykyisessäkin puhelimessani on jo varsin hyvä kamera, mutta pitää seuraavaan päivittäessä tarkastella noita iPhonejakin vaikkakin mies on kovasti sitä mieltä ettei sellaista meidän talouteen tule xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se on muuten jännä, että IPhonen kanssa ollaan puolesta ja vastaan :) Itse olen juuri se puolesta puhuja. No mun miehellä oli pari IPhonea ja nyt hän on Samsungin käyttäjä ollut jo varmaan vuoden. Pitää miettiä omat tarpeet ja miettiä, että mikä siinä puhelimessa on se tärkein juttu itselleen.

   Poista
 3. Siis ihan mahtavia kuvia. Kiva, että olet tyytyväinen ostokseesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todellakin olen tyytyväinen :) Ihania upeita toimintoja löytyi vielä tänäänkin. Varmasti koko ajan opin jotain uutta siitä.

   Poista
 4. Onpa upeita kuvia!
  Mie sain pojalta uusivanhan kännyn ja jo sen kanssa ihmettelin pari päivää. Muumio uuden? tekniikan pauloissa, huh. Mullekin puhelin on jotain muuta kuin soittamista varten; kukaan ei soita ja mulla ei ole ketään kelle soittaisin. Nettiin sillä on vaan päästävä ja instaan ehkä osaan jonkun kuvan? hämäryyden ottaa.
  Kivoja hetkiä uuden "lelun" kanssa ja odottelen niitä kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinähän otat aina kivoja kuvia. Niitä olen monesti ihaillut facessa. Nyt vaan harjoittelemaan ja sinne Instaan pommittamaan :)

   Poista
 5. Mielettömiä kuvia! Uuden puhelimen, tabletin tai tietokoneen käyttöönotto on aina pienoinen stressin aihe. Onpa hyvä, kun sattui sun lomalla, niin ehdit leikkiä uudella vempaimella kunnolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä... Vieläkin olen "kiertänyt" parin softan kanssa ongelmaa ja mietin, että jaksanko tarttua selvittämään jotain hiton koodeja :)

   Poista
 6. Kauniita kuvia! Ja kyllähän uuden puhelimen kanssa menee hetki että pääsee kaikista ominaisuuksista kärryille.
  Mä olen huono tekniikan kanssa ja pakolla opetellut näitä ominaisuuksia puhelimesta. Ei mulla ole edes kaukosäädintä televisiossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin. Kun pikkuhiljaa menee eteenpäin, niin eiköhän sitä joku päivä vielä kaikki tärkeät jutut on saatu ajantasalle :)

   Poista
 7. Meillä on tuo toimistolla ja on siinä kyllä ihmeellisiä ominaisuuksia. Vaatii totuttelua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin vähän uusia toimintoja. Nyt olen jo päässyt aika hyvin sisään.

   Poista
 8. Vitsit miten hieno! Mulla menisi enemmän kuin hermot tuollaisen hienouden asentamisessa:) Mutta hienoja kuvia, toimintoja ja mahtavaa, jos tunnistaa kasvoista. Tuo vilkaisutoiminto ostoksissa olisi aika paha! Ei paranisi luuriin turhia vilkuilla, tulisi muuten liian kalliiksi, haha:D Mutta oikeesti onnea uuden luurin kanssa. Kaikkea ne keksii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo pitää olla varovainen, että maksele vahingossa ostoksia, joita ei edes olisi tarkoitus ostaa :)

   Poista
 9. Kiva kun esittelit iPhone X:n. Katselin jo aikaisemmin tätä juttuasi, mutta en ehtinyt silloin kommentoimaan. Nyt minulla oli Gdanskin reissulla mahdollisuus paremmin tutustua X:ään, kun yhdelllä reissukaverilla tuo oli. Face Id on näppärä ja myös noihin valokuvausominaisuuksiin sain tuntumaa. Polttelee. Mutta minulla on täysin toimiva 7+, joten vielä mietin. Kiitos esittelystä ja mukavaa viikkoa Maiju <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin oli muuten täysin toimiva 7plus. Tosin en luopunut siitä. Se on mulla kakkospuhelimena :)

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.