maanantai 22. tammikuuta 2018

Vaatteita mun kiusaksi ja leffailua

Olen usein kertonut, että vaatteet on heikkouteni. Lauantaina suuntasin Ihana rohkeus tapahtumasta Itikseen. Oli tarkoitus treffata mieheni ja käydä syömässä. Mulla oli pieni hetki luppoaikaa ja päätin katsastaaa Zizzi-myymälän. Käyn siellä aina välistä ja jotenkin musta siellä on ihan mahtava henkilökunta. Ihasteltiin siellä taas kilpaa myyjien kanssa heidän valikoimiaan ja sanoin, että nyt on varmasti pakko suunnata sovituskoppiin tämän kimaltavan "oloasun kanssa". Jostain syystä iskin silmäni heti näihin housuihin ja tähän puseroon.

Harvoin ostan tämän tyyppisiä vaatteita, mutta tässä näin heti potentiaalia yhdistää näitä yhdessä ja erikseen. Joten oli pakko suunnata sovituskoppiin. Harmitti vaan, että housut oli yhtä numeroa liian isot, mutta päätin ne kuitenkin ottaa, ajattelin, että eiköhän niitä lahkeita jotenkin voi kääntää.

Tämä musta osa kimaltaa hieman hopean sävyssä. Arkinen asu, mutta ajattelin heti tilanteet, joissa sitä aion käyttää. Sopii hyvin työhuoneeni asuksi. Siksi ostin tämän kokonaisuuden. Nykyään mietin aina ennen ostamista, että onko vaate monikäyttöinen ja missä tai minkä kanssa sitä käyttäisin. Jos keksin heti tilanteet, niin vaatteet yleensä lähtee mukaan. Jos en keksi, niin sitten en osta. Sitten kysyn nykyään itseltäni, että tarvitsenko? Jos tarvitsen ostan.


Tämän jälkeen suuntasin syömään mieheni kanssa. Siinä sitten syntyi ajatus, että mentäiskö leffaan illalla. Päädyimme lähtemään. Tilasin liput kännykän softan avulla. Koskaan aiemmin emme ole istuneet ensimmäisessä penkkirivissä, nyt oli pakko ostaa liput ekalle riville, kun muuten oli kaikki paikat menneet. Suuntasimme kodin kautta Flamngon Finnkinoon. Vaihdoin uuden "oloasuni" päälle ja sitten vaan menoksi.

Ostin lauantaina Ihana rohkeus päivässä ja ostin uudet korvikset Ihana kaupasta. Ihastuin tähän malliin heti, kun ne näin. Minullahan on aiemmin ostettuja korviksia, joissa on näitä sanoja. Sanon aina, että sanoilla on kauas kantoinen voima (ainakin minulle).Kun olimme siis käyneet kotoan lähdimme Flamingoon. Kävimme ensiksi hakemassa varatut leffaliput. Ennen leffaan menoa päätimme käydä Jumbon puolella. Keksin yhtäkkiä, että käyn katsomassa, että onko valokuvaamo auki, jotta saisin pitkään harkinnassa olleet passikuvat. Passi meni jo vanhaksi tammikuun alussa. Kun oli vielä sopivasti toisen laittama meikki ja ammattilaisen laittamat hiukset, niin mikäs sen parempi. Kerrankin onnistui passikuvat vähän paremmin. Vinkiksi muillekin, että kannattaa käydä silloin passikuvassa, kun tuntee olevansa parhaimmillaan. Itselläni oli edellisessä passissa sellainen kuva, että en meinannut passin tarkastuksessa kehdata sitä edes näyttää.Leffaksi valikoitui Kaikki oikein. Juoni lyhykäisyydessään oli se, että pariskunta voittaa lotossa kaikki oikein. Aiemmin elämä oli yksinkertaista, eikä ollut varaa toteuttaa unelmiaan. Voiton jälkeen alkoi voiton salaileminen ja yritettiin jatkaa elämää samaan malliin. Lopulta päätettiin pistää tuulemaan ja ostettiin kaikkea kivaa ja alettiin toteuttamaan unelmiaan, kumpinkin vähän erillään. Lopulta joutui sitten jo tarkistelemaan valintojaan. Tykkäsin leffasta.


Mieheni osti ennen leffaan menoa Finnkinon "jäähile" -juomaa. Odotimme, että juoma olisi näyttänyt hilemäiseltä. Näin ei kuitenkaan ollut. Juoma näytti vaahdolta ja pohjalla oli ikään kuin limua. Kysyimme henkilökunnalta kolmeen kertaan, että miltä sen pitäisi näyttää. Meille vastattiin, että kyllä se tuolta pitää näyttää. Koitin näyttää, että kun täällä ei ole hilettä ollenkaan, on vain vaahtoa. Kassaltakin vielä kyseltiin, että "sano nyt, että onko tämä oikeasti tämän näköistä". Näytin, että purkki on täynnä vaahtoa. Kassa sanoi, että kyllä se kuuluu olla tuollaista tekstuurista huolimatta.

Hämmästeltiin ja pyöriteltiin purkkia ja mietittiin, että "jopas on huono tuote". Mieheni joi pillillä tuota vaahtoa ja pyöriteltiin päätä, että ei voi olla, että tämä vaahto maksaa 3,50 euroa. Lopulta kuvasin pienen videopätkän ja kyselin vielä kavereilta, että "kertokaa nyt, että onko tämä sellaista kuin pitää". Ammattilaisilta tuli heti vastauksia, että "ei todellakaan tuotteen pitää näyttää hileiseltä". Sain kuvia, että millaiselta pitää näyttää.

Laitoin lopulta Finnkinolle suoraan kysymystä ja sain vastauksen: "juomasi ei ole kerennyt jäätymään oikeaoppisesti". No toivoin vain, että tiedottavat myös työntekijöille, että millaista juoman pitää olla. Olisi luullut, että henkilökunta tietäisi, että millainen on oikea koostumus. No tämän jälkeen varmasti tietävät. Päätin jakaa tämän tiedon, ettei muille käy samoin. Juoman ei siis kuulu olla vaahtoa, vaan hilettä.Tällainen oli siis lauantai-iltani. Paljon ehtii, kun on vikkelät jalat.

Maiju

12 kommenttia:

 1. Onpa kiva oloasu:) Passikuvassa on niin tyylikäs leidi että!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari. Jatkossa pitääkin aina harkita, että milloin sen passikuvan menee ottamaan :)

   Poista
 2. Tuo oloasu on tosi tyylikäs ja varmasti myös rento päällä pidettäväksi vaikka koko päivän ajan. Näytät kyllä aivan upealta kuvissa ja passikuvat on niin hyvät nyt.
  Ihanaa viikkoa Maiju <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella rento asu. Hieman oli outo fiilis lähteä leffaan asussa, mutta lähdinpä kuitenkin :)

   Poista
 3. Heips, kiva asu, vähän bling'liä mun avustaja sanois, mie oon vieläki vaatefriikki, vaikken iän ja näkörajoitteeni vuoksi enää usein pääse ykninään minnekään, ain pitää olla "näkevät"silmät eli avustajani mun mukana,onneks hän on yhtä ihana vaateisiin hullaantunut kuin miekin:)Ja kyl me ain marketeiissa hypistellään vaatteita Kapp'Allist juur ostin pinkin puseron oi mie laitankin sen oman blogini sivulle ja kynnet ku hän juur lakkasi ne sini/turkoosivärillä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun vaatteista tykkää, niin niistä vaan tykkää. Kiva, että sinulla on avustaja, joka ymmärtää saman <3

   Poista
 4. Särmä asu, tykkään. Ja hep täällä myös - nyt ja aina- vaatefriikki. Jos jotain positiivista hakemalla hakee, eipä tule aika pitkäksi kun mallistoja pukkaa ulos säännöllisesti ( ja aika usein niistä innostuu...)

  Iloa <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei tule aika pitkäksi ei :) Olen koittanut harjoitella vähän itsehillintää. Välillä olen siinä parempi ja välillä vähän huonompi :)

   Poista
 5. Hitsin hyvin toimii toi tyyli, tossa on särmää <3 Hih toi hilejuoma on niin hassu kommellus, sillä miksi pitää sanoa on se ihan oikeaoppista hilejuomaa, jos ei ole aivan varma. Tuohan nyt ei ole hilejuomaa nähnytkään vaan on limuvaahtoa. Mutta loppu hyvin kaikki hyvin. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ehkä tuossa juomassa hämmästytti se, että kolmeen kertaan yritin kyseenalaistaa ja väitetään kivenkovaa, että koostumuksesta huolimatta sen kuuluu olla tuollaista.

   Poista
 6. Hitsit miten hyvännäköinen asu ja niin on kyllä asun kantajakin🤗 meinit ja hiukset todella kohdillaan☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku. Harvoin tulee liikuttua näin "rennoissa" vaatteissa ihmisten ilmoilla. Nyt päätin vähän repäistä :)

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.