keskiviikko 3. tammikuuta 2018

Vapauta ilo - löydä hymysi piirtämällä

Ilo on paras lahja, jonka ole saanut perintönä äidiltäni. Äitini on positiivisin ihminen, jonka tiedän ja ihminen, joka ei koskaan puhu kenestäkään ihmisestä pahaa. Äitini kanssa olen nauranut varmasti eniten elämässäni. Kuitenkin hänen sairautensa on ikävä kyllä syönyt sitä huumorintajua hieman, mitä hänellä on ollut. Kuitenkin olen kiitollinen siitä, että saanut juuri häneltä tämän luonteenpiirteen, josta olen ylpeä.

Kuitenkin iloa ja positiivista ajattelua pitää harjoitella. Pitää oppia päästämään irti vaikeista asioista, eikä antaa niitä taakkana sydämessään. Minullakin on omat taakkani ollut elämässä, mutta olen päättänyt olla armollinen itselleni ja päästänyt taakoistani irti.

Kiertelin ennen uutta vuotta kaupoilla ja ostin pari kirjaa. Jostain syystä elämätapaoppaat ja positiiviset harjoituskirjat saavat minut aina valtoihinsa. Rakastan aarrekarttojen tekemistä ja uskon, että kiitollisuuspäiväkirjoillakin pystymme muuttamaan oman ajatuksemme suuntaan paremmaksi. Nämä on asioita, joita pitää harjoitella. Tiedän, että kaikki eivät löydä näitä asioita, eikä ymmärrä tätä ajatusmaailmaa millään.

Itse uskon, että pystymme mielemme avulla tekemään ihmeitä itsellemme. Siksi päädyin ostamaan nämä pari kirjaa, joilla ajattelin tehdä harjoituksia. Ihastuin tähän ensimmäiseen esittelemääni kirjaan heti sitä selatessani.

Vapauta ilo - löydä hymysi piirtämällä kirja neuvoo muun muassa valitsemaan kaiken sen, mikä saa sinut hymyilemään. Kirjan alussa kysytään, että "haluatko antaa ajatuksesi vapautua arjesta ja nähdä asiat uusin silmin?" No minähän haluan aina tehdä juuri noin. Kirjan lisäksi tarvitaan kynä, mielikuvitus ja avoin mieli.
Pari muutakin kirjaa on mulla "työn alla" eli lukulistalla. Toinen on Jutta Gustafsbergin ja Harriet Piekkolan -kirja Mielen päällä ja toinen kirja Onni sisältää nopeita ja tehokkaita meditaatio- ja rentoutumisharjoituksia, jotka rohkaisevat positiivisuuteen ja harjoittavat mieltäsi tarkastelemaan elämää iloisemmin. Molemmissa kirjoissa on varmasti työkaluja, joidan avulla elämää jaksaa elää rennommin ja positiivisemmin. Tähän pyrin siis tänäkin vuonna. Saattaa olla, että selviäisin ilman kirjojakin, mutta kuitenkin uskon, että nämä ovat itsellenikin sellaisia voimakirjoja. 

Aion täyttää Vapauta ilo -kirjan tänä vuonna ja tehdä kirjan harjoituksia. Kirjan avulla saa varmasti mielensä kevyemmäksi ja ajatukset kirkkaimmiksi.

Kirja on täynnä mitä kivempia tehtäviä. Tämä on ikään kuin aikuisten tehtäväkirja, joka haastaa miettimään asioita erilaisista näkökulmista. Katsotaan vuoden päästä, että mitä olen saanut aikaiseksi. Jos en muista esitellä vuoden päästä sitä, että mitä olen saanut aikaiseksi, niin kysykään.

Positiivisempaa tätä vuotta siis odottelen tulevan.

Maiju

18 kommenttia:

 1. Varmasti hyviä kirjoja nämä. Vapauta ilo varsinkin :)
  Iloa päivääsi Maiju!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä vapauta ilo lumosi minut ensi selaamisella 💪

   Poista
 2. Muakin vetää puoleensa aina kaikki elämäntaito-oppaat ja hyvinvointiin liittyvät kirjat! Oon vuosien aikana ostanut niitä monenlaisia, mutta myönnän, että osa on vieläkin lukematta. Onneksi tänä vuonna aion vihdoin antaa aikaa itselle ja rauhoittumiselle, enkä antaa hektisen arjen tempaista täysin mukaansa :) Tuo Mielen päällä on mullakin ostoslistalla, kun ensin ehdin lukaista näitä muita, mitä hyllyssä jo on.

  Ps. Sun äiti kuulostaa aivan ihanalta ihmiseltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää kuunnella itseään ja annettava itselleen rauhaa ❤️ Pitää kuunnella sisintään ja olla itselleen armollinen ❤️ Äitini on ihana ❤️

   Poista
 3. Olen oppinut sinulta niin paljon positiivisuutta. Kiitos!
  Viikonloppuna huomasin ja kuulin ystäviltäkin, kun melkein kaikesta löysin sen positiivisen puolen. He taisivat luulla sitä vitsiksi, mutta oikeasti olen niin onnellinen kaikesta ilman kateutta muiden olemisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Marketta, sun sanasi merkitsee mulle hyvin paljon. Olen ennenkin saanut kuulla, että olen pystynyt vaikuttamaan esim. työkavereihin ja heidän ajatusmaailmaansa. Se on niin tärkeä juttu, jos pystyy vaikuttamaan näin toiseen <3 Tehdään yhdessä tästä maailmasta parempi ja kivempi paikka olla <3

   Poista
 4. Hyviä kirjoja! Itsellänikin kattava kokoelma alan teoksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän alan kirjoja ei voi koskaan olla liikaa ❤️

   Poista
 5. Nää ei oo mun juttuja, mutta sulle täältä hymyilen isosti tätikamuisein. <3 Muiskuja päivään <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on varmasti omat jutut tuoda energiaa elämään 😀 uskoisin, että esim hajuvedet 😀

   Poista
 6. Elämänoppaita ei koskaan voi olla liikaa :) ja hymyt pelastaa monta harmaata päivää ja tiukkaa tilannetta.
  Jostain kumman syystä iskin myös silmäni noihin sun kenkiin....mistä moiset ihanuudet ovat kotoisin? Kysyy Kiiltävän perään oleva Kenkäharakka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei voi olla liikaa oppaita, on hyvä muistaa, että mistä voimansa ammentaa. Kengistä tulee lähipäivinä vinkkiä. On itse asiassa vasta tulossa kauppaan 😀

   Poista
 7. Uusia tuttavuuksia minulle. Täytyypä tutustua, vaikka työn alla on jo Hyvän mielen -kirja Maaretalta. Onko hänen kirjansa ja korttinsa sinulle tuttuja? Niiden estetiikka lumosi minut täysin. Korteilla saa hyvin alun aamuihin. Minuutti itselle on oiva keino parantaa maailmaa. Hyvän mielen vuotta, Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen selaillut Maaretan kirjaa, mutta en sen ihmeemmin ole tutustunut. Olen myös kortteja katsellut kirjakaupassa. Kuulostaa hyviltä.

   Poista
 8. Minun juttuni tämmöinen ei ole lainkaan, mutta keksin heti kenelle tämä sopisi lahjaksi. Näytin tyttärelleni ja hän ihastui heti, että tuollainen olisi kiva.

  Ei-Leen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on niin jännä, että me ihmiset ollaan niin erilaisia. Toinen vetää energiansa väreistä ja sanoista ja toiset sitten jostain ihan muusta. Kuitenkin on ihan sama, että mistä se hyvä energia vedetään, kunhan se vaan jostain vedetään :)

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.