tiistai 13. helmikuuta 2018

Gluteenittomien Gordon Ramsay testasi gluteenittomat vohvelit

Jos jonkun pitäisi kuvailla minua yhdellä sanalla, niin ensimmäisenä kuvattaisiin varmasti sanalla gluteeniton. Olen aiheesta puhunut niin paljon ja vaahdonnut suu vaahdossa sosiaalisessa mediassa. Tästä syystä minua kysytään useinkin mukaan erilaisiin juttuihin, joissa mietitään gluteenittomuutta.

Ystäväni Mari laittoi minulle viime viikolla viestiä, että hänen ystävä Arnold on avannut Helsinkiin Popup-ravintolan Happy Waffle  ja että he olivat päättäneet ottaa tarjontaan myös gluteenittomat vohvelit. Mari kysyi, että voisinko auttaa heitä hieman asian suhteen. Kävin heti katsomassa heidän Instagram-tilinsä ja totesin, että tottakai minä voin auttaa. Heidän vohvelinsa näytti sellaisilta, että sellaisista on voinut vain unelmoida. Halusin tottakai, että meille gluteenittomillekin suodaan mahdollisuus maistaa tällaista unelmaa. 


Kävimme Happy Wafflen Arskan kanssa muutamia sähköpostiviestejä aiheesta ja soittelimme. Kerroin, että mitä muutakin gluteenittomuus tarkoittaa kuin vain pelkät gluteenittomat raaka-aineet. Kävimme läpi kaikki mitä mulle tuli mieleen puhtaista työvälineistä, vohveliraudoista ja raaka-aineista. Kerroin, että miten valita sellaiset tuotteet, että vohveleita voi syödä mahdollisimman moni gluteeniton. Heitin tärkeimmät linkit Keliakialiiton sivuilta, joihin kannattaisi tutustua.

Oli ilo huomata, että kuinka vastaanottavaisesti, positiivisesti ja intohimoisesti Arska suhtautui asiaan. Hän kuunteli kaikki vinkkini tarkkaan ja puhelimitse kävimme läpi vielä asioita, joita tuli huomioida. 

Sitten itse testaushommiin


Tänään kävin ystävieni Marin ja Teijan kanssa testaamassa gluteenittomat vohvelit. Ajattelimme, että saamme parhaimman kuvan näistä vohveleista, kun valitsemme kaikki gluteenittomat versiot, myös kaverit, jotka muuten voisivat syödä normaalia ruokaa. 


Olin hieman aikaisemmin paikan päällä kuin Mari ja Teija. Kävimme Arskan kanssa läpi miten tuotanto toimii ja miten hoidetaan gluteenittomien valmistaminen. Kaikki näytti mielestäni hyvältä ja Arska oli kuunnellut hyvin vinkkini,  hän ymmärsi hyvin, että pelkät gluteenittomat raaka-aineet eivät yksistään riitä. Muutamia idoita vielä heitin heille paikan päällä. Kerroin, että olen kyllä jatkossakin avuksi, jos vain pitää miettiä hyviä gluteenittomia tuotteita. 

Tilauksessa etenimme niin, että ensiksi kerroin, että otan gluteenittoman vohvelin. Sen jälkeen valitsin linjastolta vohveliini erilaisia täytteitä. Valitsin jäätelön, kermavaahtoa ja kolme lisätäytettä (suklaata, suolapähkinöitä ja mansikoita). Sen jälkeen valitsin minkä kastikkeen halusin. 

Gluteenittomille vohveleille tulee kahden euron lisähinta, mutta se on mielestäni hyvin perustelua, kun gluteenittomat jauhotkin maksavat enemmän. Vohveleissa on käytetty Semperin Fin Mix -jauhoseosta. Kerron tämän siksi, että gluteenittomat tietävät, että soveltuu monille eri syistä gluteenittomana oleville. 


Kun täytteet oli valittu, totesimme, että sitten vain odottamaan. Nauroimme odottaessamme, että kylläpä ravintolassa tuoksuu hyvältä. Mari melkein innostui kehittelemään vohvelin tuoksuista hajuvettä. 

Lopulta saimme eteemme nämä ihanuudet. Melkein yhtä tärkeää on tuotteiden kuvaaminen, kuin niiden syöminen. 


Kaikki kolme hoimme, että "onpa hyvää" ja "kylläpä maistuu ihanalta". Mari oli aiemmin maistanut normaaleista jauhoista tehtyjä vohveleita ja hänen arvionsa oli, että "kyllä voisi sanoa, että gluteeniton maistui melkeinpä paremmalta". Itse sanoisin, että ihan ehdottomasti oli paras gluteeniton vohveli, minkä olen syönyt (montaa kertaa en ole muutenkaan syönyt). 

Kun vohvelit oli täydellisiä ja niin täytyypä kehua että täydellinen oli myös Happy Wafflen Arskan asenne. 

Pakko keventää vielä tähän loppuun, että Arska kertoi jännittäneensä tuloani niin, että edellisenä yönä oli nukkunut vähän huonosti. Sanoin, että "mitä sä nyt mua jännitit". Arska vastasi, että "oletko koskaan ajatellut, että joku voi jännittää sua, kun olet gluteenittomien Gordon Ramsay". Se oli niin hauskasti sanottu, että nauroimme tätä kaikki. 

Nyt kuitenkin jännitykset meni ihan hukkaan. Tykkäsin Arskan asenteesta ja siitä, että haluaa ottaa asiat vakavissaan. On ihana nähdä kuinka jollain on oikeasti ihan mielettömän hyvä asenne. Nyt toivon, että Happy Waffle saa elää pitkän ja hyvän elämän. Nyt kyseessä on Popup-ravintola, joka on auki maaliskuun loppuun, mutta toivotaan, että senkin jälkeen löytyy jatkoa näille tuotteille. 


Me gluteenittomat arvostamme tällaista palveluhenkisyyttä todella paljon.

Katso myös video paikan päältä:


Kiitos Happy Waffle, minä ja ystävämme tulemme varmasti uudestaan nopeammin, kuin osaatte edes odottaa. Gluteenittomat ihmiset kiittää ja kumartaa.

Happy Waffle sijaitsee siis Helsingissä Tarkk'ampujankatu 4:ssä (maaliskuun loppuun saakka). 

Maiju

10 kommenttia:

 1. Kiitos mahtavasta raportista ja ihanaa, että ravintoloitsijan asenne on kohdallaan 😊 Täytyy ehdottomasti käydä piipahtamassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan ehdottomasti kannattaa piipahtaa. Kympin ratikan päättärin vierestä löytyy ❤️

   Poista
 2. Oi nam!!! Täytyy ehdottomasti käydä tuolla! Kiitos Maiju vinkistä! :)

  VastaaPoista
 3. Oi nam!! kiitos vinkistä ja Hyvää ystävänpäivää kivan blogin pitäjälle💕💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ole hyvä vaan. Kannattaa käydä maistamassa <3

   Poista
 4. Siis nam! Minusta on upeaa, että yrittäjät haluavat tietää ja oppia lisää gluteenittomista ruoista. Keneltäpä muulta sitä kannattaisi kysyä kuin ihmiseltä, jolla on asiasta kunnolla tietoa. Ihanaa ystävänpäivää Maiju <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin. Tuo on positiivista. Hyvä asia on se, että ollaan kiinnostuneita. Näillä asioilla varmasti saadaan asiakkaita <3

   Poista
 5. Apua, miten upeat annokset! <3

  Olen itsekin välillä kuullut kommenttia, että esim. gluteeniton pitsapohja on parempi kuin tavallinen. Pitänee testata joskus. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö olekin. Pizzapohjissa kyllä itse kaipaan välistä sellaista hyvin ilmavaa pohjaa. Yhden suhteellisen hyvän pizzan olen kyllä saanut.

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.