maanantai 26. helmikuuta 2018

Vihaatko pullukkaa?

Tämä aamu sai alkunsa niin kuin muutkin aamuni eli hymy huulillani. Pyrin heräämään aina iloisilla mielin.

Selasin aamulla Instagramiin tulleita kommentteja, yhden kohdalla pysähdyin ja jouduin sen lukemaan uudestaan pariin kertaan, jotta sisäistin sen sanoman. Kommentti tuli pasta-annoskuvaan ja kuului näin: "Kumma homma, ettei sussa ky vaan toi gluteeniton ruokavalio näy. Itse seitsemän vuotta sitten laihduin vuodessa 30 kg pelkästään aloittamalla gluteenittoman ruokavalion ja sillä tiellä on pysytty (laihana ja ilman viljoja siis).

Olin vähän, että "oh my god". Haukkuiko se minua juuri lihavaksi? Päädyin vaan kommentoimaan, että "oliko tuo kohteliaisuus".


Kuva: Ihana Elämys Oy Niina Stolt


Tämä kommentti kirvoitti monen seuraajani kommentoimaan, että oli hieman tökeröä kirjoittaa toiselle noin. Eräs seuraajani kommentoi tälle ihmiselle, että "sinussa ei käytöstavat näy", niin hänelle vastattiin, että: "anteeksi kun puuttuu tuo valehtelemisen taito. Olisi varmaan pitänyt kehua kuinka lihavuus on kaunista katseltavaa, mutta se olisi ollut vale ja siihen en kykene".  Itse mietin, että miksi ylipäätään olisi pitänyt pastakuvaan heittää mun ylipainoon liittyviä kommentteja.

Siinä vaiheessa sitten itsekin päätin kysyä tältä kommentoijalta, että miten ylipäätään mun lihavuuteni on hänen ongelmansa? Sain vastauksen, että "ei se onneksi mun ongelma olekaan. Inhottaa vaan, että kun itse tekee paljon duunia mainostaessaan ihmisille viljattomuutta hyvänä laihdutusmuotona niin teidänlaiset pullukat romuttaa sen ideologian kyllä ihan täysin. Kiitos ja hei hei fatsot! 

Sanotaan, että siitä se ajatus sitten taas lähti ja on aika päästää sanainen arkkuni auki.


                                                                                                          Kuva: Ihana Elämys Oy Niina Stolt

Gluteeniton ruokavalio ei ole laihdutusmuoto


Jos gluteenitonta ruokavaliota joku vielä pitää laihdutuskeinona, niin kerron, että sitä se ei todellakaan ole. Meitä on paljon tällaisia pieniä pullukoita, jotka noudattavat gluteenitonta ruokavaliota jonkun sairauden pakottamina. Emme laihtuaksemme, vaan hoitaakseemme siis terveyttämme. Se on meille monille ainoa vaihtoehto, meiltä ei kukaan kysy, että haluatko olla gluteeniton, se on vaan pakko.

Gluteenitonta ruokavaliota ei missään tapauksessa kannata markkinoida painonhallintakeinona. Monet varmasti tietävät sen, että gluteeniton kakkupala sisältää usein jopa enemmän energiaa, kuin tavallinen kakkupala. Siinä on aivan yhtä paljon hiilihydraatteja ja joskus jopa enemmän rasvaa kuin normaalissa kakkupalassa.

Jotkut ihmiset saattavat jättävät ruokavaliostaan kaikki viljat pois siirtyessään gluteenittomalla ruokavaliolle. Kuitenkin gluteenittomassa ruokavaliossa pitäisi korvata pois jättämänsä vehnä, ohra ja ruis jollain gluteenittomalla viljalla, jotta elimistö saisi kaikki tarpeelliset vitamiinit ja hivenaineet. Tämä on varmasti silloin heidän näkemyksensä gluteenittomasta ruokavaliosta, joka ei sisällä enää mitään viljoja. Voin kertoa, että tuohon ei kannata alkaa, koska elimistö kertoo varmasti jossain vaiheessa, että jotain puuttuu ruokavaliosta.                                                                                                          Kuva: Ihana Elämys Oy Niina Stolt

Laihuus ei ole synonyymi onnellisuudelle


Olen joskus sivuuttanut aiheetta, että olisinko onnellisempi laihempana, silloin vastasin, että en olisi. Elämä on paljon muutakin kuin ulkonäkö. Sanon aina, että elämässä kaikkein tärkeintä on se, että olen onnellinen, ei se, että miltä näytän.

Joku kommentoi aiheeseen Twitterissä, että "mielummin iloinen gluteeniton, kuin ilkeä viljaton". Tuo on niin totta.

Hellapoliisi Kati kiteytti hienosti asian "laihuus ei ole synonyymi onnellisuudelle". Tämän hienommin ei olisi voinut asiaa kiteyttää. Kati myös sanoi, että "tällä hetkellä on tärkeintä voida hyvin, eikä näyttää muiden silmiin hyvältä". Allekirjoitan molemmat Katin sanonnat itsekin.

Älä arvostele lähimmäisesi ulkonäköä. Ulkonäköä tärkeämpää on sisäinen kauneus ja se mitä kumpuaa sisältäsi. Sydämen sivistystä ei voi hankkia se pitää ansaita. 

Voin sanoa, että luojan kiitos, että olen hyväntuulinen pullukka ja gluteeniton sellainen.

Mielummin onnellinen ja lihava Maiju (kuin pinallinen ja laiha) 

85 kommenttia:

 1. Voi apua, miten tökeröitä kommentteja! No maailmaan mahtuu monenlaista, mut aina sitä jaksaa hämmästellä perus käytöstapojen puutetta, huh. 😡 Hyvä ja asiallinen postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maailmaan mahtuu. Sielujen sivistystä pitäisi varmaan opettaa koulussa.

   Poista
 2. Hirveetä kyllä, kaikkea sun ihanan ihmisen täytyy kestää.Olet kaunis ja sopiva ,vaikka nyt on aivan sama minkäkokoinen on kun kirjoittelee.Tiedän ,että olet mitä ihanin ja ystävällisin ihminen ja tehnyt hyvää työtä ,että kaikille olisi sopivaa syötävää ruokapaikoissa.Kuinka joku kehtaa ,vaikka et ole mitään laihdutus juttua tuonutkaan esille ,terveys asiaahan olet ajanut.Näytät hyvältä ja tuo kampaus on kyllä niin ihana.Harmittaa kun jotkut ei osaa käyttäytyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi. Yritän tehdän edelleenkin tämän gluteenittomuuden saralta työtä, josta on muillekin hyötyä. Eikä haittaa, vaikka sitä tekee hieman pullukkana <3

   Poista
 3. No justiinsa, jopas on ollut jollakulla huono päivä :( Totta tuo, että laihuus ei ole synonyymi onnellisuudelle. Muttei myöskään laihuus ole synonyymi kauneudelle <3 Ei se paino, vaan se hymy ja aitous <3 Ihanaa iltaa Sinulle kaunis Maiju <3

  VastaaPoista
 4. HYVÄ KIRJOITUS, kiitos siitä!
  Itse olen sairastunut reilu 20v sitten , silloin laihduin 5-6kg , mutta vuosiaen aikana , olen löytänyt omat ruokailutapani, ja painoa on kertynyt lisää 10kg, varmaan vaihdevuosien hormoonien vaihtelulla n osa syy.
  mutta minäkin olen mielummin pullukka kuin luuviulu!
  terv. Pirjo Porvoosta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä on huomannut vuosien myötä, että kaikki ei ole enää näin yli 50-vuotiaana niin helppoa kuin se oli 30-vuotiaana. Itsekin olin silloin 34 koossa oleva, mutta sitä en enää kaipaisi.

   Poista
 5. Kiitos Maiju, ihana teksti! Yhden jutun alleviivaan: "Sydämen sivistystä ei voi hankkia se pitää ansaita." Tosi hyvin sanottu ♥

  VastaaPoista
 6. Mä en vieläkään tajua tätä ihmisten pahuutta netissä enkä live-elämässä. Ei se omaa elämää paranna, jos toista haukkuu. Joskus tuntuu, että jopa sairaudesta ollaan kateellisia.
  Mulle tuli niin paha olo sun puolesta. Muista olet niin monelle tärkeä ja esikuvakin kaiken positiivisuutesi keskellä. Kaikille ei ole suotu niin hyvää sydäntä kuin sulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki eivät omaa ematian kykyä. Älä kuule ihana Marketta huoli, nämä on mulle arkipäivää ja en ota näitä enää itseeni.

   Poista
 7. Kyllä! Ennemmin iloinen ja pullukka, kuin ilkeä ja kateellinen ♡

  Terveisin ja halauksin yks pullukka (joka joutuu noudattamaan gluteenitonta ruokavaliota)😊

  VastaaPoista
 8. Ihan hyvä kirjoitus, mutta häiritsevän paljon kirjoitusvirheitä. Vähentää kyllä tekstin uskottavuutta, vaikka asiaa puhutkin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tästä. Huomasin itse saman. Silmät killissä työpäivän jälkeen ei aina ole parhaimmillaan. Tämä oli asiaa oleva kommentti <3

   Poista
 9. Luin nuo saamasi törkeät kommentit enkä taaskaan ymmärrä, miten joku ihminen voi sanoa toisesta tuollaista. Miksi toiselle pitää tehdä noin, Miksi?Miksi? Koko rimpsun luettuani huomasin, kuinka paha olo kommentoijalla on ja kuinka hän ilkeästi purkaa omaa pahaa oloaan muihin. Olen todella surullinen siitä, että hän opettaa omille lapsilleen noita vääristyneitä ajatuksia ja arvoja.

  Olen aina ihaillut Maiju, sun positiivisuutta ja rohkeutta olla oma itsesi. Se, jos mikä, on kaunista ja ihailemisen arvoista. Ja sitä pitsi olet kaunis, tyylikäs ja upea nainen etkä todellakaan ole lihava. Laihuus ei todellakaan ole synonyymi onnellisuudelle. Elämässä on tärkeämpiäkin asioita kuin laihuus.

  Tsemppiä Sinulle, Maiju ♥ Olet kultaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanon aina, että en pyytele anteeksi olemassaoloani. Tästä pidän kiinni. En ota itseeni näistä palautteista, koska niillä ei ole mulle mitään merkitystä. Minä usein saatan jopa näille nauraa kavereiden kanssa <3 Sitä en kyllä toivoisi, että lapsille siirrettäisiin näitä tapoja.

   Poista
 10. Tuntuipa ikävältä lukea tuollaista ilkeilyä ihanalle Maijulle. Ei voi mitään jos tuollaisesta hyvä mieli tulee, ehkä siinä puretaan omaa pahaa oloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä onkin usein sen oman huonon olon purkamista toiseen. Siitähän se johtuu. Voi kun pystyisi auttamaan jotenkin näitä ihmisiä.

   Poista
 11. Voi luoja, mikä ihmisiä vaivaa? Tuollaiset kommentoijat eivät ole tyytyväisiä itseensä, elämäänsä ja taitaa se kateuskin vaivata!
  Maiju, sinä olet kyllä rohkea, säteilevä ja positiivinen nainen ❤ Moni saisi ottaa sinusta mallia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi olen kaikkien näiden yläpuolella. Minua ei pysty sanoilla helposti satuttamaan. Olen kuullut elämässäni jo kaiken mikä mussa on vikana :)

   Poista
 12. Mikä ihme ihmisiä oikein vaivaa ... tulee todella paha olo niin sun puolesta ( ja sun Tiia ) -sekä kaikkien muiden ilkeiden kommenttien kohteeksi joutuneiden puolesta.
  Vanhanaikainen sydämen sivistys on unohdettu, kun on niin helppo huudella netissä mitä sylki suuhun tuo.
  Meistä ei kukaan ole immuuni pahoille ja ilkeille sanoille - eikä varmasti myöskään ne huutelijat ...mutta sitäkös he ajattelevat.
  Muista aina Maiju - olet niin monelle meille esikuva juuri tuollaisena kuin olet <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja todellakin, itsekin tiedän, että tuotan suuremmalle osalle iloa, kuin jollekin yksittäiselle oksetusta :)

   Poista
 13. Herra mun vereni mitä kimmentointia 😡 Kertoo kyllä kommentoijan sivistyksestä jotain, jos luulee gluteenittoman ruuan olevan kevyttä.

  Ihanaa ja iloista viikkoa Maiju ❤️

  VastaaPoista
 14. Ai että, kyllä mä sain hyvät naurut! Että jotkut ihmiset ovat sitten... no, tollasia! Hoh hoijaa! On se varmaan hienoa olla niin täydellinen, että on varaa kommentoida toisen ulkonäköä.

  Minä olen ollut lihava lähes koko elämäni. Viisi vuotiaasta asti ylipainoinen, kunnes vähän alle kolmikymppisenä laihdutin 40 kiloa ja risat. Sairastuin syömishäiriöön ja lihoin pikkuhiljaa takaisin. Ja olen paljon onnellisempi näine läskeineni kuin silloin 56 kiloisena.

  Ei lihavuutta tarvitse kaunistella puheissaan! Kyllähän nyt kaikki näkee, ettei tässä normaalipainoisia olla. Mutta tarviiko sitä kommentoida mitenkään? Tietysti, onhan niitä sellaisia ihmisiä, jotka kuvittelevat saavansa itselleen hyvää mieltä, kun toista morkkaa.

  Kirjoitinkin muutama vuosi sitten lihavan ihmisen onnellisuudesta. http://rakkauttajamaanantimia.blogspot.fi/2015/01/voiko-lihava-ihminen-olla-onnellinen.html

  Mukavaa viikkoa sinulle ja toivotaan, pysytään lämpiminä läskeinemme näissä pakkasviimoissa! =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää tulla lukemaan toi sun postaus. Joo kaikkea ei pidä sanoa ääneen. Miksi ylipäätään sanoisi jotain sellaista, joka voisi loukata toista?

   Poista
 15. Hei, kauniita kuvia sinusta ihania värikkäitä ja kiva koru luulin kukkasen myös olevan ketjussa, onko? en oikein näe lukea tekstiäsi mutta kuvasi on kivoja havannoida:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvat on kauniita, voi harmi tuon sun näon kanssa ❤️

   Poista
 16. Voi sentään Maiju, sain hieman luettua, että olet saanut kettumaisia kommentteja.Ikävä juttu, mutta vaatii todella rohkeutta olla oma persoona ja tuoda omilla kasvoilla juttuja ja kuvia tänne blogin sivuille.Olit täältä pois jonkun aikaa, kenties sait tarpeeksesi ilkeistä viesteistä, muistan sinut ja seurasin itsekin hieman kateellisena näyttäviä asuja ja koruja, nyt olen näkövammaisena ollut n.kolme vuotta, joten ei kannata ketään kadehtia,voi olla että näkö heikkenee kerta laakilla,eikä enää pysty normaaliin elämään. Kiitos Maiju, ole aina yhtä värikäs ja rokea,pyöreähkö iloinen itsesi:)
  Terveisin Anni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Anni, toivon sinulle niin voimia tuon sun näkövammaisi kanssa. Sinulla jos kellä on ollut elämässä oikeita vaikeuksia. Siinä ei varmaan toisten muutamat kilot tunnu missään. Tsemppiä.

   Poista
 17. Ihania kuvia sinusta! Olen törmännyt ssmaiseen henkilöön useasti fbssa ja kommentit ovat olleet rajuja, joten tarkoitus näköjään trollata tms. Joten lippu korkealle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo näin olen kuullut, koenkin, että ongelma oli jossain muualla kuin minussa ❤️

   Poista
 18. Niin asia tekstiä taas Maiju <3 Onnellisuus ei ole kiloista kiinni ja toisekseen, et mielestäni ole edes pullukka. En puolustele lihavuutta, mutta kyllä meissä isommissakin tädeissä on kauniita yksilöitä ja tuntuu ihan kamalalta, että sitä varten kun olet isompi, sinun pitää sietää muiden kettuilua. Itse olen saanut tosi inhottavia kommentteja esim. asupostauksiini, mutta niin kauan kun minusta on niitä kiva tehdä, aion tehdä, enkä niistä negahöpinöistä välitä.
  Oot ihana ja just sellaisena kuin olet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä elämässä pitäisi olla suurempia ongelmia, kuin toisten kiloista huolehtiminen.

   Poista
 19. Kun viikonloppuna en ollut ihan gluteeniton, niin nyt on maha kuin kupruileva ilmapallo! Muuten meidän naisten ulkonäköön kohdistuu aivan liikaa paineita, se on soo out tällä naisten uudella vapauden vuosikymmenellä! Jokainen tulkoon ulos omasta kaapista omana itsenään. Lähimmäisen rakkaus alkaa itsestä ja itselle sopivasta ruokavaliosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakastamamme toisiamme, niin kuin rakastamme itseämme. Siitä se lähtee.

   Poista
 20. Tuo positiivinen ajattelu on niin kantavaa voimaa, että sitä pyrin itsekin tekemään. Harmittaa vaan, kun on työtä nyt ollut liikaa, että voimat menee kaikki siihen. Mutta välillä on otettava omaa aikaakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän niin tuon töiden tuoman väsymyksen. Samaa vikaa ollut ja siksi välillä vähän vähemmän somea. ❤️

   Poista
 21. Tsissos ku meitä riittää, hitto en tajuu yhtään noita ilkeyksiään jakavia ihmisiä, mistä ne tietää kenenkään meistä kiloista tai muusta elämästä. Hienoa kun kirjoitit jälleen kerran asiallisen postauksen gluteenittomasta ruokavaliosta ja mitä se oikeasti tarkoittaa. Ja todellakin tuollaisten kommenttien kirjoittajan elämä ei voi olla onnellista, kun on pakko sitä ivaamalla pönkittää. Lippu korkeella vain Maiju 😘❤️🌸

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin, emme tunne toistemme elämää tarpeeksi. Siksi ei pitäisi ilkeillä kenellekään ❤️

   Poista
 22. Ai hyvää päivää vaan kommentoijalle! Sivistynyt ei sano tai kirjoita kaikkea, mitä mieleen tulee. Kaikki eivät voi olla, kaikki ei myöskään halua olla laihoja. Jos ihminen on sinut itsensä kanssa, hyväksyy paremmin kanssaihmiset sellaisina kuin he ovat. Sitäpaitsi kuka sanoo, että kaikki tykkäävät laihoista?! Ei muuten tykkää! Ja kylläpä sinullakin on puoliso kiloista huolimatta tai sen takia ja olet ihanan pirteä ja eläväinen nainen. Tuot iloa monelle.Epäilen, ettei ilkeilevä ihminen ole onnellinen, koska purkaa pahaa oloa tuntemattomiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sielujen sivistystä ei voi ostaa kaupasta ja jotkut eivät sitä ole oppineet elämässä. Se on sääli.

   Poista
 23. Kyllä sanattomaksi taas vetää, huhhuh :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella sääli, voi kun pystyisi antamaan elämänohjeita sitä tarvitsevalle.

   Poista
 24. Kun somessa hyörii niin ei voi olla huomaamatta miten monet ihmiset ovat jostain syystä ymmärtäneet, että täällä passaa sanoa ihan mitä vaan. Ovat jääneet paitsioon niiltä elämän oppitunneilta, joilla sivistystä ja käytöstä opetettiin ja opittiin. Suurin osa näistä ei sanoisi samoja asioita kasvotusten, mutta täällä on hyvä huudella vaikka mitä. Jotkut ihan tahallaan provosoivat ja yrittävät saada vastapuolen yhtymään taisteluun. Sinulla Maiju on vahva itsetunto ja pystyt ohittamaan moiset varmaan suht helposti, mutta kaikilla ei ole ja ikävien kommenttien vastaanottaja saattaa jäädä niihin pitkäksikin aikaa vellomaan ja todella pahoittaa mielensä. Ja vaikka kuinka sellaiset kommentit pystyy työntämään pois, niin kyllä ne silti vähän kuitenkin koskettavat sisintä. Jos joku muuta väittää niin en usko. Olen sitä mieltä, ettei noita loanheittäjiä oikein pysty auttamaan kukaan muu kuin he itse itseään. Itse on jokaisen ymmärrettävä mitä voi kirjoittaa ja sanoa esimerkiksi jonkun ulkonäöstä,onko lupa loukata ketään, voisko olla ihan hiljaa ellei ole hyvää sanottavaa. Oman pahan olon käsittelemiseen löytyy kyllä muitakin keinoja kuin sen purkaminen muihin ihmisiin.
  Sinä Maiju, minä ja kaikki muut olemme kukin erilaisia ärsyttävine ja ihanine piirteinemme...mikä suuri rikkaus!
  Ihanaa päivää, rinta rottingille ja menoks <3 Maailma on kaunis ja hyvä elää sille, jolla on aikaa ja tilaa unelmille ja mielen vapaus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on lahja, että emme ole samasta muotista kaikki tehty. Sinä olet aina niin viisas nainen. Aina mun idoli ❤️

   Poista
 25. Sä olet niin upea ja vahva mimmi, että onneksi et lannistu moissita ilkeilijöistä. Valoisaa viikon jatkoa <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En lannistu, koska olen kovan koulun elämässä kokenut. Elämä on opettanut nöyryyttä ja suvaitsevaisuutta ❤️

   Poista
 26. Voi itku mikä kommentti. Tuollaiset urpot tekee kyllä niin paljon hallaa meille joille gluteeniton ruokavalio on sairauden lääke ja ainoa hoitomuoto, EI LAIHDUTUSKEINO!

  VastaaPoista
 27. Somesta on tullut kumma pahan olon, ärtymyksen ja ihan vaan vitutuksenkin purku-ja kaatopaikka.
  Minä kuuntelin kerran paria viereisen pöydän neitokaista kahvilassa kun juurikin laihdutuskeinona pitivät tuota gluteenittomuutta -ja sen mukaan ottaneet kahvipullansakin. Että teki mieli vähän oikaista, mutta kun juttujaan joutui muutenkin hetken kuuntelemaan, niin olis sitä oikaisua riittänyt muullakin saralla.
  Valitettavasti mullakin ihan lähipiirissä on kiree tyyppi, jonka mittaa ihmisiä laihuuden ja menestyksen (lue: palkkapussin) mukaan, joten minähän en o mitään!! Paitsi onnellinen 😉😄
  Joskus vielä tokasen hänelle Pikkutalon Sannan sanoin "mieluummin läski kuin luonnevikainen"!
  Eläköön erilsisuus, skoolaan sille 🥂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnellisuus on se mitä tavoitellaan. Muut asiat tulee kaukaa perässä ❤️

   Poista
 28. Siis todella hyvä kirjoitus Maiju , sä oot vaan aina niiin ihana ja rock !! :) <3

  VastaaPoista
 29. Jollain on ollut ilmeisen huono päivä. Väärin oli purkaa sitä sinuun. Aurinkoa viikkoosi!

  VastaaPoista
 30. Häääähhhh. Kyllä taas mykistää moinen. Ei mahdu mun järkeen tollanen, että jo Instakuviinkin täytyy lisätä ilkeitä kommentteja. Mikä ihmisiä oikein vaivaa??? Ehkä se laihuus ei kommentoijalle ole tuonut sitä onnea, mitä on tavoitellut. Voi mooses, mitä tyhmyyttä.

  Mulle olet gluteenittomuuden lähettiläs number 1 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, edes laihana ei osata nauttia elämästä ❤️

   Poista
 31. Tuo oli kyllä tosiaan niin käsittämätön kommentoija, että omakin suu loksahti auki. Mutta kuten kommentoin ig:nkin puolelle niin enemmän tuolla kommentillaan kertoo itsestään kuin kommentoitavasta eli sinusta. Olet ehdottomasti niin ulkoisesti kuin sisäisestikin yksi upeimmista naisista, jonka tiedän <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja sinä olet yksi upeimmista kommentoijista - ever.

   Poista
 32. Jestas mitä ääliöitä sitä onkaan. Hassua että jotkut aikuisetkin jäävät teinin tasolle, korostaa omaa onnistumistaan sillä että yrittää lytätä muita. Oivalsin pitkän aikaa sitten ettei onnellisuus ja kilot ole yhteydessä toisiinsa. Nyt isoimmillani olen myös onnelsimmillani! Ihana ja naseva kirjoitus, seuraan jatkossakin. Yt. Paulina/ www.lily.fi/blogit/manic-fat-mom

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikuisilta odottaisi parempaa käytöstä. Mitä sitten lapsille voi opettaa, jos itsekään ei osaa.

   Poista
 33. Maiju, olet NIIN kaunis noissa kuvissa, kaunotarmatskua, ei voi muuta sanoa...Pääsin vasta nyt kunnolla lukemaan kommentit ja uskon, että olet vahva ja hyvän itsetunnon omaava ja voit jatkaa omaa elämääsi kaunis hymy huulillasi tuollaisista törpöistä lausahduksista huolimatta! Kaikista eniten tunnen surua ja pelkoa siitä, minkälaisessa vihan ilmapiirissä tuo ihminen kasvattaa lapsiansa ja on vielä uudestaan raskaana. Olen sanaton ja pelottaa noiden lasten puolesta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se hehku tulee muualta kuin kiloista. Minäkin mietin, että mitä lapset oppivat 😢

   Poista
 34. Oli pakko käydä katsomassa instasta mistä on kyse ja Sussuhan siellä oli käynyt taas avaamassa ajatuksiaan. Hän ei ole (vielä) käynyt kommentoimassa mitään mulle, mutta olen törmännyt näihin ”läski”-kommentteihin muiden instoissa.

  Olen itsekin rehellinen, annan palautetta, hyvää ja huonoa. En koskaan sano asioita joita en tarkoita, esim. kehu nätiksi juttuja joista en tykkää. Mielestäni toisen luonteeseen ja käytökseen voi puuttua (kuten kohta aion tehdä), ulkonäköön ei. Kyllähän tuon sussukan ulkonäöstä vois olla montaakin mieltä, mutta koska ei ole mitään hyvää sanottavaa, niin pidän ajatukseni omana tietonani.

  Sussu vaikuttaa täysin pimeältä henkilöltä, jonka täytyy aika ajoin käydä purkamassa omaa huonoa oloaan ja epävarmuuttaan muihin. Hän ei välitä muiden mielipiteistä, mutta silti muiden tulisi ottaa hänet huomioon. Pelottava hahmo ja pelottaa myös hänen pienten lastensa puolesta. :/

  Itse olen saanut suoraa palautetta painooni liittyen eräältä vanhemmalta henkilöltä jota olen käynyt auttamassa. Kun toimin vielä järjestön kautta, annoin kommenttien mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Kävin vanhuksen luona vielä järjestötoiminnan jälkeenkin ystävänä. Hänellä kuitenkin tuntui jatkuvasti olevan tarve huomautella painostani, sekä katseella ja ilmeellä osoittaa inhoavansa läskejäni (näki minut imettämässä), vaikka on itsekin ylipainoinen. Itseeni kohdistuvan arvostelun olisin vielä kestänyt, mutta kun kauhistelu siirtyi myös pullukkaan vauvaani (NellaNutella kyllä hoikistui heti, kun lähti liikkumaan), päätin, ettei minun tarvitse yrittää olla mukava ihmiselle jolle kiloni ovat niin suuri ongelma ja lakkasin käymästä hänen luonaan.

  Kuten sussukan kohdallakin tuli todistettua, laihuus ei tee kenestäkään parempaa ihmistä. Minäkin olen mieluummin onnellinen pullukka kuin ilkeämielinen laiha. Olen samaa mieltä myös siinä, että gluteenittomalla ruokavaliolla hoidetaan ensisijaisesti sairautta, ei lihavuutta. Jos kilot lähtee siinä samalla, niin mikäs siinä, mutta laihdutusruokavalio se ei ole. Eihän gluteenittomat itsessään ole terveellisiä jos ne samalla ovat esim. hyvin sokerisia tai huonoa rasvaa täynnä. No, meitä on moneen junaan jne... :D

  Ihanaa, aurinkoista päivän jatkoa ja halit!

  Sanna & Nella


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakaan ei pidä ottaa vastaan tuollaista palautetta. Olen kuullut paljon tästä nyt kyseessä olevasta kommentoijista. Hänellä ei ole muuta tarkoitusta elämässä, kuin loukata muita ihmisiä. Jättää jälkeensä vain vihaa.
   Itse yritän keskitttyä elämässä mielummin hyvään ❤️

   Poista
 35. Eipä ole kaikkiin sisäistynyt kultainen nettisääntö eli 'jos sinulla ei ole mitään hyvää sanottavaa, vaikene!' Käytin muuten tätä tänään juuri jutussani linssiluteista, joka on siis ihan hyväksyvä juttu meille bloggaajille.

  Mikä meitä ihmisiä oikein vaivaa!!!!


  ♥♥

  VastaaPoista
 36. :D niinpä, monesti olen ihmetellyt ihmisten typeryyttä pitää viljatonta ruokavaliota laihdutusmuotona. Jos minä (keliakiaa sairastava) haluaisin laihtua, söisin vehnää. Menisi siinä suolisto taas epäkuntoon, eikä ravintoaineet imeytyisi. Kuitenkin valitsen gluteenittoman ruokavalion, koska haluan pysyä terveenä, senkin uhalla, että en laihdu. Ihan hiton sivistymätön tuo negatiivinen kommentoija instassa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä pitää kirjoittaa varmasti enemmän. Pitää ottaa enemmän esiin tätä näkökulmaa.

   Poista
 37. Ihania kuvia ja näistä huokuu juurikin sun ihana iloisuus. <3
  Se kommentti oli kyllä ihan uskomaton, ei voi muuta sanoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iloisuus on se, mitä itse haluan elämässä jakaa. Jätän tylsistelyn näille ”sussuille”

   Poista
 38. Hehkeytesi ja sisäinen kauneutesi loistaa näytön läpi tänne asti! Hyvä sinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiira Tuija. Se on elämässä tärkeintä ❤️

   Poista
 39. Siis apua!!! Miten ihmiset voivat heitellä tuollaisia kommentteja. Pari vuotta sitten oli muotia laihduttaa gluteenittomalla ruokavaliolla, mutta onneksi sekin buumi oli ja meni. Itse en edes yrittänyt lähteä tuohonkaan. Mielestäni gluteeniton ruokavalio on ensisijaisesti keliakiaan sairastuneiden ruokavalio. Hienoa, jos joku on löytänyt siitä oman juttunsa, mutta ei se laihdutuskeino todellakaan ole.

  Itse olen pullukka, ja jos olen itse olotilaani tyytyväinen, niin se ei kuulu muille yhtään pätkää. Onneksi kirjoitit vastineeksi tämän hienon postauksen.

  Ihanaa viikon jatkoa sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin ei pitäisi olla meidän pullukkuus muiden ongelma. ❤️

   Poista
 40. Joskus ihan ihmettelen, että mihin tämä some- kritiikki vielä yltää. Voihan piip. Kun sitä voisi käyttää ihan hyväänkin! Ideaalina olisi tilanne, jossa ihmiset voisivat ihastella niitä kaikkia kivoja kuvia ja tapahtumia iloisina toisten puolesta ja unohtaa se negatiivisuus. Kaikkien takana on aina ihminen tunteineen ja omana persoonaan. Vaaka ja kilot ei kuulu siihen. Niinkuin ei mikään muukaan ulkonäköön liittyvä juttu (paitsi positiiviset jutut). :) Hohhoijaa välillä, mutta positiivisuuden lippua kantaen ihanaa viikon jatkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itse hyvin tarkka siitä, että ulkonäköä arvostella. Olen joskus sanonut, että tekojani saa arvostella, mutta ulkonäköön ei pidä puuttua. Positiivisuus kantaa aina pidemmälle <3

   Poista
 41. Ihanat pirteät ja kauniit kuvat Maiju!❤️
  En ole ikinä kuullutkaan että gluteenittomalla ruokavaliolla laihdutettaisiin...!!?? Luulisi olevan epäterveellistä.
  Itselläni todettiin vuosi sitten kakkostyypin diabetes mutta eipä ole paino pudonnut kuin kuusi kiloa sinä aikana. Ja minä en ole vain pullukka vaan lihava.
  Kyllä se laihtuminen vaatii muutakin kuin gluteenittoman (tai sokerittoman) ruokavalion.
  Sinä olet minulle, -ja monelle muulle- päivien piristäjä ja pelastaja.❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monilla on käsitys, että kun jättävät kaiken viljan pois, se on sitten gluteenittomuutta. Tosiasiassa pois jätetyt viljat pitää korvata gluteenittomilla viljoilla, jotta saamme kaikki ravintoaineet, mitä tarvitsemme. Voi kiitos kauniista sanoistasi Titti <3

   Poista
 42. Joskus vaan ihmetyttää, että mitä ihmiset siitä itse hyötyy, kun ollaan ilkeitä? Tuleeko parempi mieli, kun toista mollaa ja vähättelee ja haukkuu. Surullista ja todella vasta bloggamisen aloitettua tajusin ihmisten ilkeilyn ja miten tämä some sen mahdollistaa! Mutta tiedän, että tämä ei sua Maiju lannista. Olet ihana ja sydämellinen ihminen, joten nämä kommentit ja ilkeydet vain romukoppaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua ei lannista. Sanon usein, että mulla on niin paksu nahka, että sitä on vaikea lävistää ja ehkä liian hyvä itsetuntokin. Itsetunto on isojen veljien kautta hankittu :)

   Poista
 43. Mahtava asenne! Muutenkin todella hyvä kirjoitus. Ai niin ja WAU noi kuvat!!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.