lauantai 26. toukokuuta 2018

Miksi jotkut menestyvät?

Olen välillä kuullut kuinka ihmiset ympärillä miettivät sitä, että miksi jotkut menestyvät ja toiset eivät? Tätä mietitään hyvinkin usein sosiaalisen median parissa. Voin antaa muutamia vinkkejä, joita olen itse omalla kohdallani todennut toimiviksi.

Itsehän olen kohta blogannut jo 13 vuotta eli voin kertoa, että yksi syy voi olla tässäkin, että kun tekee tarpeeksi pitkään ja aktiivisesti sosiaalista mediaa, niin jossain vaiheessa sitä vaan tulee huomatuksi. Tosin tämä ei pidä aina paikkaansa, mutta tästä saattaa olla apua. Sosiaalisen median parissa työskenteleminen on pitkäjänteistä puuhaa. Mitään ei voi odottaa tapahtuvaksi parissa vuodessa, ellet sitten satu olemaan persoonallinen ja jotenkin muista erottuva.
Omalla kohdallani varmasti yksi syy omaan menestymiseeni blogimaailmassa on ollut se, että olen ystävällinen kaikille ja olen aito. Olen vuosien myötä luonut hyvät verkostot ympärilleni ja niistä on varmasti hyötyä.  En yritä vain miellyttää, vaan yritän olla rehellinen kaikessa toiminnassani. Kuuntelen sydäntäni paljon ja teen vain asioita, jotka tuntuvat sydämessä hyvältä. Sanon myös suoraan EI sellaisille yhteistyöehdotuksille, jotka eivät kuulosta minulta. Jonkun toimittajan sanoja lainatakseni minusta oli se, että "sinun vahvuutesi on se, että sinä näyt kaikilla kanavilla". Tuo on totta. Olen valinnut ne kanavat, joissa haluan näkyä ja myös taitoa on erottaa kanavien käyttötarkoitus toisistaan. Pitää miettiä, että millainen toimintatapa toimii missäkin foorumeissa Olen tiedostanut sen, että myös Twitterissä on hyvä olla aktiivinen, sitä kautta minutkin on usein "löydetty". Tosin Twitterissä ei kannata olla, jos ei ole kenellekään mitään sanottavaa, siellä kaikki perustuu vuorovaikutukseen.

Omat kanavani ovat:
- Facebook
- Instagram + Instagramstoorit
- Youtube (Tädit tubettaa ja Pinkit korkokengät)
- Twitter

Minun vahvuuteni ovat olleet muutamia mainitakseni gluteenittomista palveluista kirjoittaminen, ikäni ja värikäs persoonani. Niillä koen itse päässeeni eteenpäin.Tässä muutamia vinkkejä siitä, että miten menestyä sosiaalisessa mediassa:


Erotu massasta - ole persoonallinen.
Ole aito - älä feikkaa.
Ole kärsivällinen - älä odota, että liian nopeita tuloksia.
Tee omaa juttuasi - älä tee niin kuin muut.
Kuutele sydäntäsi - anna tunteiden viedä sinua.
Ole ystävällinen kollegoille - älä vedä mattoa alta.
Ota kontaktia tilaisuuksissa muihin - tutustu uusiin ihmisiin.
Päästä ihmiset hieman ihollesi - älä liikaa (edit - lisätty).

Kannattaa myös muuten tutustua Nelkytplusblogeihin. Sieltä löytyy meitä 40+ bloggaajia.

Toivon, että tästä oli jotain vinkkejä muille someihmisille. Oikotietä onneen ei ole olemassa, on vain pitkä tie ja se vaatii usein kovaa työtä. Seuraavia 13 vuotta siis odotellessa. Muistakaa, että erilaisuus on vahvuus ja se vie pitkälle.

Maiju

28 kommenttia:

 1. Tuo on ehdottomasti yksi tärkeimmistä, että uskaltaa olla aidosti oma itsensä - feikkaamisen huomaa kyllä varsin nopeasti ja se napsahtaa vain omaan nilkkaan. Kateellisuudella ei myöskään pitkälle pötkitä - itse ainakin kateellisuuden sijasta pyrin ottamaan vinkkejä menestyneemmiltä omaan elämääni ja etenemään sitä kautta, olipa kyse blogimaailmasta, työmaailmasta tai mistä tahansa muusta :)

  Aurinkoista viikonloppua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin. Se jos blogissa näytät iloista naamaa ja tapahtumissa et tervehdi ketään ja katselet maata. Senhän huomaa sitten Erkkikin, että ei olla aitoja. Sinä olet aina niin ihana ja aito <3

   Poista
  2. Ole hyvä vaan, sinä olet aina niin ihana palautteenantaja <3

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kun siihen ei vaan ihan oikopolkuja ole :) Aitous ja toiset kunnioittava käytös on ihan se ihan kymppi <3

   Poista
 3. Tää on niin jännä juttu, sillä itse en koe olevani lainkaan menestynyt eli ihan se sama, joka silloin aloitti blogin ja samana tietty tuleekin pysyä. Oma mies sitten sanoo, että ainoa joka ei tajua sun blogisi vetovoimaa on sinä itse, eli taas tätä Tiiamaista toimintaa. Just äsken lenkillä juteltiin ihan hetki siitä, että miten nollasta tuli aloitettua, en tuntenut blogimaailmassa ketään ja miten aivan luonnollisesti olen saanut ystäviä ja myös pr-ihmisistä, ei vain teistä rakkaista bloggaajista. Eli varmasti onnenkantamoisiakin tarvitaan ja juuri sitä, että on oma aito itsensä, niin ehkä sitten sitä kautta on tullut ihmisiä, jotka viihtyvät lähelläni. Sun seurassahan on aivan ihanaa olla, annat niin paljon säteilyä ja energiaa, olet elämää isompi persoona eli suhun verrattuna olen simpukka, mutta toisaalta yhtä hullu, kuin sinä.

  Myönnän, että olen itse jopa hieman järkyttynyt, kun on tullut kommentteja siitä, että voitko kertoa miten saan kutsuja ja juttuja ja vähän niin kuin samoja juttuja, kuin minä tai muut lajitoverit. Kun en osaa siihen antaa minkäänlaisia neuvoja, että miksi ja miten. Hyväsydämisyys ja aitous ja ahkeruus, loputon ahkeruus eli palo blogin pitämiseen eli sellainen aito palo. En tiedä miksi saan joskus jotain, mitä joku muu ei saa, miten kaikki on tapahtunut, en keksi muuta selitystä, kuin tajuton aktiivisuus ja ehkäpä myös sellainen kohteliaisuus, koskaan en odota mitään. Monimuotoisia asioita ja onneahan näihin tarvitaan ja toki tyhjästä on paha myös nyhjäistä. Eli paljon työtä, vuosia, monien somekanavien hallintaa jne. Koko hommeli on monen summa ja silti tuolla on bloggaajia, jotka ovat niin paljon menestyneempiä ja heistä saan juuri lisää intoa, enkä kysele miksi noi, miksi en minä, minulle on päivänselvää, miksi jotkut ovat menestyneitä, lahjakkuus, hyvät kuvat, aina diplomaattisia ja ystävällisiä ja paljon työtä.

  Oon mä vaan niin onnentyttö, kun tapasin heti jo melkein blogin alkumetreillä sut <3 Ei ois Tiia mitään ilman sua <3

  Muiskuja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tuo hyväsydämisyys, aitous, ahkeruus ja palo asioihin on varmasti juuri se juttu. Varmasti ei koskaan tiedä, että mikä kenenkin kohdalla on sitten se juttu, jolla noustaan. Ilman sinua ei ole minua <3

   Poista
  2. Sepä se, yhdessä sitä on vahvempi ja kun auttaa muita, niin sekin kantaa ja antaa. <3 Lisäksi tarvitsee varmaan olla hieman avoin, jotta lukijat saavat samaistumispintaa. Aina kun olen sydämeni avannut, olen moninkerroin saanut takaisin ja niin monet ovat avanneet oman sydämensä ja kipupisteensä myös minulle, eli yhteisöllisyydessä on mieletön voima. Ei olisi minua myöskään ilman lukijoita. <3

   Kyllä se niin on, että kaikkein nuo menestyneimmätkin bloggaajat ovat raottaneet verhoa ja antaneet pienen palan itsestään ja siltihän meillä Maiju on hyvin tarkat rajat siitä, mitä annamme itsestämme, saatikka perheestämme julki.

   Ihanaa viikkistä ystäväin, johon voin luottaa, kuin kallioon <3

   Poista
  3. Vähän pitää raottaa omaa itseään, jotta olisi kiinnostava. Itsekin yritän tehdä sitä sopivassa suhteessa :)

   Poista
 4. Ihana aihe, kiitos siitä Maiju.💞
  Löysin sinut jo jokin aika sitten Instagramista ja ihastuin tosi kovin.
  Olemme samanikäisiä ja minun blogi-taival on kestänyt 12 vuotta.
  Kunpa olisikin tuo sinun ihana, iloinen ja räiskyvä luonteesi...😍
  Mutta kun on tällainen arka ja hiljainen niin ei uskalla tuoda itseään esille.
  Suuri ylipaino (yhdistettynä tähän luonteeseen) on myös iso asia.
  Blogia pitäisi useammin jaksaa päivittää niin lukijat pysyisivät. Tuntuu vain ettei oikein ole aiheita.
  Olen yhden kerran tehnyt Klingelin kanssa pienen yhteistyön ja silloin moni tuntui tykkäävän.
  Tämän ikäisen ja ylipainoisen naisen pukeutuminen voisi kiinnostaa monia, mutta minun vaatehuoneessani ei oikein ole mitään sellaista päällepantavaa joka herättäisi kenenkään mielenkiintoa.😂
  Aurinkoisia päiviä sinulle Maiju.☀️
  Kuten olen ennenkin maininnut niin sinun päivityksesi ja videosi ovat kyllä yksi elämäni piristys.💜

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanon kuitenkin, että Titti, sinulla on suuri sydän. Se on monta asiaa niin paljon tärkeämpää <3 Ihana kun olet <3
   Tänä päivänä myös ihmisten tavallisuus houkuttaa miljoona kertaa enemmän kuin se, että ollaan hoikkia ja maailman kauneimpia. Toivotaan, että kaikenlaiset vartalot huomataan tänä päivänä paremmin <3

   Poista
 5. Tuo aito palo jotain asiaa kohtaan usein myös kostautuu sillä, että jos joku esittää omaa ajatusmaailmaa vastaan, niin helposti hyökkää liian rajusti silmille. Mielestäni olet todellakin värikäs persoona, ja mitä kirjoituksista voi päätellä henkilökohtaisesti sinua tuntematta, niin uskon tuohon aitouteen myös. Ja vastaukset on ystävällisiä, eikä noita alussa mainitsemiani silmille tuloja ole havaittavissa. Hieno blogi. Kyllä ikä ja elämän kokemus myös näkyy monessa mielessä näissä blogeissa, ehdottomasti hyvässä mielessä tässä blogissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos sinulle. Ystävällisyys muita kohtaan on se, mistä haluan pitää kiinni. <3

   Poista
 6. Ihana postaus. Aitous on nykyaikana kuntaakin kalliimpaa ja se erottaa usein itselleni mieluisat blogit niistä muista...
  Ihanaa lauantaita sinulle Maiju ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, se on tärkein asia kaikista. Muut tulevat sitten kaukaa perässä.

   Poista
 7. Hyviä ohjeita kenelle tahansa bloggaajalle. Helposti varmaan tulee yritettyä postata sillä tavalla kuin useimmat tekevät, mutta silloinhan helposti hukkuu laumaan. Tuo eri tapahtumissa toisiin bloggaajiin tutustuminen olisi niin ihanaa, mutta mulla on aina niin hankala matka erilaisiin mantereella oleviin tapahtumiin. Vaatisi aina yöpymisen mantereella ja liikaa järjestelemistä. Muuten olisin kyllä innokas tulemaan tutustumaan teihin kaikkiin muihin. 40+ -bloggaajiin taisin olla liian vanha kun ei hyväksytty mukaan.
  Oikein ihanaa viikonlopun jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse jätän nykyään useammat tilaisuudet väliin. Itse olen liian kiireinen osallistumaan kaikkiin tapahtumiin. Olen varmasti kuitenkin tehnyt sen "pohjatyön" jo ja siksi ei välttämättä ole enää niinkään pakko. En usko, että tuolla on ikärajaa, koska vanhin meistä on jo eläkkeellä, enkä itsekään enää ihan nuori tyttö ole :)

   Poista
 8. Aitous ja ystävällisyys ovat varmaan avainsanoja ♥

  VastaaPoista
 9. Loistavia ohjeita ja kyllä se tosiaan on niin että menestyksen eteen on itse tehtävä töitä. Sinä olet ystävällisimpiä ja iloisimpia ihmisiä joita olen ikinä tavannut ja antanut paljon iloa ja inspiraatioita, kiitos Maiju <3  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Souliina, kauniita sanoja ja tiedän, että sinä annat ne sydämestä <3

   Poista
 10. Aitous on tärkeää. Vaikka on hyvä tietää, mihin suuntaan blogit kehittyvät, kannattaa pitää fokus omassa tekemisessä ja kehittää kanaviaan omaan tyyliin. Oma aikani ei riitä kaiken tekemiseen kunnolla ja olenkin keskittynyt blogiin sekä instaan, fb sitten tukee niitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin, parasta saa aikaiseksi, kun tuijottaa juuri siihen itse vetämäänsä viivaan. Kannattaakin panostaa siihen, mikä aika antaa myöden <3

   Poista
 11. Samaa mieltä ja samoilla linjoilla. Itse olen myös vannonut somessa ja elämässä aitouden nimiin. Olisi sitä paitsi työlästä vetää jotain roolia ja teeskennellä muuta kuin on. On muuten mielenkiintoista, kuinka vahva ihmisen jättämä jälki on. Osaan heti luetella ihmiset, joiden kanssa en haluaisi esim. tehdä yhteistyötä. Negatiiviset, liian kärjekkäät ihmiset jäävät mieleen. Eikä se tarkoita sitä, että pitäisi vain hymistellä. Mielipiteitään voi ilmaista niin monin tavoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin. Sanon aina, että saa olla kärkäs, mutta pitää olla ystävällinen muille. Se on tärkeintä <3

   Poista
 12. Heips ! itse olen vasta aloittelija tässä blogimaailmassa. Hyvä postaus ja hyviä ohjeita. Sinun blogia on mukavaa lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Päivi ja toivotan sinulle mahtavia bloggaushetkiä <3

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.