maanantai 7. toukokuuta 2018

Päivä täynnä glitteriä

Perjantaina oli tiedossa Mamma Mia! -musikaalin ensi-ilta Helsingin messukeskuksen Amfi-teatterissa. Tätä olimme odottaneet jo puoli vuotta. Vihdoinkin odotuksemme palkittiin. Tiian kanssa mietimme kovasti, että millainen olisi meidän pukeutumiskoodimme. Jotain asiaan liittyvää se pitäisi olla. Olisi ollut mahtavaa vetää päälleen Abba-henkiset releet, mutta siihen emme nyt kyenneet. Päätimme ottaa meidän "luottovaatteet" eli kaivoimme kaapistamme Ivana Helsingin glittervaatteet. Voisin sanoa, että ne toimii aina tilanteessa kuin tilanteessa. Täytyy sanoa, että jakku on maksanut itsensä takaisin, koska on ollut niin monessa käytössä. 

Sain juuri sopivasti Bronx:n upeita metallinhohtomeikkejä testiin ja niillä päätin taikoa iltaan ja asuun sopivan meikin itselleni. Täydellisesti sopivat meikkipaletin värit paljettijakun kanssa yhteen.   Bronx meikkisarja on juuri lanseerattu Suomessa ja huomasin heti, että tuotteet on kuin mulle tehty. Musta tuntuu, että tämä sarja tulee varmasti kilpailemaan suosiostaan eräiden muiden pigmenttisten meikkisarjojen kanssa. (Bronx tuotteet saatu testiin blogin kautta). I love it. 


Kun meikki oli tehty, olin valmis lähtemään kohti messukeskusta. Teimme keväällä yhteistyötä Starsquad-yrityksen kanssa, joka myy VIP-paketteja kyseiseen musikaaliin. Tästä syystä saimme itsekin liput musikaaliin ja pääsimme nauttimaan tuon samaisen VIP-paketin, joka myös blogien kautta arvottiin eräälle blogin lukijalle. Tapasimme myös tämän onnellisen voittajan musikaalissa ja hän oli saapunut Oulusta saakka katsomaan musikaalia ja oli aivan onnellinen tästä mahdollisuudesta. 

Paljettijakun kanssa valikoitui Mine Güngörin korvikset (saatu blogin kautta). Korvikset sopi täydellisesti jakun ja meikin kanssa. 


Saavuin jo kello 17.00 messukeskukseen, koska VIP-lippuun kuului ruokailu ja se alkoi heti kello 17.00. Meille oli varattu Super Trouble -paketti, mihin kuului kreikkalaisteemainen ateria. Kuitenkin pakettimme oli vaihtunut Dancing Queen -pakettiin. Itse epäilen syyksi sitä, että se oli täysin gluteeniton ja tuo ensiksi mainitun pääruoka ei ollut. 

Erityiskiitosta menee ihan ehdottomasti tälle leivokselle. Väliajalla oli tarjolla kahvia ja leivosta. Olin ihan satavarma, että minulle kaivetaan joku muffinssi tai mutakakku, mutta minut yllätettiin täydellisesti. Leivos oli ihan saman näköinen kuin muilla vierailla. Tämä oli illan huippu musikaalin lisäksi. 


Sitten itse musikaaliin. Se oli ihan mahtava ellen sanoisi, että täydellinen. Ainoa mikä ehkä pisti "korvaan" oli roolihahmojen nimet, jotka olisin suonut olevan alkuperäiset, koska Donnakin oli Donna ja Sofia oli Sofia. Miksi siis miesten piti olla Sami, Ville ja Harri. 

Olen aina rakastanut Laura Voutilaista ihan hänen ensimmäisistä biiseistään lähtien. Hän oli ihan huippuvalinta pääosan esittäjäksi. Hänestä huokui "donnamaisia" piirteitä. Yksi, joka yllätti oli Nina Tapio, hän esitti Rosien roolin eli hänen kuuluikin olla hahmossaan hieman koominen. Hän suoritti osansa ihan täydellisesti. 

Alkuun mietitytti etukäteen, että miten suomen kieli taipuu Mamma Miaan ja taipuihan se hyvin. Mitenkään ei edes häirinnyt esiintymiskieli musikaalissa. Paula Vesala oli tehnyt mahtavaa työtä käännöksissään. 

Tiesittekö muuten, että Mamma Mialla on ollut maailmalla yli 60 miljoonaa katsojaa, musikaali on tuottanut yli 2 miljardia dollaria lipputuloillaan, musikaalilla on ollut yli 440 ensi-iltaa, musikaalilla on menossa 20. esitysvuosi, Mamma Mia! -musikaalia on esitetty Brodwayn musikaaleista 9. pisimpään ja Svenska Teatterissa Mamma Mia! -musikaalia esitettiin 280 kertaan yli 137.000 katsojalle. Nämä on muuten mielettömiä lukuja. Olen itse käynyt Lontoossa katsomassa Mamma Mia! -musikaaliin ja sanon, että sekin oli ihan huikea kokemus, niin oli tämäkin. Tämä esitys ei kalvennut ollenkaan suurempien näyttämöiden esityksille. 
Amfi-teatterista pari sanaa, ehkä D-katsomon ensimmäisten rivien penkit eivät ole ihan täydelliset seurata näytöstä, koska lava on C-katsomon edessä ja koko näytöksen ajan joutuu istumaan pää vinossa. Mielestämme myös penkit olivat hieman kapeat ja ihmisten olkapäät eivät mahtuneet kunnolla omille paikoilleen. Monet vieressämmekin kokivat samoin ja kaikki istui ikään kuin olkapäät eteenpäin kääntyneinä. Jos jatkossa valitsen paikkani, niin valitsen mahdollisesti C-katsomon tai sitten vähän taaempaa katsomosta. 

Jos vaan vielä on mahdollisuus saada vielä lippuja, niin ihan ehdottomasti suosittelen käymään katsomassa musikaalin. Esityksiä on kesäkuun alkuun saakka. Jos kaikki normaalihintaiset liput on jo myyty, niin aina voi katsastaa Starsquadin VIP-paketit. Jos siis välttämättä haluaa nähdä ja kokea tämä musikaali.

Tuntuu, että jokainen poistui musikaalista hymy huulillaan ja muistot mielessään. Niin huikea oli tämä esitys. 

Maiju

9 kommenttia:

 1. Ihanat meikit ja jakku <3
  Laura Voutilaisella on kyllä upea ääni ja uskon, että muutkin näyttelijät suorituvat upeasti Mamma Miasta suomeksikin.

  VastaaPoista
 2. Kommentoin jo kuukausia sitten kirjoitustasi että samalla kaavalla olemme kiertäneet tätä musikaalia. Innolla odotan kuun loppua, jolloin itse näen tämän. Silloin alkaa työt hellittämään niin voin täysillä nauttia esityksestä 😊

  Makea tuo jakkusi. En tiennyt että Ivanalta löytyy jotain noin räväkkää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, uskon, että nautit siitä täysin siemauksin. En tiedä, että vieläkö tätä on myynnissä. Ostin jokunen vuosi sitten ja on ollut kyllä käytössä koko rahan edestä. Ostin sen vielä jotenkin "alesta" ja maksoin varmaan vaan 50 prossaa.

   Poista
 3. Voi ihana mitä glitteriä, sopii kyllä Abbaan niin hyvin! Jakku on ihanan räväkkä, suorastaan huutaa Maijua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu, todellakin ihan täydellinen ostos aikoinaan tuo jakku.

   Poista
 4. Upea ilta sinulla on ollut. Herkkua sekä kropalle että sielulle. Abban musiikki on mahtavaa.

  VastaaPoista
 5. Maiju, allekirjoitan tunnelmasi musikaalin osalta. Lähdimme perukasta lentäen vartavasten musikaalia katsomaan. Ja olihan se niin huikea esitys, että oksat pois. Upea kertakaikkiaan.Kiva, että kirjoittelet gluteenittomuudesta, olen samaa heimoa😊

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.