lauantai 2. kesäkuuta 2018

Kävin taas gluteenittomien taivaassa

Tänä aamuna heräsin aikaisin ja sitten muistin, että olin eilen nähnyt somen syövereissä kuvan, joka oli iskostunut taas verkkokalvolleni. Muistin, että Konalassa sijaitseva Kakkutupa oli ilmoittanut olevansa tänään auki ja siellä oli saatavilla tänään todella herkullisen näköisiä gluteenittomia marjaisia torttuja ja kakkuja. Sattui sitte sopivasti olemaan kyyti saatavilla, niin päätin lähteä ajamaan kohti Konalaan.

Harvoin ehdin Kakkutupaan, koska olen päivisin töissä ja myymälä ei ole viikonloppuisin auki. Sitten kun näin tapahtuu, on pakko hyödyntää tilanne. Joskus saattaa käydä niin, että mies on käynyt yllättäen hakemassa mulle tuolta jotain. Täytyy sanoa, että kaikki tuotteet mitä heidän valikoimistaan olen maistanut, on kyllä olleet niin herkullisia. Voi kun näitä herkkuja saisi joskus jostain kahvilasta, lupaan tulla asiakkaaksi heti. 

Nostan hattua ihan sairaan paljon näille yrittäjille, jotka kehittävät tällaisia herkkuja meille gluteenittomille. Sanon aina, että hinnalla ei ole omalla kohdallani niin väliä, pääasia on se, että saan hyvää ja maukasta. Välistä tulee ajettua jopa satoja kilometrejä jonkun gluteenittoman tuotteen perässä. En edes siitä valita. Pääasia on itselleni se, että pääsen kokemaan näitä herkkuhetkiä ihan normaaliin tapaan, niin kuin aikaan ennen keliakiaa.

Ostin mökkireissulle ihanan gluteenittoman marjatortun sekä maistiaisiksi ostin myös mantelisarvia ja pari porkkanasämpylää. Sain mukaani pinkkejä marenkeja, koska minun mieltymys pinkkiin väriin tiedettiin Kakkutuvassa.Oletteko te muut gluteenittomat koskaan ajaneet satoja kilometerejä gluteenittomien tuotteiden perässä? Itse saatan jonkun Instagram-kuvan perusteella lähteä, vaikka Tampereella, jos vaan sattuu näkemään sen kuvan juuri sopivalla hetkellä.

Mitä sitä ei tekisi hyvän gluteenittoman tuotteen eteen.

Niin ja muuten Keliakialiitto valitsi tänä vuonna Kakkutuvan vuoden gluteenittomaksi yritykseksi.
Täytyy sanoa, että eikä turhaan. He ovat ansainneet tämän kunnian. Onnea Kakkutupa.

Maiju

6 kommenttia:

 1. Oi mitä herkkuja! Näyttää todella hyvältä. Kummitytölle pitää vinkata - hänellä on gluteiiniton ruokavalio. Aurinkoista kesäkuun alkua🌻

  VastaaPoista
 2. Ihanaa kun oot saanut sairaan hyvän näköistä kakkua ja vielä leipää, eikä mitään karseeta höttöleipää tai pahvia, näyttää niin niin hyvälle. Gluteeniton todella voi olla ja saakin olla yhtä hyvää, kuin kaikki muukin.

  Muiskuja Maiju ja oot todellakin kakkus ansainnut <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin olin ansainnut. Sanon aina, että hyvät maut kuuluvat myös meille <3 vaikka niitä sitten metsästetäänkin kissojen ja koirien kanssa.

   Poista
 3. Tarttee sanoa eteenpäin tämä, mehän asutaan jos ei ihan naapurissa niin ainakin melkein. Tosin jos ei ole auki viikonloppuna niin vähän haastetta mutta aika ajoin edes.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin itsellä vähän haasteita. Joskus mies yllättää ja käy hakemassa mulle jotain 😀

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.