maanantai 30. heinäkuuta 2018

Elämäntapojen noudattamisen vaikeus

Kuinka vaikeaa onkaan olla niin säntillinen ruokavalionsa suhteen? Sitä olen usein miettinyt. Säntillinen olen vain gluteenittomuuden suhteen, se ei tuota vaikeuksia, kun on vaan pakko. Muistan kun vuonna 2012 minulle puhkesi keliakia ja sen myötä päätin, että elämääni ei saa enää hallita mitkään muut ruokaan liittyvät asiat, kuin gluteeniton ruokavalio. Koska sen kanssa oli ihan tarpeeksi säätämistä, niin en halunnut kieltää itseltäni muita asioita. Kuitenkin keliakian myötä ruokavalioni automaattisesti sai terveellisempiä vaikutteita, koska lisäsin ruokavaliooni paljon kasviksia, hedelmiä ja muitakin terveelliseen elämään laskettavia elementtejä. Lisäksi opin silloin syömään säännöllisesti. Joudun keliakian takia usein miettimään seuraavan päivän syömisiä tarkemmin kuin monet muut, koska en saa välttämättä joka kulmalta nälissäni automaattisesti gluteenitonta ilman, että näen sen eteen kauheasti vaivaa. Tästä syystä teen eväät myös töihin välipaloineen kaikkineen. Syön siis edelleenkin säännöllisesti. Lisäksi ruokavaliooni kuuluu edelleenkin smoothiet ja syön edelleenkin paljon myös vihanneksia normaalissa arjessani.Silti tiedän, että missä mättää. Vielä jokunen vuosi sitten ruokavalioni oli hyvinkin säntillinen. Saatoin syödä kuitenkin välistä jotain herkkuja, mutta kun liikuin paljon ja kävin salilla, niin se ei haitannut. Kerroinkin toukokuun alussa, että päätin alkaa taas voimaan paremmin. Aloitin silloin taas parin vuoden tauon jälkeen kuntosaliharjoittelun. Nyt lomalla ollessani olen antanut itselleni lomakuukauden kuntosalista, muuten käyntini salilla on ollut hyvin säännöllistä. Kuitenkin taas into piukeena jatkan ensi viikolla kuntosalia, kun pääsen takaisin töihin.

Nyt siis lisään liikunnan ohelle taas tämän jo itselleni tutuksi tulleen ruokavalion, jossa keskityn enemmän vihreisiin kasviksiin, vihanneksiin, kalaan, kanaan sekä muihin hyviin valintoihin. Nyt tunnen olevani valmis tähän. Ystäväni Ville on luvannut tsempata mua, koska hänellä on itselläänkin ruokavalioremppa juuri meneillään ja tietää, että millaista tukea voi siinä antaa. Olemme luvanneet lähteä myös Paloheinän portaisiin kasvattamaan kuntoamme.

Miksi haluan voida paremmin? Syy on siinä, että tämän nuoremmaksi en enää tule ja tiedän, että jo vaikka 10 kilon painon pudotus riittäisi minulle. Haluan taipua paremmin ja jaksaa vielä 10 vuoden päästä nousta ylös, jos kaadun. Ne on tärkeimmät syyt itselleni tähän kuntoon saattamisessa. Tämän hetkisestä vaatekoosta 44 haluan tiputtaa muutaman koon eli koko 40 olisi varmasti minulle se hyvä juttu. Sen isompia asioita en enää toivo tässä iässä.

Kävin kaupasta hakemassa mehutarpeita ja haluan nauttia osan päivittäisista kasviksistani mehuina. Ensimmäiset mehut valmistuivat tänään taas pitkästä aikaa.

Olen aiheesta puhunut viimeisten viikkojen aikana ystävän kanssa ja tiedän, että nyt olen niin valmis kaikkeen tähän. Ravintoterapeutille tilaan ajan, kunhan pääsen takaisin töihin. Kyllä tämä taas tästä lähtee.

Periaatteessa uskon, että tämä on helppoa silloin kun päätös on näin vahva. Joudunhan muutenkin syömään niin säntillisesti keliakian takia, että mikäs tässä sen kummempaa on. Kunhan vaan vähän näkee vaivaa järkevän syömisen kanssa. Tiedän, että mitä pitää lisätä ja mitä pitää jättää pois. Ihan helppo homma siis.

Oletteko messissä? Tsempataan toisemme kondikseen nyt lomien päätyttyä. 

Maiju

6 kommenttia:

 1. Mulla on samat suunnitelmat. Häädietti kosahti eli en päässyt tavoitteeseeni ennen häitä mutta on sitä elämää häidenkin jälkeen eli en ole kuitenkaan antanut periksi.
  Tsemppiä Marjo ja ihan varmasti onnistut!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämää on häiden jälkeenkin. Periksi ei anneta. Hitaasti hyvä tulee <3

   Poista
 2. Mulla on viiden kilon tiputus menossa parhaillaan. Ajattelin, että kun perheen miehet on reissussa, olen salaatti- ja keittolinjalla tämän ajan. Hyvin on alkanut ja smoothieita olen muuten tehnyt välipaloiksi.
  Ihanaa tiistaita ja tsemppiä kunnon kohotukseen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa Outi tuo on paras aika tehdä näitä juttuja, kun saa keskittyä itseensä <3

   Poista
 3. Stemppiä Maiju!
  Mä olen niin antanut periksi. Teen ruuan joka päivä meille kahdelle ja en vaan jaksa kahta ruokaa tehdä. Kasviksia olen aina syönyt ja niitä miehen ruokaakin laitan ja salaatti on mulle aivan must joka päivä. Mutta muuten ruoka menee miehen ehdolla, mullahan ei ole virallisia rajoitteita, eli paljon olis parannettavaa. No oma vika ja laiskuus ja sehän peilistä huomaa. Liikuntaa en vaan voi lisätä kremppojen takia. Jos sisulla menee, niin viikkoja saa kärsiä. Elämä on, mutta lihavat on lepposia, ööh, en oo.
  Kyllä sä tuon hoidat, oot supermimmi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hyvä, että salaatti maistuu. Lepposia me ollaan <3 ja kiitos Marketta <3

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.