sunnuntai 8. heinäkuuta 2018

Gluteeniton Erityisleipomo Muruset Salossa

Muistan kuinka iloinen olin kun kuulin maaliskuussa 2017, että Saloon ollaan avaamassa kaksi gluteenitonta leipomoa. Toinen niistä on toteutunut eli sinne avattiin reilu vuosi sitten Erityisleipomo Muruset. Minun on pitänyt ja pitänyt käydä katsastamassa leipomo, mutta ei ole ollut mahdollisuutta aiemmin. Sivusta olen seurannut kyllä tilannetta ja asia on ollut takaraivossani. Tiesin, että jonain päivänä ehdin sen katsastamaan ja se hetki oli nyt. Olen ensimmäisen lomaviikon ollut "yksin" lomalla ja siksi olen kehitellyt ohjelmaa ystävien kanssa.

Lähdimme ystäväni Marin kanssa torstaina visiitille Saloon junalla ja yksi suunniteltu kohde oli leipomon katsastaminen.

Erityisleipomo Muruset on syntynyt tarpeesta saada lähellä tuotettuja ja maistuvia leivonnaisia omalle perheelle kertoi leipuri Maiju. Maiju on leipuri ammatiltaan ja löysi kondiittori Sirun kanssa yhteisen sävelen ja he päättivät yhdessä perustaa Salon seudulle jotain erityistä. Näin syntyi Gluteeniton Erityisleipomo Muruset. Tuotteiden jälleenmyyjät löytyvät luonnollisesti lähipaikkakunnilta. Jälleenmyyjäluottelo löytyy täältä.Leipomon ovat luontaisesti gluteenittomia, mutta osassa tuotteista käytetään puhdasta kauraa. Monet muutkin ruokarajoitteet otetaan huomioon heidän leivonnassaan. Kuitenkin vakavasti allergisille tiedoksi, että leipomossa käsitellään pähkinää, soijaa, manteleita ja maitoa.

Kuulin Maijulta kivan uutisen siitä, että he ovat ihan lähiviikkoina avaamassa Salon torin läheisyyteen myös kahvilan, jossa tarjolla on leipomon omia tuotteita. Mahtavaa. Minusta saa heti kanta-asiakkaan, tulen varmasti vierailemaan joka kerta, kun olen Salossa.Täältä löytyy video paikan päältä kuvattuna:Ostimme leipomosta monenlaista maistiaista. Haluan aina maistaa mahdollisimman monia tuotteita ja siksi ostimme niitä yksittäin. Maistui hyvältä ja jään odottamaan kahvilan avautumista, pääsen varmasti vielä tänä kesänä testaamaan kahvilan tarjontaa.

Maiju

6 kommenttia:

 1. Kaikki näyttää ihan sairaan hyvältä ja itse taitaisin tarttua tuohon porkkanaleivokseeen.

  Ihanaa iltaa Maijuliini <3

  VastaaPoista
 2. Onpa herkullisen näköinen paikka!
  Ihanaa sunnuntaita Maiju <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella ihania tuotteita. Ihana kun löytyy näitä erikoisleipomoita.

   Poista
 3. Kiitos vinkistä, pidän tän mielessä jo Saloon joskus reissaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti. Hankaluus voi olla tuossa aukioloajoissa. Tosin ehkä sitten kahvila on laajemmalti auki <3

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.