perjantai 27. heinäkuuta 2018

Lapsi on terve kun se leikkii, mutta onko aikuinen?

Olemme keskustelleet viime viikkojen aikana muun muassa tätikaverini Tiian ja myös Ville Kekäläisen alias Linnea von Kattendamin kanssa siitä, että onko leikkiminen aikuisille sallittua? Jotkut pitävät sitä hyvinkin sallittavana, mutta jotkut tuomitsevat täysin sen, että aikuisena vielä ottaa jotain asioita liian rennosti. Kun aikoinaan täytin 50 vuotta, odotin, että jokin minussa naksahtaisi paikoilleen ja minusta tulisi aikuinen. No ei tullut ei, joten tajusin, että eihän se lapsenmielisyys ole iästä kiinni.

Minulla on ihan kauhea hinku tehdä koko ajan kaikkea hauskaa, Tiia aina sanoo, että "Maiju vie ja hän vikisee". Tiia on kuitenkin aina niin mun messissä, kaikessa hauskanpidossa. Hankin meille välillä mitä ihmeellisiä juttuja ja sitten teemme Tädit tubettaa videoita näiden ihmeellisten asujen ja asusteiden kanssa. Videoiden tekemisen jälkeen meillä on hyvin voimaantunut olo ja voin kertoa, että hauskaa on taas ollut. Jokainen kerta poistumme tilanteista ihan mieletön positiivinen energia kehossamme. Suosittelen kokeilemaan rennosti ottamista.Vuosi sitten saimmekin joltain "salaiselta ihailijalta" kommenttia, että kuinka hän ei voinut ymmärtää sitä, että kuinka me olemme hänen mielestään niin suosittuja. Eikä hän ymmärtänyt sitä, että  kuinka aikuiset ihmiset kulkee peruukit päässä ympäriinsä ja tekee hassuja juttuja.  Lisäksi hän kertoi että tuntee niin suurta myötähäpeää meidän tekojemme tähden. Silloin jo muistan nauraneeni, että ei kannata tuntea myötähäpeää siitä, että jotkut pitää hauskaa elämässään. Itse mielummin voisin tuntea myötähäpeää jonkun ihmisen huonon käytöksen takia, mutta en tällaisten asioiden tähden.

Tänä keväänä olemme alkaneet puhumaan tästä aiheesta uudestaan, että onko se sopivaa, että aikuiset leikkivät? Minulla on ollut ilo tutustua tämän kevään tai oikeastaan alkukesän aikana paremmin Kekäläisen Villeen. Villen kanssa meillä on molemmilla koko ajan pakottava tunne tehdä jotain hauskaa. Kummallakin raksuttaa koko ajan, että voisiko tehdä sitä ja toimisiko se idea. Sitten kokeilemme ja taas nauretaan yhdessä näille päättömille jutuillemme.

Olemme yhdessä jo tehneetkin monta videota, joissa huumori on vahvasti läsnä. Mietimme Villen kanssa myös sitä että voisimme alkaa vetämään kursseja "vapauta sisäinen lapsesi". Musta tuntuu, että se olisi hauskaa. Uskon, että sille kurssille olisi kysyntää, joko ensimmäiset ilmoittautujat laitetaan jonotuslistalle?

Mietin joskus, että kun lapset ovat niin aitoja ja vilpittömiä tekemisissään, että voisiko joskus siis vapauttaa se sisäisen lapsen ja päästää sen sisältään leikkimään. Jos et ole tätä aiemmin kokeillut, niin suosittelen yrittämään.

Se, että näin tekee ei tarkoita sitä, että elämässä kaikki asiat heitettäisiin leikiksi. Voin kertoa, että osaamme olla hyvinkin asiallisia ja empaattisia sekä toiset ihmiset huomioon ottavia ihmisiä. Me emme siis aina leiki, mutta joskus kyllä. Koemme, että tuotamme myös ympäristölle iloa näillä toiminnoilla.  Se on yksi tärkeimmistä asioista, tuota iloa niille, jotka ovat vastaanottavaisia iloa ottamaan vastaan. 

Tässä muutamia videoita, joita olemme tehneet pilke silmäkulmassa. Voin kertoa, että jokaisen videon tekemisen jälkeen, on ollut todella hyvä ja voimaannuttava olo. Naurua on myös riittänyt itsellemme.
Kertoisitteko minulle, että onko tuomittavaa, että aikuinen leikkii? Olisitteko itse valmiita heittäytymään välillä leikin maailmaan? Mietin joskus, että olenko minä ja ystäväni outolintuja tämän suhteen, vai onko muitakin, jotka nauttivat hauskanpidosta.

Itse en kyllä lupaa koskaan lopettaa sisäistä lapsellisuuttani.

Maiju

15 kommenttia:

 1. Hauskaa voi pitää sydämensä kyllyydestä, kunhan ei tee sitä muiden kustannuksella, kuten ei tehdäkään. En ymmärrä miten toisten hauskanpito kuuluu muille, jso se ei loukkaa ketään, enkä ymmärrä myötähäpeääkään, sillä ennemmin vaikka vähän hömelö ja on lystiä, kuin oman elämänsä vanki.

  Jatketaan samaan malliin. <3

  Ihanaa perjantaita Maiju ja huippua, kun Ville on tullut meidän elämään ja sun ystäväksi, sillä Villen kanssa heti oli fiilis, kuin oltaisiin aina tunnettu. <3 Huumorikin heti samalla viivalla. <3 Elämä on ja kohta ollaan kaikki kuopassa, joten pidetäänpähän kunnolla lystiä ennen sitä, elämä on tehty elettäväksi. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin. Itselleen on hyvä nauraa ja sehän me osataan :) Ville täydentää hyvin meitä. Hauskanpidosta kiinnostavia kavereita ei voi koskaan olla liikaa <3 Ihana kun olet <3

   Poista
 2. Sitä pitää tehdä, josta itse saa voimaa ja kun se ei vahingoita muita. Kun jaksaisi hakea itselle energiaa vaikka leikistä, olisi varmaan parempi ihminen muillekin.
  Minä huumorintajuton hihittelen teidän jutuille täällä yksinäni. Ei mene maine ilkeenä akkana, kun ei kellekään kerro, että osaan vielä hihitellä.
  Kiitos tädeille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, että kun ei mennä tietyn rajan yli ja nauretaan vain itselleen, niin se on sopivaa. Sinulla on huumorntajua, kyllähän me se tiedetään, ollaan aina tiedetty. Muista, että olet tätien yksi lempparityyppi <3

   Poista
 3. Tunnen myötäsurua sitä ihmistä kohtaan, jonka elämä on niin ankeaa, ettei kestä aikuista hassuttelua.

  Mietin välillä, jaksaisinko vuosikymmeniä rakastua mieheeni uudestaan ja uudestaan, jos ei hän olisi niin hassu. Jos ei ilmestyisi yhtäkkiä keittiöön pandapuvussa tai vääntelisi sanaleikkejä kaikesta sanomisestamme. Jos ei hän vetäisi seurassamme show’ta joka ilta, kiusottelisi ja keksisi tarinoita, jotka lapset yhä ottavat tosissaan.

  Nautin työstäni lasten parissa, siinä kun saa olla hassu: tanssia laululeikkejä netin perässä, näytellä, pelleillä. Pukeutua vappuna naamiaisasuun.

  Huumori on hupia, joka ei maksa mitään!

  Ei-Leen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuinka ihana mies. Huumori on päiviemme suola <3

   Poista
 4. Minä olen sitä mieltä, että pitää tehdä asioita, joista tulee onnelliseksi. Onneksi tässä iässä ei enää välitä mitä muut ajattelevat :)
  Iloista viikonloppua Maiju <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, että muiden ajattelusta ei enää oteta stressiä <3

   Poista
 5. Senkun leikitte vaan, jos se on teistä kivaa ja ette loukkaa muita sekä tuotatte vielä muillekin iloa ja sitähän te teette. Riemuisaa viikonloppua Maiju!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tuo on meidän mottomme, tädit nauravat itselleen, mutta toisten kustannuksella ei lasketa leikkiä <3

   Poista
 6. Lapsenmielisyyttä täytyy löytyä ja pieniä hassuja asioita. Elämä on tosiaan luotu elettäväksi ja iloittavaksi. Ihanan hirveitä noi teidän videot Villen kanssa ja niin parhaita. Niitä lisää😂😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku tuolla kanssa sanoi, että olette ihan kauheita Villen kanssa... hyvällä tavalla siis <3

   Poista
  2. Hyvä, kun ei tunne aina ihmisiä youtuben nimillä ja sitten lempinimillä <3

   Poista
 7. Hassuttelu on luovuuden polttoainetta ja luovuus on tämän ajan moottori, mikä pyörittää yhteiskuntaa. Hyvä kun pidätte yhteiskuntaa pystyssä! Parhaat innovaatiot on tehty siellä missä nauru raikaa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.