maanantai 2. heinäkuuta 2018

Miksi tuen erilaisuutta?

Helsinki-Prideviikolla on puhuttu paljon seksuaalivähemmistöjen edustajista eri medioissa. Jotkut ovat sitä mieltä, että heitä saa olla, mutta heistä ei tarvitse puhua. Omasta mielestäni siitä just tarvitsee vielä puhua, koska niin ikävää kuin se onkin vielä tänä armon vuonna 2018, nämä vähemmistön edustajat kokevat vielä paljon syrjintää sekä työelämässä että myös muutenkin. Myönnän, että ollaan menty hyvään suuntaan, mutta vielä tapahtuu asioita, joita ei tarvitsi enää tapahtua. Helpompaanhan se tietenkin olisi se, että nämä asiat vaiettaisiin, koska silloin tällaista ei tapahtuisi. Kuinka helppoa olisi lakaista asiat maton alle. Kun niistä ei puhuta, niitä ei ole. Tosin tällaisen aikakauden me olemme jo eläneet, eikä sinne tarvitse enää palata uudelleen.
Olen viimeisten vuosien aikana monta kertaa sanonut, että sosiaalisen median avulla on suvaitsevaisuus lisääntynyt monien somepersoonien myötävaikutuksesta, kiitos heille. Arvostan muun muassa Tämän kylän homopoikaa Einoa, joka on julkisesti ottanut miljoona kertaa härkää sarvista ja puskenut kuin arohärkä kohti kovaakin kiveä. Respect. Monet tubetähdet ovat myös julkisesti paljastaneet omat suuntautumisensa ja se on ollut myös valmis lisäämään suvaitsevaisuutta. Kun tämän tekee nuoret ihmiset, joilla on satoja tuhansia seuraajia, suvaitsevaisuus lisääntyy. Uskon, että seuraava sukupolvemme on paljon valmiimpi näiden asioiden kanssa, kuin tämä sukupolveni ja edellinen sukupolvi on. 
Olen itse julkisesti puolustanut useita kertoja ystäviäni, jotka ovat joutuneet syrjinnän kohteeksi. Monet varmasti muistaa, kuinka viime syksynä kirjoitin aiheesta Saako homo leikata hiukseni? Tuo kirjoitushan syntyi siitä, kun kampaajani Miikaa mittailtiin katseella varpaista päähän ja asiakas totesi, että ”munhan hiuksia ei homot leikkaa”. Niin kauan kuin tämän tyyppistä toimintaa tapahtuu, niin minä otan oikeudekseni myös nostaa asian esiin. Jos ymmärrätte mitä tarkoitan?  Niin kauan kuin tällaista tapahtuu, niin asioista tarvitsee puhua ja tarvitsee nostaa aihetta esiin. Lupaan lopettaa paasaamisen aiheesta silloin kun kukaan ei kyseenalaista ihmisten ammattitaitoa heidän seksuaalisen suuntautumisensa takia. 
Pride-viikko on vain kerran vuodessa, niin suotakoon, että juuri silloin tästä asiasta puhutaan varmasti paljon enemmän kuin muina vuoden viikkoina. Me heterot varmasti kestämme tämän? Monet hyväksyvät tämän, mutta ei sitä että puhutaan. Puhetta tarvitaan niille, jotka eivät hyväksy tätä asiaa.

Tällä viikolla olen itse ollut pöyristynyt Twitterissä nostetuista aiheista tämän asian tiimoilta. Eräs twiittailija ihmetteli siellä suureen ääneen, että kuinka tällaisia ”pervojuhlia” voidaan järjestää ja kuinka tällaisiin ”pervokulkueisiin” otetaan jopa lapset mukaan. Tähänkin keskusteluntasoon viitaten voin sanoa, että paljon saa vielä tämän asian suhteen julistaa, jotta minunkin lukuisat ystävät saisi paremman ja tasa-arvoisemman maailman, jossa elää.  Täältä löytyy myös video, josta voitte nähdä myös livefiiliksiä kulkueesta.


Tällaisia ajatuksia syntyi Pride-kulkueen jälkimainingeissa. Rauhaa ja rakkautta kaikille tasapuolisesti, muistakaa, että seksuaalisella suuntautuneisuudella ei ole paskan vertaa väliä muille ihmisille. Me olemme kuitenkin kaikki ihmisiä. Ollaan sitä myös toisillemme ❤️
Maiju 

14 kommenttia:

 1. Juuri näin, täysin samas mieltä😊

  VastaaPoista
 2. Hyvä Maiju ja kiitos kun lainasit omaan postaukseen kuvia. Niin kauan, kuin todellista tasa-arvoa ei ole saavutettu, eikä vähemmistön edustajat ole ilman etuliitteitä yhdessä rintamassa meidän muiden kanssa, niin kauan pitää pitää meteliä ja suurta sellaista. <3 Ihmisten tulisi olla ihmisiä toisille ihmisille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, ole ihminen ihmiselle. Se on se, jota itse toitotan ja haluan, että kaikkia ihmisiä kohdeltaisiin samalla tavalla.

   Poista
 3. Ihania kuvia ja tärkeä kirjoitus. Kirjoitin jo aiheesta itse sekä vastasin Tiian kirjoitukseen, joten en enempää lähde kommentoimaan. Mutta tuohon twiittaajan kommenttiin pervojuhlista täytyy todeta, että se kertonee paljon henkilöstä itsestään ja hänen päiväunistaan. Mitä mahtaa olla hänellä mielessään?

  Onneksi nykyteineistä moni ymmärtää sen, että seksuaalisuus ja pervoilu ovat kaksi eri asia. Tiedoksi tälle twiittaajalle oli siellä hyvin paljon alaikäisiä marssimassa ihan omasta tahdostaan ja päätöksestään. Kuten minunkin tyttäreni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Twitterissä kommentointi kukoisti juuri tuolla tasolla. Pahinta ehkä on tämän erään kristillisen kansanedustajan twiittailut. En ymmärrä, että miten hän jaksaa vuodesta toiseen dissata.

   Poista
  2. Äänien tähden oletettavasti - surullista!

   Poista
  3. Todellakin. Kysyin häneltä Twitterissä, että mitä jos hänen joku lapsistaan ilmoittaisi olevansa homo? Muuttuisiko ääni kellossa, joutuisiko lapsi elämään kaapissa tämän asian kanssa. Niin surullista.

   Poista
 4. Onneksi jo päivähoidossa sukupuolisensitiivisyys on otettu esiin..esim meidän rekryssä lukee että arvostamme em asiaa. Hyvä kirjoitus❤Mukavaa heinäkuun alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hyvä, tämä uusi sukupolvi ei pidä enää näitä asioita mitenkään erikoisina.

   Poista
 5. Hyvin kirjoitettu! Olen kanssasi samaa mieltä ja ääntä pitää pitää, että asioita saadaan eteenpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se on, asioista puhumalla saadaan varmasti asioita muuttumaan. Vaikenemalla asiat ikään kuin lakastaan maton alle.

   Poista
 6. Kiitos, Maiju <3 Olen samaa mieltä siitä, että tasa-arvosta pitää hehkuttaa vuoden jokaisena päivänä ja että tasa-arvo on saavutettu vasta sitten, kun ei enää puhuta erilaisuudesta tai vähemmistöistä. Unelmani olisi, että joku päivä kaikki voisivat marssia kerran vuodessa rakkauden juhlassa, jossa on vain meitä. Ei vähemmistöjä, ei erilaisia, ei kummajaisia, ei paheksuttavia tai hyväksyttäviä - vain meitä ihmisiä, jotka jokainen olemme omalla tavallamme erilaisia - ja silti samanlaisia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun kiteytit sen hienosti. Tähän me pyrimme.

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.