torstai 19. heinäkuuta 2018

Mistä elementeistä syntyy täydellinen päivä?

Voihan MammaMia sentään. Kaikkihan sen tietää, että olemme tätikaverini Tiian kanssa niin kovia MammaMia-faneja kuin olla ja voi. Kirjoitin viime marraskuussa aiheesta blogissani ja olimme silloin juuri saaneet tietää, että MammaMia-elokuvasta on tulossa kakkososa, se blogipostaus löytyy täältä. Siitä alkoi pitkä odotus. Siihen väliin mahtui myös MammaMia-musikaalia messukeskuksessa.  Perjantaina 20.7. on vihdoinkin sitten tämä Mamma Mia! here we go Again elokuvan ensi-ilta.

Hankimme jo hyvissä ajoin leffan ennakkonäytöstä varten asut, jotka sopivat täydellisesti 70-luvun henkeen retro-kuoseineen. Olin bongannut itselleni jo aiemmin tämän tunikan ja sitten jostain syntyi ajatus, että näissähän olisi ainesta meidän MammMia! asuksi. Asut saimme yhteistyönä Dress Like Marien kanssa. Täytyy sanoa, että asut saivat kyllä ansaittua huomiota näiden kanssa liikkuessamme. Eräskin nainen käveli Tennispalatsin leffateatterin ohi ja katsoi meitä ja sanoi, että VAU. Varmasti ei siis jäänyt keneltäkään huomaamatta. Tunika ja housut saatu (Dress like Marie).  Olen aiemmin kirjoittanut näistä asuista enemmän yhteistyöpostauksessani täällä.Päivälle olin varannut meikkauksen LiljaBeautyn Jarnalta Hakunilasta. Ammattilaisen tekemä meikki on aina ammattilaisen tekemä meikki. Ajattelin, että kun on mietitty vaatteet ja kaikki, niin meikkikin voisi olla sitten täydellinen. Sanoin Jarnalle, että saa vapaat kädet, että toivon vaan, että meikki on näyttävä ja värit voimakkaat. Sitä sain mitä tilasin. Sain upeat turkoosit luomet. Täydellinen silmämeikki tähän värikkääseen asuun.
Kun pääsin Hakunilasta, niin piipahdin lempikauppassani eli Fashion at Homessa. Kävin itseni kanssa tahtojen taistelua. Tämä turkoosi takki näytti niin hyvältä, mutta, mutta. Olen joskus sanonut, että kaikkia vaatteita, jotka näyttävät hyvältä ei ole pakko ostaa. Tällä kerralla siis en ostanut, mutta jäi vähän kaivelemaan. Täydellinen väri.Kävimme Kahvakuula kainalossa Marin kanssa syömässä tässä välissä. Molempien kulku sattui juuri samaan aikaan kulkemaan rautatieaseman läpi. Kun oltiin syöty Mari lähti kotiin ja minä lähdin leffaan.

Kävin ostamassa vielä ennen leffan alkua Induskasta luomiväriin sopivat korvikset. Taidan jonkin aikaa sitten meikata siniset silmät itselleni.Teimme Leffamaailman kanssa kaupallista yhteistyötä leffan tiimoilta Instagramissa ja sitä kautta otimme seuraajat mukaan tähän aktiiviseen päivämme.  Leffassa oli paljon tuttuja ja hassuteltiin ensiksi ulkopuolella heidän kanssaan. Elokuvassa palattiin Donnan nuoruuteen ja osittain elettiin Sofian elämää saarella äitinsä kuoleman jälkeen. Alkuun tuntui, että se ensimmäisen osan fiilis ei sieltä nouse, mutta kyllä se sieltä nousi. Meissä elokuva herätti varmaan kaikki tunteen kirjot. Nauroimme, itkimme ja tunsimme varmaan kaikki muutkin tunteet tuossa välissä. Tiian kanssa taputimme ja heiluimme eturivissä niin, että emme meinanneet aina penkillä pysyä. Tuo musiikki vaan tempaisi taas mukaansa.

Voisin sanoa, että parasta antia tuossa leffassa on musiikki, maisemat ja ne mahtavat fiilikset, jotka tuohon leffaan on saatu taiottua ammattimaisella ohjauksella. Ihan ehdoton suositus tälle leffalle.

Jos joku kohtaus pitäisi nostaa leffassa ykköseksi, niin sanon sen kohdan, jossa Cher valtasi lavan ja esitti taianomaisesti Fernandon. Siinä vaiheessa itki varmaan suurin osa katsojista.Kiitos kaikille tahoille, jotka mahdollistivat meille tämän päivän. Nyt jäämme miettimään, että mikä onkaan MammaMian seuraava siirto. Levyä ja DVD:tä varmasti siis jäämme nyt odottamaan. Nämä fiilikset kun pitää päästä tuntemaan vielä uudestaan ja uudestaan.

Maiju

10 kommenttia:

 1. Täydellistä, niin täydellistä, ihan kaikki. Leffa, asut, fiilis, seura ihan kaikki ja heti olisin valmis menemään uudelleen katsomaan ja aionkin mennä. Mamma Mia on rakkautta, posiitivista, herkkyyttä, elämän kauneutta. Meillä oli yksi vuoden ihanimmista illoista eilen. <3

  Muiskis <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama, menen ihan varmasti uudestaan katsomaan ja pian.

   Poista
 2. Seurasin teitä haukkana instassa ja hauskaa oli. Tänä viikonloppuna olisi tarkoitus mennä tuo leffa myös katsomaan
  Ihanaa viikonloppua Maiju ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihana kun seurasit, musta tuntuu, että leijun vieläkin.

   Poista
 3. Voi ei, mä olen ihan järkyttynyt: Mitä on tapahtunut Donnalle, sillä eihän hän ole leffassa vasta kuin reilut 40...? Ja kuinka räväkkä Ja seksikäs Cher voi olla hänen äitinsä ja laulaa lavalla ABBAa, kun hänet on ekassa osassa kuvattu vanhoilliseksi ja tiukaksi. Hän on hylännyt tyttärensäkin, kun tämä on tullut raskaaksi... ennemmin olisin odottanut tilalle vaikka oman mummoni, joka paheksuisi moista räävitöntä menoa ja korkeintaan heltyisi tavatessaan herttaisen tyttärentyttärensä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, tämä oli mullekin ihan shokki, koska mielestäni Donna oli elokuvan sydän ekassa osassa. Syytä Donnan kuolemiseen ei kerrottu. Onneksi hän kuitenkin esiintyi kappaleen verran myös jatkossa. Joo Cher ja Donna ovat varmasti saman ikäisiä, joten naurattaahan tuo ajatusleikkinä :) Kuitenkin ihana leffa :)

   Poista
 4. Mutta siis jätit tuon turkoosin takin kauppaan...ajattelitko nyt loppuun saakka :) Kipaseppas ostamaan, niin sun takki! (Olis muuten minunkin takki)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin jätin. Vielä se vähän kaivelee, mutta mulla on melkein samanlainen pinkillä pohjalla :) Olin kovana :)

   Poista
 5. Voi kun olisin ollut maisemissa ja päässyt mukaan, mutta onneksi nyt tästä viikonlopusta eteenpäin pääsee katsomaan leffateattereihin tuon kesäleffan parhaimmillaan! Meikkisi oli kyllä niin napakymppi, U P E A ! Nyt tahtoisin tietää mikä on tuo turkoosi luomiväri, mutta on se niin, että vaikka olisi kaikki valtakunnan meikit, niin ammattilaisen kädenjälki on vaan niin eri. Ihanaa viikonloppua & lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heli.Pitääkin kysyä Jarnalta, että millä hän tuon luomivärin taikoi <3 Kyllä ammattilainen on aina ammattilainen <3

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.