lauantai 28. heinäkuuta 2018

Siis mä en kestä kun sä oot niin IHANA - Iskelmäkesä 2018

Lukuisia kertoja olen varmasti kertonut sen, kuinka rakastan iskelmämusiikkia. Kun sen pääsee kokemaan livenä, niin sitten ollaan lähempänä taivasta. Heinäkuussa googlasin musiikkitapahtumia ja silloin huomasin, että Iskelmäkesä 2018 tuo artisteja tänä kesänä myös pääkaupunkiseudulle. Kaiholla olin katsellut tapahtumia, jotka olivat jossain ihan toisella puolella Suomea, mutta aina se olisi suuri järjestelykysymys, jos lähtisi säätämään itseään jonnekin kauemmaksi. Varsinkin kun mies ei tykkää iskelmästä, eikä häntä kiinnosta nämä tapahtumat. Lähden sitten joko yksin tai jonkun iskelmästä nauttivan kaverin kanssa. Edellisen kerran pääkaupunkiseudulla pääsin kunnolla irroittelemaan pari vuotta sitten Suvilahdessa, joten johan nyt oli taas aikakin. Tuon tapahtumaan fiilikset oli jääneet mulle mieleeni ja siksi olin jo valmiiksi ihan täpinöissäni tästä Iskelmänkesän tapahtumasta. Siellä missä Iskelmää, niin olen mukana aina kun vaan on mahdollisuus.Tapiolan Iskelmäkesässä esiintyi eilen Neljänsuora, Leo Stillman, Laura Voutilainen, Juha Tapio ja Lauri Tähkä. Iskelmäkesä oli rakennettu Tapiolaan kulttuurikeskuksen edustalle. Tänään vielä (lauantaina 28.7.) jatketaan ja lavalle on vielä tänä iltana nousemassa Tuure Kilpeläinen ja Kaihon karavaanit, Anna Erikssson, Jari Sillanpää ja Yö.

Neljänsuora / Antti Ketonen


Lähdin eilen kohti Tapiolaa ja odotin huikeaa iltaa ja sitähän mä sain. Illan aloitti Neljänsuora. Olen vasta parin viimeisen vuoden aikana avannut silmäni heidän huikealle esiintymiselleen. Antti Ketonen sulatti tätien sydämen viimeistään viime syksyn iskelmäristeilyllä, jolloin nappasimme Antin Tädit tubettaa kanavan haastatteluun. Huomasin, että kuinka sydämellinen ja jalat maassa oleva tyyppi tuo Antti on. Kuulimme Neljänsuoralta heidän hittejään alkuvuosilta tähän päivään. Odotetuin biisi oli varmaan tuo Antin viime syksynä julkaistu Olisitpa sylissäni biisi, joka on keikkunut listaykkösenä kuukausia. Biisi lähti heti syksyllä nousemaan yleisön tietoisuuteen ja siihen ei voi kyllästyä. Iskelmägaalassakin tänä vuonna tuo biisi valittiin vuoden iskelmäksi.  Kyseessä ei siis ole mikään turha biisi eikä turha tyypit sitä esitä.


Laura Voutilainen


Laura Voutilainen, hänestä on helppoa keksiä ylistäviä sanoja. Hän on yksi Suomen varmasti valovoimaisempia naisartisteja. Olen tykännyt Laurasta aina. Hän on hyvin muuntautumiskykyinen ja häneltä luonnistuu erilaiset tyylisuunnat. Kun Laura pääsee lavalle, niin hän ottaa yleisön haltuun heti. Hänestä huokuu hyvä energia ja hänen energiansa tarttuu yleisöön. Sanoisinko, että illalla oli niin huikea setti häneltä. Jos jonkun biisin haluan nostaa eiliseltä esiin, niin se olisi kappale Mä en kestä. Laura laulaa siinä, että "siis mä en kestä kun sä oot niin IHANA". Voisin laulaa Lauralle, että mäkään en kestä, kun SÄ oot niin ihana. Joskus haluan lähteä vielä katsomaan Lauran koko illan konserttia.

Juha Tapio


Olen nähnyt Juha Tapion kaksi kertaa livenä keikalla. Täytyy sanoa, että molemmilla kerroilla hän on onnistunut sulattamaan minunkin sydämeni. Hänellä on jotain sellaista, jolla hän vetää yleisön heti mukaansa. Laulujen sanoma on varmasti meitä jokaista ihmistä lähellä ja se voi olla syy, jolla hän yleisönsä ottaa. Hän oli ollut varmaan kaksi minuuttia lavalla, kun yleisö oli ihan haltioissaan hänestä. Olen seurannut sivusta hänen uraansa ihan sieltä alkuvaiheista saakka. Muistan kun mun siskon tyttö eli Hellapoliisin Kati kävi Juha Tapion keikoilla jo silloin kun Juha Tapio lauloi vielä kirkoissa. Kati hehkutti Juha Tapiota niin kauheasti, ettäs sitä ei vaan voinut olla jo silloin huomaamatta. Tämä taisi olla joskus 2000-luvun taitteessa. Itse lämpenin Juha Tapioon varmaan vuonna 2003, jolloin biisit alkoivat jo soimaan enemmän radiossa. Voisin sanoa eilisestä esiintyjästä, että olipa huikee ja huikealla tavalla hän taas otti  yleisönsä.


Illan viimeinen


Illan viimeisenä olisi esiintynyt Lauri Tähkä, mutta ikäväkseni jouduin jättämään sen väliin. Syy Tähkän väliin jättämiseen oli ihan järkevä. Viimeinen metro lähti kello 23.30 ja inhoan yksin liikkua yöaikaan kaupungilla, joten läksin siinä vaiheessa, kun Juha Tapio lauloi, että "älä lähde vielä pois". Tämä on toinen kerta, kun Lauri Tähkä esiintyy ihan nenän alla ja meikäläinen jättää väliin. Koitan joskus vielä päästä katsomaan hänen mahtavaa lavaenergiaansa.

Leo Stillman


Isompien esiintyjien välissä esiintyi Leo Stillman, hän on vuoden 2018 Emma-gaalassa palkittu vuoden tulokas.   Tiesittekö muuten, että Leo Stillman on Tuure Kilpeläisen veli? No kyllä hän on. Hän on nuori ja komeaääninen mies, joka kannattaa pistää seurantaan.Tänään lauantaina 28.7. jatketaan vielä samassa paikassa eli Espoon kulttuurikeskuksen edustalla. Odotan ehkä eniten näistä esiintyjistä mun ehdotonta suosikkiani Jari Sillanpäätä. Kerran olen hänet nähnyt pari vuotta sitten ja silloin esitys oli niin mahtava.

Lippuja on saatavilla vielä tänäänkin festarialueen lipunmyynnistä, jos joku vielä innostuu lähtemään katsomaan tämän päivän esityksiä.

Tämän kesän Iskelmäkesä tapahtumia voi vielä ehtiä katsastamaan Lahteen ja Joensuuhun. Suosittelen ehdottomasti osallistumaan. Nämä tapahtumat antavat niin mahtavat energiat. Kiitän ja kumarran tähän saakka tapahtuneista. Minua voi seurata Instagramissa ja sen stooreissa tämänkin päivän konsertin tiimoilta. Pistäkäähän seurantaan mun Instagram. Katsokaa myös mun kuvaa napsauttamalla illan stoorit, voitte päästä osaksi sitä kautta illan konserttia.

Maiju10 kommenttia:

 1. Aivan loistava kaupunki-festari!��
  Kaikki olivat hyviä, mutta Lauri kyllä ihan paras! Taas kerran! ❤️
  Ja Ketosen Antin suosikkibiisin takanahan on myös Lauri...! ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, että kun olosuhteet eivät sallineet sen Tähkän näkemistä. Ensi kerralla aion niin nähdä myös Tähkän <3

   Poista
 2. Ihan mahtavaa festaria Maiju. <3 Vaikka en ole ns. Iskelmä musan ystävä, niin live on vaan toista, esim. meidän Iskelma risteily oli ihan super, kyllä sitten lanteet notkui meikäläiselläkin ja vielä kuumeessa. :)

  Ihanaa festaria <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sä mun seurassa olisit varmaan taas tykännyt myös iskelmästä :)

   Poista
 3. Iskelmä on niin ♥ mä tykkään Laurasta, Juha Tapiosta ja Neljänsuorasta myös!

  VastaaPoista
 4. Mukavaa festaria!
  Mä en livenä ole nähnyt ketään. Juha Tapiosta on olen aina tykännyt. Ne kappaleet vaan iskee minuun. Ps. hänen manageri? oli vuonna kaksi ja kaksi mun kanssa samassa talossa duunissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olet sä melkein nähnyt livenä, kun olet katsonut mun livejä :) Kaikki maut ei aina mene yksiin ja on hyvä, että jokaiselle löytyy jotain <3

   Poista
 5. Laura Voutilaista olen kuullut livenä ja täytyy kyllä sanoa, että hänellä on aivan mahtava ääni. Mahtava tapahtuma ja tosi hyviä artisteja <3
  Ihanaa ja musiikin täyteistä viikonloppua Maiju <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laura on niin uskomaton. Hän on vuosien aikana taipunut vaikka mihin <3

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.