sunnuntai 5. elokuuta 2018

Virkeänä takaisin sorvin ääreen?

Vasta tänä viikonloppuna iski todellisuus, että kyllä se pitkäkin loma loppuu. Viimeiset viisi viikkoa olen ollut lomalla ja täytyy sanoa, että loma tuli tarpeeseen ja se on tuntunut riittävältä. Jäin lomalle tilanteessa, jossa olin ihan puhki sekä henkisesti että fyysisesti.

Ensimmäistä kertaa lomani on ollut todella erilainen kuin muina vuosina. En ole lomallani tehnyt mitään suunnitelmia, vaan olemme eläneet ex tempore tyyliin. Muutamia sovittuja juttuja oli, mutta muuten elettiin koko loma ihan fiiliksen mukaan.
Mitä tulikaan tehtyä lomalla?


Kävimme mökillä ehkä enemmän, kuin normaalisti. Vietimme mökillä kahden-kolmen päivän pyrähdyksiä. Yllätin mökillä jopa itseni ja kävin monta kertaa uimassa. Tuollaista ei ole tapahtunutkaan vuosiin. Auringonlaskut on mökillä, kuin vaihtuva taidenäyttely. Joka ilta se on erilainen. Mökillä minä lepään ja kerään voimia.

Tapasin lomallani ystäviä paljon. Jotenkin tuntuu, että monet näistä tapaamista ystävistäni suuri osa liittyy jotenkin sosiaaliseen mediaan ja usein tekemisemme liittyy juuri siihen.

Sain lomallani tutustua paremmin Villeen alias Linnea von Kattendamiin ja meistä tulikin lomalla todella hyvät ystävät. Yhteistöitä ollaan kovasti suunniteltu Villen kanssa loman aikana. Uskon, että tästä tiimistä kuullaan vielä useampaan otteeseen. Meidän kemiat synkkaa niin hyvin yhteen. Molemmilla raksuttaa koko ajan, että "tulisiko tästä jotain? voisiko tällaista tehdä? toimisiko tämä?".Tapasin myös pariin kertaan ammattijärjestäjä Lauran, joka on kyllä myös niin samalla aaltopituudella kanssani. Jos pitäisi sanoa, että kumpi nauraa kovempaa, niin en osaisi sanoa. Lauran minun nauru lähtee yleensä samoista asioista. Tästä syystä viihdymme hyvin yhdessä. Ihana Laura, kun ollaan mekin tutustuttu paremmin tämän vuoden aikana.Ihanaa, että ehdin treffata myös Tiiaa  pariin kertaan ja soittelimme pariin otteeseen. Tiian kanssa me nyt olemme maailman parhaat tätikaverit. Yleensä emme soittele  kauheasti vaan hoidamme yhteydenpidot muilla välineillä, mutta nyt olen näköjään alkanut jopa soittamaan puhelimella. Teimme jopa videoita Tädit tubettaa kanavalle. Me vaan olemme yhdessä me.Marin kanssa tehtiin muutamia päiväreissuja muun muassa Saloon ja Tampereelle. Treffattiin muutamaan otteeseen myös muissa merkeissä. Marin kanssa voi tehdä ihan mitä vaan, vaikka käydä maistamassa pienet jätskit Espalla.Edellä mainittujen ihmisten lisäksi olen tavannut muitakin ihan mielettömän upeita tyyppejä lomallani. Sellaisia ihmisiä, joiden kanssa olemalla saa ihan mielettömän hyvää energiaa. Tiedättehän sen tunteen? Olen nauranut lomallani ja olen myös itkenyt lomallani. Yhtenä päivänä olin itkenyt äitini tilannetta ja tunsin oloni todella surulliseksi hänen puolestaan. Seuraavana päivänä tavattiin kavereiden kanssa ja naurettiin todella paljon. Sanoin Lauralle, että ihmiset varmaan miettii, että onpa tuolla naisella paljon mielialanvaihteluita. Elämä vaan on sellaista, että toisena hetkenä nauretaan ja toisena itketään.

Kulttuuriakin tuli harrastettua lomalla. Kävin leffassa katsomassa muun muassa Mamma Mia2 elokuvan ja Whitneyn dokkarin. Tykkäsin molemmista todella paljon. Sen lisäksi tuli koettua Iskelmäkesä-festarit Tapiolassa ja käytyä kesäteatterissa Somerolla. Kulttuurin harrastaminen on mukavaa. En usko rakkauteen -näytelmän tangot Somerolla lauloi Roope Pelo, joka tunnetaan myös Lauluyhtyeestä VirtuosoYstäväni Tuulan kanssa kävimme viime viikolla kirpparikierroksella Hietsussa ja sen ympäristössä. Kirppistelyn jälkeen käytiin shoppailemassa. Tällaisella kierroksella kerättiin askeleita yli 10.000. Täytyy sanoa, että shoppailemalla voi saada itseään myös kondikseen.Ostin pallokuosilliset housut ja todella ihanan ohkaisen neuletakin.Lauantaina teimme Iidan matkassa blogin Iidan kanssa Facebook-livelähetysen nettikiusaamisesta, joka kannattaa käydä katsomassa täältä. Iida on 25 vuotias nuori nainen, joka on joutunut kohtuuttoman kiusaamisen uhriksi, en voinut olla puuttumatta asiaan. Asioita voidaan muuttaa vain puuttumalla, ei vaikenemalla. Ehdoton EI kiusaamiselle on oma kantani. Kesästä ja lomastani olen nauttinut täysillä. Luulen olevani valmis taas arjen aherruksiin. Tänä syksynä koitetaan tehdä työtkin jotenkin järkevällä tasolla, enkä päiviä venyttämällä.

 Kesä jatkuu edelleenkin, vaikka loma loppuu. Ihanaa elokuuta kaikille.

Maiju

12 kommenttia:

 1. Sulla on ollut mitä ihanin loma ja hei olet saanut paljon uusia mielettömiä ystäviä, jotka on myös onnekkaita, että ovat saaneet sut ystäväkseen. Äidistä on kova huoli, mutta onneksi olet saanut myös huilia ja nauttia.

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin. Ihania ystäviä, joita voidaan yhdessä jakaa. Tiedän, että sun ja Villen kemiat on varmasti myös kohdillaan. Sehän taidettiin jo kokea :) Äidit on ja onneksi sinäkin olet ollut kuuntelemassa huolia. Tärkeää on saada välillä puhua näistä asioista jonkun kanssa <3

   Poista
 2. Tuollaisen loman jälkeen varmasti palaakin virkistyneenä takaisin töihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä olin virkistynyt. Katsotaan, että kuinka kauan :)

   Poista
 3. Hyvä kuulla, että olet rentoutunut lomalla ja taas valmis arjen haasteisiin.
  Elämä on sitä räsymattoa, tummia juovia ja värikkäitä. Olen iloinen sinun uusista ysävistä.
  Voi hvyin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marketta, minun uusista ystävistäni varmasti tulee jatkossa iloa myös teille kaikille <3

   Poista
 4. Mukavan monipuolinen mutta fiilispohjalta etenevä loma onkin ihan parhautta. Mukavaa elokuun alkua ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin tämä oli niin erilainen ja ehkä myös rahaa säästävä loma. Nyt ei tarvinnut pistää rahaa hotelleihin tai matkustamiseen. :)

   Poista
 5. Sinusta kyllä näkyy, että loma on tehnyt tehtävänsä. Samoin kun minullakin, sinulla on lomanaama, onnellinen ja rentoutunut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi, silloin loma on onnistunut, kun lomanaama loistaa kauas :)

   Poista
 6. Voi miten kiva loma sinulla onkin ollut ja olet taatusti sitä jaksamista ja vireyttä saanut kerättyä tuleviin kuukausiin!
  Tsemppiä töiden aloitukseen - ja ihanaa elokuuta sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lady. Katsotaan, että kuinka kauan tuolla energialla jaksetaan ja toivottavasti kierre ei ala töissä taas alusta :)

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.