tiistai 11. syyskuuta 2018

Gluteenitonta pullaterapiaa

Viime päivinä olen yrittänyt karkoittaa väsymystäni tekemällä vain mukavia asioita, silti tekemisen väliinkin tulee niitä väsymysoireita. Koitan keskittää ajatuksia johonkin ihan muuhun, kun niihin asioihin, mitkä mut on saaneet uupumaan. Tänään koitin karkoittaa väsymystä pullaterapialla. Tässä on viikkojen myötä keksinyt ihan uusia terapiamuotoja, joita voisi alkaa harjoittamaan. Mukaan on tullut iloterapia, valokuvausterapia ja nyt pullaterapia.

Kati (Hellapoliisi) soitti aamulla, että hän aikoo leipoa pullaa ja heillä olisi tiedossa kuvauspäivä. Kysyi, että tulenko työhuoneelle? Päätin sitten ottaa gluteenittomat pullatarvikkeet mukaan ja tehdä pullaa myös itselleni. Siinä samalla voi purkaa molemmat omia huoliaan toisilleen.

Olen ennen keliakiaani pitänyt itseäni hyvänä kokkina ja leipurina. Nyt on tilanne muuttunut. Tuntuu, että sähellän noiden jauhojen kanssa aina niin, että ne on aina pitkin pöytiä. Gluteeniton jauho on koostumukseltaan perunajauhomaista ja siksi se on vaikeasti hallittavissa. Niin tälläkin kertaa.

Ensiksi onnistuin tunkemaan liehuhelmaisen puseroni rasvalautaselle oikein kunnolla. Sen jälkeen olin sitten tässä jauhopölyssä koko nainen.  Tunsin olevani oikein kotikokkien kotikokki. Olin saanut kesällä Moilas Glutenfree pulla & munkkimix -jauhoseoksia Moilaselta ja se olikin hyvä syy leipoa pullaa. Tähän väliin on pakko sanoa, että tuolla jauhoseoksella tulee parhaat pannukakut ja letut. Mun valintani siis pannukakkutaikinaksi on tämä jauhoseos.

Vaikka alku näytti hankalalta, niin lopulta sitten sitkeys palkittiin. Sain pullat pussiin ja pakkaseen. Nyt on sitten Hellapoliisin keittiön pakastimessa hätävaralle kahvileipää, jos sattuu tulemaan vieraita työhuonelleni. Mun vieraat syövät kaikki aina gluteenitonta, koska minäkin syön.

Pullaterapiaa voin suositella muillekin.

Maiju

4 kommenttia:

 1. Susta ainakin on näkynyt, että olet ollut leipurihommissa :)
  Herkun näköisiä pullia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todellakin, ei jäänyt kenellekään epäselväksi. ;)

   Poista
 2. Taikinaterapiaa oon harrastanut jo vuosia, mikään ei nollaa paremmin kuin kädet taikinassa ♥

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.