maanantai 15. lokakuuta 2018

Eckerön laivalla gluteenittomasti

Jos mun pitää nostaa yksi laivayhtiö yli muiden, jotka huolehtivat asiakkaistaan gluteenittomasti, niin täytyy sanoa, että mulla ei ole vaikeuksia nostaa Eckerö Line laivayhtiötä esiin. Haluan nostaa Eckerön esiin syystä, että heillä on selkeästi asenne kohdallaan ja heillä on palava halu palvella kaikki asiakkaita, myös erikoisruokavalioisia. Heillä on myös palava halu kehittyä edelleenkin tämän asian suhteen. Kiitos siis siitä.

Kun sain heiltä kutsun osallistua ruoka-aiheiseen pressiin, en vaan voinut kieltäytyä tästä. Minua harmitti kuukausi aiemmin kun heillä olisi ollut täydellinen pressi minulle. Silloin aihe käsitteli nimenomaan erikoisruokavalioita laivalla ja silloin jouduin työhön liittyvistä syistä jättää sen pressin väliin. Nyt päätin osallistua tähän. Tällä kertaa aiheena pressissä oli Vastuullinen ruoka laivalla. Pohdimme muun muassa vastuullisuutta ja ruokahävikkiä sekä muun muassa sitä, että miten pystymme omilla valinnoillamme vaikuttamaan muun muassa ruokahävikkiin vai pystymmekö?

Itse olen keliakian myötä miettinyt enemmän ja enemmän sitä että mitä omalle ruokalautaselleni tulee. Kun joutuu miettimään jo muutenkin tarkkaan, että ruoka on varmasti gluteenitonta, tulee mietittyä myös sitä, että ruokaa on vain sen verran lautasella kuin aikoo syödä. Se on hyvä muistaa, että lautaselle otetaan vain sen verran kuin aikoo syödä. Pieni asia itselle, mutta iso asia suuressa mittakaavassa.

Eckerön ravintolapäällikkö kävi kertomassa meille heidän ruoka-arvoistaan ja muun muassa siitä, että he suosivat raaka-ainevalinnoissaan laivalla kotimaisia tuottajia. Itseäni tietenkin ilahduttaa se, että gluteenittomat tuotteet suurelta osin tulee kotimaiselta valmistajalta eli tällä kertaa Moilaselta. Noin 80 prosenttia buffetpöydän antimista tehdään laivalla paikan päällä.

Mitä hyvää on  Eckerö-laivalla gluteenittoman näkökulmasta?


 • Eckerön halu palvella erikoisruokavalioisia on ihailtavaa
 • Eckerö haluaa kehittyä erikoisruokavaliosaralla
 • he kuuntelevat asiakasta
 • gluteenittomat letut aamupalalla (voi kuinka tietäisitte, kuinka iso asia tämä on gluteenittomille)
 • gluteeniton riisipiirakka (itse valitsen nykyään tämän leivän asemesta)

Jos haluaisin kehittää vielä gluteenitonta palvelua niin näihin voisi vielä edelleen kiinnittää huomiota


 • gluteeniton puuro aamupalalle (henkilökunnan pitäisi olla paremmin selvillä, että nykyinen puuro ei ole gluteenitonta!)
 • gluteeniton kakku olisi kiva yllätys jälkkäripöydässä (joku muu kuin äkkimakea suklaa)
 • joku lämmittämismahdollisuus leiville, koska usein gluteeniton leipä seistessään kärsii

Pisteyttäisin aamupalan 4/5 pistein. Tämä on mun arvosanaksi hyvä. Kun pääsimme maihin. Suuntasimme Telliskivi alueelle, jossa meille oli suunniteltu erinäistä ohjelmaa. Kävimme tutustumassa muun muassa Kelpmanin villatuotteisiin, luomujäätelötehtaaseen sekä alueella olevaan toriin.Lounasta kävimme nauttimassa Telliskivi alueella Ülo nimisessä kasvisravintolassa. Ravintolassa oli edulliset hinnat ja löytyi listalta myös gluteenitonta tarjoilijan avustuksella.

Heitän tässä vinkin muille gluteenittomille ihmisille, että Kivi Paber Käärid ravintola, joka on täysin gluteeniton, sijaitsee  samalla alueella). Itse en ole tuollakaan koskaan käynyt, mutta ehkä seuraavalla kerralla sinne.Menossa ja reissussa oli mukana myös Hellapoliisi  Kati miehensä kanssa. Ruoka kiinnosti tietenkin myös heitä. Myös Kati oli hyvin tyytyväinen sekä laivan että myös ravintolan tarjontaan.Alkuruokasalaatiksi valikoitui gluteenittomasti vihreä salaatti, joka oli hyvin maukas.Pääruuaksi valitsin listalta riisinuudelisalaatin.

Tämän jälkeen suunnistimme La Muu luomujäätelötehtaaseen. Saimme kierroksen pienen "tehtaan" tiloissa.Telliskivi-alue oli hyvin kuvauksellista ja sillä alueella on pieniä putiikkeja, joista voi löytää jotain sellaista, mitä keskustasta ei välttämättä löydä. Itse kiertelin vapaa-ajalla pienissä käsityöalan tuotteita myyvissä putiikeissa sekä kuvasin heidän upeita alueen seinämaalauksiaan.

Tämä torialue oli mielenkiintoinen. Yläkerrasta löytyi muun muassa "torimyyjiä" sekä antiikkiputiikkeja. Sieltä olisi löytänyt vaikka vanhoja matkalaukkuja hintaan 25 euroa. Tuonne on ihan pakko päästä uudestaan ja paremmalla ajalla.Tämän jälkeen suuntasimme takaisin laivalle. Tuossa vaiheessa olisi ollut jo valmis unten maille. Löysin ihanan Ööloomin unimaskin. Itse nukun aina unimaski kasvoilla ja edellinen oli jo vähän kärsinyt, joten ostin uuden maskin tuolta alueelta.Laivalla vielä kävimme syömässä illallista buffasta sekä kuuntelimme vielä HK:n luennon ruuasta. Sitten olimmekin jo maissa.

Kiva reissu ja kiva oli päästä kertomaan myös laivan ravintolapäällikölle face to face, että me gluteenittomat arvostamme sitä, että he ovat kiinnostuneita kehittymään. Kiitosta annetaan silloin, kun kiitos ansaitaan. Näihin kuviin ja tunnelmiin. Ensi kerrallakin siis valintani on Eckerö edellä mainitsemistani syistä.

Maiju

2 kommenttia:

 1. Oli kiva seurata teidän reissua instassa. Kiva matka ja muistankin, että aina kehut Eckerön laivojen ruokia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi, meillä oli kiva reissu ja siitä on pakko kertoa <3

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.