sunnuntai 9. joulukuuta 2018

Raakaruokaa, shoppailua ja kirkkokonserttia

Lauantaina suuntasin kaupunkiin puolen päivän aikaan. Olimme sopineet Villen ja Eskon kanssa, että käydään Töölössä Raw'n Moressa brunssilla. Olen kehunut paikkaa monta kertaa heille ja nyt oli aika viedä pojatkin kokeilemaan paikkaa. Kun Ville on kasvissyöjä ja itse olen gluteeniton, niin paikka on täydellinen meille molemmille. Ikäväkseni sain kuulla, että kahvila lopettaa jouluna toimintansa. Kuulemma he jatkavat kuitenkin Lauttasaaresta käsin vielä pitopalvelutoimintaa. Harmi, kun hyvä kahvila menetetään. Ymmärrän kyllä, että kahvila tarvitsee paljon asiakkaita, jotta kulut saadaan katettua. Jos joku vielä mielii käydä testaamassa paikan, niin jouluun saakka vielä ehtii.

Ihana brunssi oli ja kovasti tykkäsimme paikan tarjonnasta. Itse tykkään kovasti myös tästä heidän visuaalisesta asettelustaan. Ruoka on kaunista ja hyvää. Mikään ei voi olla sen tärkeämpää.

Kun olimme syöneet suuntasimme Villen ja Eskon kanssa keskustaan. Päätimme käydä katsastamassa myös Oodin eli Helsingin uuden keskustakirjastoon, jotta tiedämme, että mistä puhutaan. Ihan mielettömän upea rakennus, joka on täynnä monenlaisia virikkeitä. Ihan mieletön paikka ja varmasti löytyy ohjelmaa ja tekemistä koko perheelle. Suosittelen tutustumaan.

Tämän jälkeen Ville sanoi, että hän voisi käydä vielä katsomassa vaatteita ja suuntasimme Zaraan. Lähdin hänelle mukaan makutuomariksi, koska minulla oli luppoaikaa ja mulla on niin pettämätön "tyylisilmä". Olen jo jotenkin oppinut tuntemaan Villen tyyliä ja heittelin hänelle muutamia ehdotuksia, joita kuvittelin olevan hänen tyylisiä. Yhtä mieltä olimme siitä, että mikä oli hyvä ja mikä ei. Ville valitsi mustalla pohjalla olevan puseron, joka oli myös mun ehdoton suosikkini. Täydellinen valinta Villelle.Shoppailun jälkeen alkoi taas olemaan nälkä. Lähdimme käymään Aleksilla olevaan Suomalaisen kirjakaupan yhteydessä olevaan Cafe Zoceriaan. Olin käynyt siellä jo aiemmin ja todennut, että gluteeniton tarjonta on hyvää. Villelle löytyi salaattiannos. Molemmat tykkäsimme kovasti tarjoiluista. Minulle täytettiin todella runsas gluteeniton lohisämpylä. Harvoin näin upeita sämpylöitä on gluteenittomasti tarjolla. Suosittelut siis tälle paikalle. Siirryimme vielä Stockalle, kun Villen kahvihammasta kolotti ja minulla kolotti glögihammasta. Ensimmäinen glögi tänä vuonna.Tämän jälkeen kiirehdinkin Oulunkylän kirkkoon. Olimme sopineet siskon kanssa, että menemme kuuntelemaan mun kestosuosikkiani eli Petri Laaksosta, joka on yksi herkimmistä tulkitsijoista, joita tiedän. Olen joskus aiemminkin kirjoittanut Petristä blogissani.

Ihana joulukonsertti oli tälläkin kertaa.  Petrin musiikista olen saanut voimaa, silloin kun on ollut vaikeaa. Tälläkin kertaa mukaan tarttui uusi levy - Olkoon ylläsi kirkas taivas. Syvällisiä ja herkkiä kappaleita. Menossa oli mukana myös siskon tyttöni eli Hellapoliisi Kati, joka on minun tapaani myös musiikin ystäviä. Jokaiselle tarttui mukaan levyt.Konsertissa esiintyi myös Petrin "opetuslapset" - Könsikkäät.Konsertin jälkeen piti hakea levyyn nimmarit ja ottaa yhteiskuva. Tietenkin.Kaiken kaikkiaan oli kiva päivä ja sain sen viettää kivassa seurassa. Tämä päivä toi taas voimaa arkeen ja tämän voimin taas jaksaa.

Maiju

4 kommenttia:

 1. Sulla on mahtava energia päällä ja ehdit kaikkeen kivaan:) Itse olen vain lepäillyt ja vahtinut sohvaa koko pitkän vapaan. Pimeys lannistaa jotenkin, kun eilenkin, siis sunnuntaina satoi koko hela päivän, niin oli jo aamusta ihan naatti,ainakin henkisesti, kun verhoa raotti;)
  Kivaa viikko Maiju<3 Tsemppiä kovasti myös äitisi asioiden hoitamiseen. Tiedän omasta kokemuksesta isäni sairauden kautta, että Alzheimer on kamala sairaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella ikävä sairaus on. Siksi on pakko yrittää keksiä jotain keventävää päivien väliin.

   Poista
 2. Kuulostaa kyllä kivalta päivältä. Ihania nuo Villen koittamat paidat, kummatkin sopivat hänelle. Eväspuolikin on teillä ollut kunnossa, nam kaikelle <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.