sunnuntai 2. joulukuuta 2018

Tuhkimon lumoissa

Yhteistyössä Oopperabaletin kanssa

Mietin usein itseäni parikymmentä vuotta nuorempana ja sitä, että kuinka oma elämänkatsomus ja asiat, jotka tuottavat minulle hyvää oloa on muuttuneet vuosien myötä. Varmasti en olisi voinut kuvitellakaan vielä 30 vuotiaana, että ooppera ja baletti voisivat tuottaa minulle nautintoa. Kuitenkin viimeisen 10 vuoden aikana olen oppinut nauttimaan näistä asioista ja voin sanoa, että rakastan tällaisia kokemuksia.

Olen käynyt viimeisten vuosien aikana useita esityksiä oopperassa ja itkenyt siellä näiden esitysten edessä. Niin kovia tunteita ne minussa herättävät. Myönnän, että olen oppinut vuosi vuodelta tuntemaan enemmän ja enemmän empatiaa. Elämä on varmasti opettanut.

Meille tuli Tiian kanssa mahdollisuus yhteistyöhön tällä kertaa ja päästä kokemaan reilu viikko sitten ensi-iltansa saanut Tuhkimo-baletti. Kun tätä ehdotettiin, niin olin heti ihan kympillä mukana ellen kahdella. Tämä oli niin mun juttuni. Mitä tunnetummasta tarinasta on kyse, sitä enemmän se minua kiinnostaa. Tuhkimonhan tuntee kaikki ja siinä parasta on se, että kiltti, jota sorsitaan saa lopulta sen prinssinsä itselleen. Niin parasta.

David Bintley on luonut 2000-luvun Tuhkimon vuonna 2010 Birminghamin Royal Ballet'lle. Bintley päätti käyttää baletissa sisarpuolten rooleissa naistanssijoita niin, että roolien hauskuus syntyi todentuntuisena, mutta liioiteltujen  hahmojen kautta. Täytyy sanoa, että hän onnistui tässä täydellisesti. Sisarpuolten hauskuus loisti hyvin esiin baletin edetessä.

Minusta oli ihana huomata, että baletin katsojissa oli runsaasti lapsia. Lapset olivat pukeutuneet balettiin teeman mukaisesti pieniksi Tuhkimoiksi. Tiian kanssa olimme itsekin sonnustautuneet parhaimpiimme. Olimme ostaneet samanlaiset mekot ja halusimme viettää oman päivämme Tuhkimoina.

Hauska kohtaus tapahtui ennen baletin alkua vessassa. Sanoin eräälle pienelle "tuhkimolle", että kylläpä sinulla on nätti mekko. Hän katsoi minua päästä varpaisiin ja totesi, että "sinulla on vielä nätimpi". Selkeästi hän osasi ottaa kohteliaisuuden jo näin pienenä vastaan ja heitti heti vastakohteliaisuuden minulle.


Kuva: Oopperabaletin Mediapankki

Miten valmistauduimme balettiin?


Päivä ei olisi päivä, jos emme olisi suhtautuneet tähän täysillä. Päivä sattui olemaan aurinkoinen ja suuntasimme ensiksi Töölönlahden puoleiselle kävelyväylälle hakemaan fiilistä balettiin. Kuinka moni tietää, että Töölönlahden puolelta löytyy tällainen upea tiiliseinä, jonka edessä voi hakea balettiin fiilistä? Olkoon vaikka tämän vuosikymmenen selfieseinä. Otimme oman hetkemme ja fiiliksemme tästä. Tästä oli hyvä aloittaa.

Kuvasimme myös upeaa Töölönlahtea ja nautimme hetken auringonpaisteesta. Sitten meinasikin jo tulla kiire.Ballet Afternoon Coffee

Meille avautui mahdollisuus testata ennen esitystä gluteeniton/vegaaninen Ballet Afternoon Coffee. Kun itse olen gluteeniton, niin katsottiin, että olisi helpompi valita sitten molemmille sama tarjoilu. Tiiakin yllättyi siitä, että kuinka maukas ja herkullinen oli tämä gluteeniton/vegaaninen tarjoilu. Itse hämmästyin sitä, että kuinka upeat olivat nämä tarjoilut. Tällaista Afernoon Coffeeta en ollut koskaan aiemmin nähnyt (siis näin monipuolista). Täytyy nostaa hattua ja korkealle tämän suhteen. Afernoon Coffeen hinta on 23 euroa/henkilö. Tämä tarjoilu on tilattavissa vain ennen esitystä. Väliaikatarjoiluksi on tilattavissa makeaa ja suolaista. Täytyy sanoa, että olen joskus tilannut gluteenittomana jotain makeaa ja hämmästyin jo silloin, että kuinka hyvät olivat tarjoilut.
Tässä vaiheessa meille meinasi tulla hieman kiire, mutta ehdimme kun ehdimmekin sitten nauttimaan itse baletista. Täytyy sanoa, että baletti oli itsessään niin ihana kokemus. Välillä olisi tehnyt mieli itkeä, koska baletti oli niin herkkä ja tarina tuttu. Ihaninta Tuhkimossa on se, että se kiltti sai sitten lopulta palkinnon.

Ihanaa on ollut huomata, että baletti kiinnostaa eri ikäisiä. Ihanaa kun olen itsekin löytänyt omaan elämääni jotain näin kaunista. Näitä hetkiä tahtoo kokea aina uudestaan ja uudestaan.

Maiju

8 kommenttia:

 1. Aivan ihana päivä teillä on ollut. Ihania kuvia teistä kahdesta, nuo mekot on kyllä niin täydelliset <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella ihana päivä. Kaikki oli niin täydellistä.

   Poista
 2. Oi ihana postaus! Liian harvoin vain tulee käytyä balettia katsomassa. Itselleni lippujen hinnat on liian korkeat ehkä juuri siksi. Mutta kiitos kuvista, ihana oli katsoa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa metsästää välistä niitä puoleen hintaan saatavia lippuja. Niitä välistä löytyy.

   Poista
 3. Yksi vuoden parhaimmista päivistä. Ihan kaikki kokonaisuus, aurinkoinen sää, meidän samismekot, herkut ja baletti, upea kuvausseinä. Ihan paras baletti ja näin Disney-fanille tosi kova juttu. <3 Kovasti mielisin nähdä nämä kaikki Disney aiheiset baletit. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan ehdottomasti paras päivä, joka on taltioitu muistojen arkistoon. Ihanan täydellinen päivä.

   Poista
 4. Baletti on ihana taidemuoto - niin klassisena kuin nykytanssinakin! Ja taide - oli se sitten musiikkia, teatteria, kuvataidetta tai kirjallisuutta, on minulle juuri se juttu, mikä vie arjen ulkopuolelle ja antaa voimaa arkeen. Lumikki vaikuttaa juuri niin ihanalta kuin kerrotkin!
  Ja nyt on pakko sanoa, että vaikka en ole ollenkaan glitterin ystävä, niin nuo teidän mekkonne ovat kertakaikkisen ihania - ja myös ne vievät arjen ulkopuolelle. Olette kyllä näissä kuvissa ihan tosi hyvän näköisiä - ihan niin kuin välillä Tädit tubettaa -kanavalla toteattekin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin kovasti, että miksi tätä en ole ymmärtänyt silloin nuorena. Tänä päivänä herättää niin ihania tunteita <3 Glitterimekot on niin ihanat <3

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.