lauantai 29. joulukuuta 2018

Työhuoneeni sai uuden ilmeen

Kun saimme eilen äidin kodin tyhjennettyä, niin alkoi seuraava projekti. Kun äidin tavaroita oli kuljetettu minunkin työhuoneelleni, niin työhuone näytti kuin sinne olisi iskenyt pommi. Siellä ei ollut enää mitään järjestystä. Melkein järkytyin, kun eilen kävin sinne viemässä mikroaaltouunin, joka ei ollut kenellekään kelvannut äidin asunnolta. Kun pikainen silmäys osoitti sen, että jotain pitää tehdä huonelle ja pian, päätin ottaa heti härkää sarvista.Minulla on kaksi työhuonetta Hellapoliisin naapurissa. Toisella huoneella on ollut aina selkeä käyttötarkoitus eli se on ensisijaisesti kuvaushuone. Huoneeseen on kuulunut myös meikkauspöytä ja huoneen on täyttänyt myös testauksessa olevat meikkituotteet. Huoneen tärkeimmät huonekalut ovat olleet sohva ja sähköpöytä. 

Toinen huone jossain vaiheessa muistutti "pukeutumishuonetta". Siellä oli jossain vaiheessa vaaterekissä käyttövaatteita, joita ikään kuin säilytin työhuoneellani ja tarpeen mukaan sitten hain niitä käyttöä varten kotiin. Elokuusta saakka siellä on ollut myös Linnean ja minun vaatekirppiksen "jäämistö", jonka nyt ajattelin siivota kierrätykseen (tai siis omat vaatteeni).

Eilen huone näytti varastolta. Koskaan ei tilanne ole ollut tällainen, mutta nyt oli. Istuin tänään hetken keinutuolissa ja mietin, että mitä tässä nyt pitäisi tehdä ja mistä pitäisi aloittaa. Pyysin Hellapoliisi Katia käymään huoneissani ja kertomaan oman näkemyksen asiaan, hänellä on usein hyviä ideoita tällaisissa asioissa.

Olin jossain vaiheessa pelastanut Katilta muutamia huonekaluja huoneeseen ja siitäkin syystä huone alkoi täyttymään mitä ihmeellisimmistä huonekaluista. Päädyimme siihen, että nyt katsotaan huonekalut läpi ja laitetaan kiertoon ne, jotka sinne ei enää sovi. Siinä sivussa kuvattiin ne ja Kati pisti lähiseudun fb-kirppisryhmään tietoa poistoon lähteneistä huonekaluista. Tehtiin heti eikä jätetty sitäkään huomiseksi. Näin tehokkaasti pitääkin asioihin ryhtyä, niin ne tulee hoidetuksi.
Seuraavaksi mietimme, että mitkä huonekalut jäävät päähuoneeseen ja mitkä sitten toiseen. Kati heitti hyvän idean, että tee tästä toisesta olohuone ja toisesta sitten meikkaus- ja pukeutumishuone. Täydellinen idea. Vaihdoin myös jääkaapin ja kapselikeittimen toiseen huoneeseen. Sitten tuumasta toimeen, kun homma oli niin hyvin suunniteltu.
Jotain sain valmiiksi jo järjestelyn ensimmäisenä päivänä eli äitini entinen keinutuoli sai arvoisensa paikan. Keinutuolin arvostus nousi entisestään kun kuulin tarinaa, että tuolin on valmistanut aikoinaan veljeni appi-vainaa. Tuolin viereen asennettiin musiikkisoitin ja vieressä olevaan hyllyyn on vielä tulossa äidiltäni muutama esine. Huomenna jatkan vielä muutamien tavaroiden siirtelyä. Homma siis jatkuu edelleen. Huomenna pääsee tekemään asioita suomi-iskelmän soidessa taustalla.Nythän näyttää siltä, että minuun iski järjestelykärpänen, seuraavana isken varmaan kynteni kotiini. Kyllä tämä tästä iloksi muuttuu. Tulee ihan uutta puhtia juttuihin, kun saa vähän uutta ilmettä työhuoneeseen ja ehkä kohta kotiinkin.

Muistakaa, että Ammattijärjestäjä Laura sivullaan Järjestysvinkit innostaa muitakin tavaroiden järjestämiseen, minullakin taitaa kohta olla Lauralle asiaa.

Maiju

4 kommenttia:

 1. Täältä tulee sun tarmokkuudelle isosti rispektiä ja kuvista jo näkee, että lopputulos palkitsee. Hieno juttu!

  Kaikkea hyvää Maiju vuoden viimeisiin päiviin ja parasta Uutta vuotta 2019 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annukka. Taidan vielä jatkaa tällä samalla energialla kotonankin.

   Poista
 2. Wautsi, olihan kiva muutos! Tuo pinkki satulatuoli pisti silmään, aivan ihana ♥ Hyvää Uutta Vuotta Majiju ♥

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.