lauantai 26. tammikuuta 2019

Huomenta Suomea sekä kulttuuria Dragqueenien parissa

Paria tämän viikon menoa oli odotettu jo viikkokaupalla ja yksi tuli ihan yllättäen ja puskista. 

Olin viikolla käymässä lääkärissä ja kuulin kuinka kesken vastaanoton puhelimeni piti äänetöntä ääntä laukussani. Kun poistuin vastaanotolta, niin katsoin, että kuka minua oli koittanut lähestyä. Oli tekstiviesti Huomenta Suomesta, että haluaisivat minut seuraavan aamun ohjelmaan puhumaan siitä, että miten sosiaalisessa mediassa voi tienata. Ilmoitin sitten heti, että hyvä aihe, että olen tulossa. 

Huomenta Suomi


Torstaiaamuna suuntasin sitten hyvissä ajoin seitsemän jälkeen Huomenta Suomen studiolle Pasilaan. Kerrankin sain heti aamusta ammattilaisen tekemän meikin itsellen, joten aamulla pääsi itse helpolla. TV-studioiden meikkaushuone on todellinen ihmehuone. Siellä mennään silmät ristissä meikkihuoneeseen ja sieltä tullaan todella hyvännäköisinä yleensä ulos. Kaikki on aina täydellistä hiuksia myöden. Olin enemmän kuin tyytyväinen meikkiin ja hiuksiin. Studiolla oli mukana keskustelemassa aiheesta Ping Helsingin toimitusjohtaja Inna-Pirjetta Lahti. Sanon aina, että ilman heitä ei varmasti ääneen puhuttaisi monista niistä asioista, joista tänä päivänä puhutaan ääneen eli yksi näistä asioista on raha. Muistan aina kun ensimmäisen kerran järjestettiin Ping Helsinki ja siellä heitettiin nämä asiat ensimmäisen kerran näkyviin. Tämän päivän aihekin oli, että miten sosiaalisessa mediassa voi tienata. Meidän aamun keskustelu meni hyvin ja siitä tuli paljon kiitosta somen puolella. Keskustelun voi käydä katsomassa täältä. Itselläni edelleenkin on päätyö, jonka takia sitten välistä joudun himmaamaan tätä somepuolta. Tämä on mulle ikään kuin sivutyö. 
Drag Leidit lavalla Torstai-illan ohjelmassa oli kauan odotettu Drag Leidit lavalla. Varmasti monet muistavat kuinka Leidit (Katri-Helena, Paula Koivuniemi, Marion ja Lea Laven) olivat noin 20 vuotta sitten lavalla. Tällä kertaa lavalle marssivat Dragqueenit Mika Tepsa, Antti Taipale, Niko Mäkinen ja Aarni Mikkola. Olimme katsomassa illan esitystä Ville Kekäläisen kanssa. Paikat olimme varanneet hyvissä ajoin ja istuimme paraatipaikalla eturivissä. Jännitimme kovasti, että miten show sujuu. Turhaan, sillä olimme molemmat todella iloisia ja  ylpeitä esityksestä.
Leidit lavalla oli siinä suhteessa erikoinen, että normaalisti dragqueenit esiintyvät playbackina, mutta tässä esityksessä leidit lauloivat itse. Juuri tuo asia teki tästä showsta niin merkityksellisen ja olin iloinen siitä, että tässä kaikki palaset osuivat niin kohdalleen. Kaikki olivat niin täydellisiä omissa rooleissaan ja täytyy antaa erityismaininta juniorille eli Aarni Mikkolalle, hän yllätti minut ihan täysin, niin upea oli hänen suoritus. Aarnilla oli upea ja korkea ääni.  Show:n jälkeen päällimmäinen tunne oli suunnaton ylpeys. Show oli hyvin suunniteltu ja hyvässä suhteessa oli huumoria mukana. Huumori puree aina.

Show:n päätyttyä yleisö osoitti suosiotaan seisten. Huikea tunne ja varmasti esiintyjille paras kiitos.

Täytyy sanoa, että aloin miettimään, että koskakohan poikien levy tulee ulos?

 Sheila ja NikoLa

 Pola Ivanka ja Jayden Mars
Perjantaina vuorossa oli Linnea von Kattendam


Perjantaina oli vuorossa Linnea von Kattendamin show Nyyrikissä. Vuorossa oli Kaupungin Paras Kabaree 10v. etkot -show. Villen show on aina pakko käydä katsomassa, koska minä olen Villen tosifanien tosifani.

Päätimme ystäväni Miikkan kanssa syödä Dinner ja ennen showta ehti vaihtaa kuulumiset, jonka jälkeen sitten olimme valmiit Linnean tunnin tykitykseen.

Pakko mainostaa tähän väliin, että toinen saman sisältöinen show on ensi viikon lauantaina Nyyrikissä ja sinne on saatavilla vielä lippuja. Lippuja myydään suoraan Nyyrikistä käsin. Lippuja voi ostaa vain näytökseen ja halutessaan voi valita myös  sen lisäksi Dinnerin. Me ostimme molemmat. Dinner oli maittava.

Liput esityksiin alk. 26€ ja kolmen ruokalajin illallinen 39€.
Illallinen on katettuna klo 18.00 alkaen ja teatteriesitykset alkavat klo 20.00. 
Lipunmyynti ravintolan aukioloaikoina numerosta (09) 757 2299. Tiedustelut ravintola@nyyrikki.fiNäimme esityksessä hahmoja vuosien takaa ja menossa oli mukana myös kovan luokan tähtiä Whitney Houstonista Tina Turneriin sekä kotimaisista näimme muun muassa Anita Hirvosen, Paula Koivuniemen, Katri Helenan ja lukuisia muita hahmoja.

Show:n jälkeen myös Facebookin puolella ystävät kommentoivat vilkkaasti Linnean tapaa ottaa yleisönsä. Kiitosta tuli Linnean ilmeikkäästä esiintymistavasta ja käsien upeista liikkeistä. Itse kehun aina myös Linnean huulisynkkaa, joka on ihan täydellistä. Minun on varmaan turha sanoa, että katson Linneaa aina ylöspäin, hän on kaikkineen niin upea esiintyjä.


 Minulla on tapa aina villitä ystävätkin heittäytymään. Ensiksi vaan pönötettiin kuvassa ja sitten pakotin vähän heittäytymään, niin johan syntyi upeaa settiä. Kaksi ihanaa ystäväni Miikka ja ystäväni Linnea.

 

Kulttuuria kannattaa harrastaa. Minulla on tavoite, että ainakin kerran kuukaudessa harrastaisin jotain kulttuuripitoista, tammikuussa olen ehtinyt harrastaa jo useammin. Helmikuullekin on taas buukattu jotain kivaa.

Kulttuuriharrastus on sellaista, että tuntuu, että laittaisi rahaa pankkiin ja takaisin saa kunnon energialataukset.

Maiju

2 kommenttia:

 1. Toi teidän haastattelu oli todella hyvä! Ja kulttuuri on kyllä sekin hyvästä, auttaa jaksamistani arjessa samalla tavalla kuin liikuntakin.

  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, siitä tuli hyvinkin paljon positiivista palautetta. Kulttuuri antaa voimaa arkeen.

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.