keskiviikko 2. tammikuuta 2019

Kun tarkoitus on vain loukata

Olemme Tiian kanssa nostaneet usein esiin anonyymien ilkeyksiä ja puhuneet siitä, että emme hyväksy missään muodossa kiusaamista. Kiusaaminen netissä ja kiusaaminen ylipäätään ihan missä tahansa on sellainen asia, mitä ei pidä hyväksyä. Päätimme Tiian kanssa ottaa asian taas keskusteluun, koska anonyymi on ottanut tavakseen muistuttaa säännöllisesti olemassa olostaan. Tiia kirjoitti aiheesta blogissaan täällä. Meille on usein sanottu, että koska te kirjoitatte julkista blogia, niin teitä saa haukkua. Näinhän se ei ole missään tapauksessa. Ketään ei pidä kiusata edes siitä syystä, että kirjoittaa julkista blogia tai on julkisuuden henkilö. Meillä on nollatoleranssi kiusaamisen suhteen. 

Olemme usein miettineet sitä, että miten aikuiset ihmiset voivat mennä itse sille tasolle, mikä lapsilta kielletään ja tuomitaan täysin. Meillä on ollut jo useamman vuoden oma "pikku anonyymimme". Hän,  joka tasaisin väliajoin haluaa tulla kertomaan, että mitä vikaa meidän kummankin ulkonäössä on. Nämä "piikit" heitetään Tiian blogiin ja piikit on tarkoitettu loukkaamaan meitä. Voin kertoa, että kun tätä samaa asiaa on heitetty minun ulkonäöstäni vuosia, niin "loukkaus" ei enää tunnu missään. Tälläkin kertaa kommentoija olisi halunnut, että kävisin hoitamassa silmäni karsastuksen kuntoon. Voin kertoa, että en aio koskaan tehdä sitä, jonkun toisen ihmisen toiveesta. 

Ylipäätään en ymmärrä, että miten minun ulkonäkööni liittyvä asia kiusaa tätä anonyymiä, että hän on menettänyt yöunensa jo useamman vuoden ajan tätä asiaa miettiessään. Siirtyisi elämään omaa elämäänsä ja unohtaisi minun kosmeettiset asiani. 


Vuosi sitten tämä samainen kommentoija iski ja juuri samoilla aiheilla silloinkin. Kirjoitin silloin blogissani kirjoituksen Pieni kierosilmäinen tyttö. Joten en ala tässä kirjoituksessani enää avaamaan tätä asiaa enempää. 

Tällaisilla kommenteilla tämä anonyymi ilahdutti pari päivää ennen joulua minua ja Tiiaa. Mietin, että kuinka jonkun ihmisen ongelmat ovat näin pieniä, että hän joutuu tällaisia asioita miettimään. Mietin myös sitä, että jonkun ihmisen joulumieli on kyllä äärimmäisen synkissä kantimissa, kun tällaisia kommentteja jättää ennen joulua. 


Tiesittekö Someturvasta?Someturva on matalan kynnyksen oikeusapu kaikille sosiaalista mediaa käyttäville.

Kun ihminen joutuu sosiaalisessa mediassa hankaluuksiin, oli kyse kiusaamisesta tai identiteettivarkaudesta, hän on nopeasti hyviä neuvoja vailla. Someloukkaukset ovat usein monimutkaisia vyyhtejä, joissa sekä loukattu että loukkaaja tarvitsevat tietoa ja toimintaohjeita. Näissä tilanteissa ihminen kääntyy usein hakukoneiden, keskustelufoorumien tai ystäviensä puoleen. Someturva antaa työkalut ottaa tilanne haltuun.

Someturva tarjoaa puolueettoman lainopillisen asiantuntemuksen somen hankaliin tilanteisiin, kuten kiusaamiseen, häirintään ja uhkailuun. Sen avulla saat asiantuntevan neuvon siitä, miltä tilanteesi oikeudellisesta näkökulmasta näyttää ja miten sen kanssa kannattaisi toimia.

Kaikilla on oikeus tietää mitä laki sanoo - myös someasioissa.

Jos sinä siellä joudut kiusaamisen kohteeksi netissä, muista voit täysin maksutta ja anonyyminä ilmoittaa tapauksestasi Someturvalle, jossa lakitiimi tarkistaa asian, onko kyseessä kunnianloukkaus. 

Linkitän tähän Tädit tubettaa kanavalla pari vuotta sitten julkaistun videon, jossa kerromme, että millainen on Anonyymin totuus tädeistä.Muistakaa kiusaamista ei pidä hyväksyä missään tilanteessa. Tädit taistelevat kiusaajista vastaan.

Maiju

22 kommenttia:

 1. Aikuisethan ne on niitä pahimpia kiusaajia. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä ei vaan voi ymmärtää, koska se lapsiltakin kielletään, niin miten aikuiset voivat tehdä samaa?

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Onneksi nämä ovat vähemmistössä, ihmettelen, että kuinka joku voi käyttää energiaansa tällaiseen.

   Poista
 3. Kiitos, Maiju tästä postauksesta!

  VastaaPoista
 4. Onhan tuo törkeää. Ihmisellä itsellään on aika paljon vinksallaan, kun jaksaa muita kiusata :( Ihanaa uutta vuotta Maiju <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se on ihmisen oma ongelma ja tämä yrittää siirtää ongelmiaan toisille. Onneksi en suostu kantamaan toisen ihmisen ongelmia mukanani.

   Poista
 5. Minusta ilkeyksien kirjoittelijalla on pahoja ongelmia ei sinussa Maiju,voi kuinka on söpö tuo kuvasi tuossa .Hyvähän on ottaa kiusaamis asiat esille ,mutta jatkavat varmaan toimintaansa edelleen vaikka kuinka puututtaisi, ehkä se on sairaus heillä joku ilkeys sisällänsä joka pitää purkaa ympäristöönsä,kun ajattelee asiaa omalle kohdalleen niin ,että itse yrittäisi keksiä pahaa sanottavaa kaikille ja kaikesta olisi kyllä paha olla itsensä kanssa en kyllä kestäisi itseäni,onneksi olen saanut positiivisen luonteen lahjaksi,iloa ympäristöön tekee itsestäkin iloisen.Yritetään väistellä ilkeyksiä ja olla itse iloisella mielellä ja positiivinen asenne elämää kohtaan on meidän pelastuksemme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se on, että ongelmat ovat tämän toisen kohteen, ei minun. Haluan puhua niistä asioista, joista usein ei viitsitä puhua. Pakko herätellä, vaikka tuskin sillä on tällaisten ihmisten kanssa mitään tehoa, mutta someturvastakin on hyvä kertoa muillekin <3

   Poista
 6. Hyvä, tärkeä aihe!Tuo Someturva on kyllä hyvä juttu, kuvaa selkeästi sitä kuinka paljon nettikiusaamista on kun sellainen tarvitaan.Oon samaa mieltä että kiusaamiselle 0% toleranssi.Hyvä tädit❤Ja Ihanaa Uutta Vuotta Maiju!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin Someturvasta on hyvä tietää, matalalla profiililla kannattaa ottaa yhteyttä, jos joku aihe askarruttaa <3

   Poista
 7. Komppaan LauraKataroomaa, netti on valjastanut nimenomaan aikuisista ne pahimmat puolet irti.

  Mitä sydämellisintä uutta vuotta Maijuliini. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, en vaan ymmärrä, että miten joku jaksaa kantaa sydämessään niin pahaa oloa ja jakaa sitä ympäristöönsä. Keskitytään me positiiviseen <3

   Poista
 8. Voi että ihmiset on älyttömiä ja ilkeitä! Someturva on minulle ihan tuntematon. Kiitos kun jaoit, vaikka toivon tietysti etten minä tai kukaan muukaan koskaan tarvitsisi heidän apuaan.
  Hyvää alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, en ymmärrä, että miten paha olo pitää olla, jotta sitä lähtee siirtämään muille ihmisille. Itse haluan keskittyä siihen positiivisen jakamiseen ja iloon.

   Poista
 9. Tuo someturva onkin tosi hyvä tietää. Kyllä ihmisen täytyy olla jollain tavalla mieleltään vinksahtanut, että tuollaisia kommentteja kirjoittelee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koskaan ei tiedä, että koska Someturvaa tarvitaan ja osoite on hyvä laittaa talteen.

   Poista
 10. Maiju kirjoitin viestin mut painoin vika nappia ja kaikki hävisi tuhkana bittiavaruuteen.en lukenut viestejäsi kun näen huonosti mut hymyile sinä maiju "hammashymyäsi"se ei ole keltääv pois ja sulla on ehjät hampaat kehtaa niitä näyttää,mut suun vääntely on eri juttu kaikki tolvanat ei ymmärrä sitä "vitsiksi"niin mä sen oletan olevan.
  Olisko se hyvä juttu et mun laillani "painaisit" anonyymit jonnekin huitsin nevadaan,aina niitä tomppeleita läytyy mitä ihmeellisemmistä paikoista,oikeestaan joutavatkin marsilaisten joukkoihin antenni päähän ja vihteä väritys naamaan.
  Pidä pintas nainen elämä on taistelua kun olet julkisena olet kuin riistaa jota jahdataan kaikin keinoin,sutena susien joukossa vailla omaatuntoa.
  Sori virheet en jaksa nähörajoitteisuuteni vuoksia tarkistaa kovin paljon viestiäni, mut Maiju "häntä pystyyn"ja nenä menosuuntaan.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hammakommentti tuli mun ihanalle tätikaveri Tiialle. Minä saan aina kommenttia kierosta silmästäni. Kiitos Anni, kun jaksat kommentoida, vaikka tiedän, että sinullakin on tuon näön kanssa ongelmia <3 Ihanaa uutta vuotta.

   Poista
 11. Hyvä, että olette nostaneet tämän asian tapetille. Aivan käsittämätöntä, että joku viitsii käydä kommentoimassa (ilmeisesti pääasiassa Tiian blogiin) jotain ulkonäöllisiä juttuja teistä. Kyllä täytyy olla ihmisellä pimeä mieli, että viitsii vaivautua blogeihinne, jos noin kovasti ahdistaa.

  Jatkakaa te samaan malliin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko on nostaa näitä asioita tapetille. Kun ei itse jaksa ymmärtää, että miten aikuiset tekevät tällaista. Sitä ei vaan järkeen mahdu <3

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.