torstai 7. helmikuuta 2019

Uusi harrastus tuo mielenrauhaa

Olenkin kertonut kuinka olen hakenut viimeisen puolen vuoden aikana erilaisista asioista mielenrauhaa. Kotia on siivottu ja tyhjennetty kaikenlaisesta turhasta. Olen miettinyt paljon myös muitakin asioita, joiden avulla saisin mielenrauhaa.

Pitkään minulla on ollut mielessä, että haluaisin kokeilla äänikirjojen kuuntelemista. Aiemmin luin paljon, mutta viimeisten vuosien aikana, on tämä harrastus jäänyt kokonaan. Olen aika valikoiva kirjojen kuluttaja. Yleensä minua kiinnostaa eniten muistelmat ja tositapahtumiin perustuvat jutut.Työkaverin kanssa olemme pohtineet monta kertaa, että pitäisikö kokeilla äänikirjoja? Vaikein asia ehkä itseni kohdalla oli se, että ei tiennyt, että mistä palvelun tilaa. Sitten Instagramin mainokset varmaan kuulivat minun pohdintani, koska eräs palveluntarjoaja mainosti koko ajan seinälläni heidän palveluaan. Tällä palveluntarjoajalla oli tarjous, että "kokeile 2 viikkoa maksutta" ja sen jälkeen hinta oli mielestäni vielä kohtuullinen, että tartuin tarjoukseen. Ajattelin, että jos en mitenkään innostu, niin sitten voin kahden kokeiluviikon jälkeen irtisanoa sopimuksen.

Jäin kuitenkin heti koukkuun. Huomasin, että tällä palveluntarjoajalla oli hyviä kirjoja valikoimissaan. Sellaisia, joita olin katsellut viime syksystä saakka somessa ja juuri niitä kirjoja, joita luki kaikki.

Kävin tarjontaa läpi ja tallensin ne kirjat, joita halusin lukea. Nyt minulla on palvelu ollut sen kaksi viikkoa ja olen sinä aikana jo kuunnellut neljättä kirjaa.

Ennen selailin aina työmatkoillani kännykkää ja nyt keskityn äänikirjojen kuuntelemiseen. Voi kuinka rentouttavaa.

Kolme kirjaa on kuunneltu nyt ja neljäs menossa. Ensimmäisenä otin käsittelyyn Maria Veitolan Veitola-kirjan. Tämän kirjan kuuntelin  vauhdilla. Maria Veitola on voimakas nainen ja täytyy sanoa, että arvostus nousi häntä kohtaan mitä pidemmälle kirjaa kuuntelin. Itsekin olen voimakas nainen ja tiedän mitä tahdon ja niin tietää myös Maria Veitola.

Monista asioista olin samaa mieltä kuin Maria ja olisin ollut valmis monien juttujen kohdalla lyödä hänelle vaikka yläfemmat. Tykkäsin kirjasta ja parasta oli se, että lukijana kirjassa oli itse Maria Veitola.Seuraavaksi otin käsittelyyn Satu Rämön ja Hanne Valtarin Unelmahommissa kirjan. Tämä kirja on ollut julkaisusta saakka ollut yöpöydälläni. Olin päässyt kirjassa sivulla 20. Tiesin, että se on hyvä kirja, mutta en ollut vaan ehtinyt sitä lukemaan. Kuuntelin sen kahdessa päivässä. Hyvä kirja täynnä tarinoita ihmisistä, jotka olivat unelmahommissa. Ihana oli kuunnella ihmisten tarinoita yrittämisen viidakossa. Suosittelen.Samoilla linjoilla mentiin vielä Taivas + Helvetti -kirjan tiimoilla. Tässäkin kirjassa käytiin läpi yrittäjien tarinoita. Kuuntelin monen onnistujan tarinan ja muutaman tarinan myös siitä kun ei ole onnistunut, mutta on silti säilynyt koettelemuksistaan hengissä. Näitä tarinoita olisin voinut kuunnella lisää. Kannattaa kuunnella tai lukea kirja.Seuraavaksi olen siirtynyt Cheekin kirjan kimppuun ja monta muutakin kirjaa on jo ladattu valmiiksi.

Täytyy sanoa, että kirjojen kuuntelu on tuonut mielenrauhaa. Jäin miettimään yksi päivä, että miksi en ole tehnyt tätä jo aiemmin.

Suosittelen kokeilemaan kirjojen kuuntelemista. Minulla on kotonakin usein päällä taustalla äänikirjat.

Maiju

12 kommenttia:

 1. Itsekin päädyin kokeilemaan joulun paikkeilla Elisa kirja palvelua, kun sain valita yhden kirjan muutamista vaihtoehdoista. Valitsin kirjan Sandra. Se oli vaikuttava. Kuuntelen työmatkoilla, kun kävelen töihin tai sieltä kotiin. Koiralenkillä myös kuuntelen, jos olen yksin. Nyt menossa Hertta kirja. Ei niin hyvä, mutta ihan ok. Elisa kirjalta voi ostaa yksittäisen kirjan ilman kuukausimaksua. Ilmeisesti silläkin joku kuukausimaksu juttu, jos haluaa sellaisen. Suosittelen kokeilemaan äänikirjoja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo palvelu, josta sen omani valitsin oli sellainen, että 2 viikkoa maksutta ja sen jälkeen 16,90 kuukaudessa. Pitää vaan koittaa kuunnella sitten paljon kirjoja, että saa mahdollisimman edullisen indeksin kuunnelluille kirjoille :)

   Poista
 2. Minä olen ollut äänikirjakoukussa jo pidemmän aikaa. Kertakaikkisen ihanaa, kun voi tiskata tai silittää ja olla samaan aikaan ihan vain missä tahansa muualla tarinoiden myötä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan mielettömän ihanaa tämä kuuntelu. Kuuntelen mielelläni tarinoita ja ihan oikeiden ihmisten tarinoita menestymisestä.

   Poista
 3. Minäkin kuuntelin Cheekin kirjan ja Jeren kirjat, jotenkin nyt tuo kuuntelu sujui paremmin kuin lukeminen. Silloin kun lapset olivat pieniä, luin todella paljon, mutta jotenkin se innostus vaan hiipui ajan saatossa.
  Ihanaa viikonloppua sinulle Maiju <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin koen, että en ehdi lukemaan. Kuuntelua voi harrastaa muutakin toimintaa tehdessään.

   Poista
 4. Olen ollut aina innokas lukija, mutta viime vuosina se on vaan jäänyt. Äänikirjoja olen harkinnut, kun niitä voisi kuunnella samalla käsien käydessä muissa hommissa.Ehkä pian jo siirryn kuuntelemaan, ehkä.
  Rentouttavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kuule, tässä on hyvä harrastus sullekin. Suosittelen ihan kympillä ellen kahdella <3

   Poista
 5. Tämä on kyllä huippujuttu, nuo äänikirjat! Niistä on niin paljon hyötyä, lenkillä/kuntosalilla voi kuunnella ja saa kaksi kärpästä yhdellä iskulla. :) Pitäisi kokeilla. Joitakin oppitunteja olen kuunnellut kännykkällä, mutta kirjoja en vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin, että miksi en ole tätä aloittanut jo aiemmin. Ihan mielettömiä nämä äänikirjat.

   Poista
 6. Äänikirjat ovat kyllä avanneet maailmaa ihan uudella tavalla. Samoin podcastit, sitä oppii kaikkea uutta ja rentoutuu ihan eri tavalla.

  Upeaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin. Mekin olemme kohta aloittamassa omat Podcastit Villen kanssa. Ollaan niin innoisamme.

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.