tiistai 5. maaliskuuta 2019

Ostolakossa miten sujui helmikuu?

Tammikuun alussa aloittamani vaatteiden ostolakko on nyt edennyt toiseen kuukauteen.

Helmikuu meni tämän suhteen todella hyvin. Ostin yhdet sukkahousut ja sukat, mutta ne oli sallittujen listalla. On ollut jännä huomata se, että minulla ei ole ollut mitään vaikeuksia olla ostamatta vaatteita. Varmasti yksi syy on ollut se, että tein ostolakon ajatustyötä jo kuukausia ennen ostolakon aloittamista. Olin miettinyt koko syksyn asiaa ja olin niin vakaasti sitä mieltä, että ostaminen on ihan turhaa, koska vaatekaappini notkuu käyttämättömiä vaatteita.

Kerran mietin helmikuun aikana, että pitääkö minun ostaa kengät? Tätä mietin Instagram-stoorissa ja sille oli ihan syynsä. Mietin ensiksi sitä, että onko kengät vaatteita ja voiko ostaa jos oikeasti tarvitsee? Mietin tuota asiaa ihan tosissani. Miksi ylipäätään olisin tarvinnut kengät, niin syy oli, että meidän kotipihamme ja monet muut kadut olivat niin liukkaita, että pelkäsin henkeni edestä kävellä kaduilla. Pelkäsin kaatuvani ja loukkaavani itseni. Siksi mietin, että olisinko tarvinnut kunnolliset nastakengät. Mietin ja mietin kunnes sitten pahimmat liukkaat kelit menivät ohi ja vältyin sitten ostamiselta. Ehkä olisi voinut lisätä ehtoihin, että oikeaan hätään ja tarpeeseen voi ostaa.

Olen kaivellut vaatekaappiani pohjia myöden ja ole huomannut, että sieltä löytyy paljon myös sellaista, josta olen vielä valmis luopumaan siitäkin huolimatta, että uusia vaatteita ei saa ostaa. Edelleenkin tuon väriä pukeutumiseeni huiveilla ja koruilla.Jossain vaiheessa alkoi vähän jänittämään, että miten kevät ja kesä menee? Löytyykö siihen vuodenaikaan vaatteita kaapistani. Olen lähdössä Rodokselle huhtikuussa, joten pian joudun tätäkin asiaa pohtimaan. Uskon kuitenkin, että vaatteita löytyy kun kaapin pohjia kaivelee.

Hyvin tämä sujuu.

Maiju

20 kommenttia:

 1. Mielettömän upea huivi! Ilo silmälle<3

  VastaaPoista
 2. Hienosti sulla mennyt! Mä aloin miettimään omaa ostokäyttäytymistä, kun aloitit tämän ja olen miettinyt jokaisen vaatekappaleen kohdalla, tarvitsenko oikeasti. Jos jonain vuonna sitten pystyisin samaan.
  Nastakengät ois kyllä ihan fiksu hankinta, nyt ehkä pahin aika jo ohi mutta oli kyllä pelottavan liukasta.

  Tsemppiä ostolakkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla alkoi matka siinä vaiheessa kun ensiksi mietin, että tarvitsenko? Siitä sitten ajatus siirtyi tähän kokeiluun ❤️

   Poista
 3. Sä jos kuka selviää näistä kuukausista. Olen tässä sen verran oppinut sinua tuntemaan, että kun päätät jotain niin se päätös pitää.
  Ihanan värikäs huivi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun olen miettinyt asiat päässäni niin silloin yleensä onnistun ❤️

   Poista
 4. Mulla meni helmikuu ostolakon puolesta harakoille ja oikein kunnolla :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ei varmasti haittaa, aina voi silti jatkaa eteenpäin 💪

   Poista
 5. Minun täytyy kyllä kypsytellä tätä ajatusta vuodelle 2020 ihan tosissaan. Ostaminen on monesti jonkinlainen mielihyvää tuova harrastus, jolla ei ole mitään yhteyttä vaatteen todelliseen arjessa tarvittavuuteen- aika noloa myöntää tämä! Toisaalta ostelen paljon myös kotiin samalla periaatteella esim. tyynyjä ja kynttilöitä. Tulisipa aikamoiset säästöt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tuo, että ostamisesta saa hetken mielihyvää. Sitten voi jopa unohtaa vaatteen sinne kassiin moneksi kuukaudeksi 😂

   Poista
 6. Vaatekaappiasi en ole nähnyt, mutta uskollisena seuraajanasi voin päätellä, että ei ainakaan sen suhteen ole vaikeuksia olla ostamatta etteikö päällepantavaa löytyisi 😁
  Mutta sitä kyllä ihmettelen, ettei kenkävalikoimaasi kuulu kunnon nastakengät. Pitäisi olla laissa määrätty. Itsellä kahdetkin ja on todella ollut käyttöä tänäkin talvena.
  Nastakengät ja heijastinliivi tai - olkaimet ovat melkoisen hyvä ja edullinen henkivakuutus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin minäkin itse sitä olen kovasti ihmetellyt, että miksi ei ole. Nyt näillä liukkailla keleillä ihmettelin sitä todellakin. Kengissä muuten kyllä olen aina mennyt turvallisuus edellä ja muistanut ostovaiheessa tarkastaa, että on kumipohjat kengissä.

   Poista
  2. Mitenkähän tuo mun kommentti on Unknown, ei ymmärrä. Mutta minä siinä kommentoin eikä tarkoitus ollut olla mitenkään anonyymi:D

   Poista
  3. Joskus nämä laitteet leikkivät meidän kustannuksella <3

   Poista
 7. Hienoa - hyvä sinä <3
  Ja minusta ne nastakengät eivät ole vaate vaan turvaväline - itsekin olen etsinyt kitkakenkiä, mutta kun en huoli kuin Michelin -pohjalla varustetut, en ole vielä sopivaa mallia löytänyt - sillä vaikka ovatkin turvavälineet, on ulkonäölläkin oma merkityksensä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, itsekin mietin kenkien osalta juuri tuota. Turvallisuus menee kaiken edelle <3

   Poista
 8. Hyvä Maiju! Itsekkin olen vähentänyt shoppailua,mietin nykyään hartaasti että tarvinko tosiaan nyt uuden paidan tai farkut.Ja usemmiten tulen siihen tulokseen etten tarvi, itsekkin olen käyttänyt niitä kaapin pohjalle jääneitä vaatteita.

  Hyvää kevättä sinulle Maiju.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin. Itsekin aloitin tämän "keventämisen" sillä, että mietin, että "tarvitsenko?". Sen jälkeen tämä kaikki on ollut lastenleikkiä <3

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.