torstai 28. maaliskuuta 2019

Pieni asia minulle tai meille, mutta iso asia vanhukselle - kynnet kauniiksi

Essencen kynsilakat saatu blogin kautta


Äitini on aina halunnut, että kynnet lakataan kauniiksi. Kun hän asui vielä kotona, hän halusi joka viikko kyntensä lakattavan. Joskus minä lakkasin kynnet, mutta jos en ehtinyt, niin hän lakkasi ne itse. Nyt kun hän on hoitokodissa niin kynnet edelleenkin on yksi tärkeimpiä asioita. Nykyään hän ei enää kykene itse lakkaamaan, mutta onneksi on aina joku lähellä, joka ehtii sen tekemään. Vaikka muut asiat unohtuisi, niin kynsien lakkaus saa hänen silmänsä aina loistamaan. Aina tarkistelemme yhdessä, että miltä kynnet milloinkin näyttävät.

Lakkaan usein äidin kynnet vaaleanpunaisella värillä, koska hän pitää siitä. Kävimme  muutama viikko sitten äitiä katsomassa ja sanoin, että "näytähän, että miltä kynnet nyt näyttävät". Hänen silmänsä alkoivat loistamaan ja hieman herkistyneenä hän selitti, että "hoitokodissa oli käynyt vieraita ja eräs mies oli lakannut hänen kyntensä punaiseksi". Ihailimme siinä sitten hänen kynsiään ja äidin silmät loistivat.

Sanoin äidille, että nyt lakataankin sitten jatkossa kynnet punaiseksi.

Tämän kohtaamisen jälkeen aloin miettimään, että seuraavat kynsilakat, jotka tulee pr-näytteenä, saavat mennä hoitokotiin. Aloin miettimään, että kuinka pieni asia kynsien lakkaus on monelle ihmiselle, mutta näille vanhuksille se on todella suuri asia. Kynsien lakkaus tuo näille vanhuksille hieman arkeen luksusta.Kynsilakkoja hoitokotiin


Viime viikolla sain yllättäen pr-näytteenä kynsilakkoja. Nämä Essencen kynsilakat sitten lähtevät ilahduttamaan äidin hoitokodin muitakin asukkaita. Hoitajatkin taitavat olla iloisia tästä lahjoituksesta.

Essencen lakoissa oli hieman räväköitä värejä, mutta mistä sitä tietää, että jos mummojen joukossa on joku värikäs persoona, joka rakastaakin keltaista tai vihreää väriä kynsissä.
Pieni asia minulle tai meille, mutta iso asia vanhukselle.

Maiju


8 kommenttia:

 1. Maiju, ihana idea♥

  (Tämän päivän Annassa rouvasta niin upea kuva, just se mun suosikkini...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella ihanaa on saada tuottaa iloa näille vanhuksille <3 Kiitos, kuvassa mun ystävän tekemä meikki <3

   Poista
 2. Ihan mielettömän hyvä ajatus Maiju <3.... ihan varmasti siellä on muitakin asukkaita, joille kynsien lakkaus on varmasti päivän kohokohtia ja tuo mieleen aavistuksen siitä naisellisuudesta mikä heillä vielä on.
  Aurinkoista viikonloppua sinulle ystäväiseni <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari. Kyllä monet mummot on ihaillen katsoneet äitini kynsiä, silloin kun heillä ei ole ollut siihen mahdollisuutta. Sitten kun on ollut joku virikepäivä, niin kaikkien mummojen ilmeet ovat loistaneet <3

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kyllä ja toivon, että muutkin heräävät miettimään näitä asioita <3

   Poista
 4. Muistan itse kun olit harjoittelussa vanhainkodissa ja pääsimme lakkaamaan vanhusten kynsiä, kihartamaan hiuksia ym. ja se ilo, jonka tuotimmme vanhuksille ilahdutti kyllä myös itseäni. Ihana idea viedä lakkoja hoitokotiin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin. Pieniä asioita meille, mutta isoja vanhuksille <3

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.