sunnuntai 3. maaliskuuta 2019

Vastuullisuus ja turvallisuus kynsihuollossa

Kynnet yhteistyössä BeArt studion kanssa

Olen vuodesta 2010 saakka käyttänyt rakennekynsiä. Välillä on tullut mietittyä kynsien turvallisuutta.

Yli viisi vuotta olen käynyt kynsihuollossa BeArt Studion Janan luona. Muistan kuinka alkuaikoina mietin sitä, että onko kynsissä käytettävät tuotteet ja kemikaalit turvallisia pitkäaikaisessa käytössä. Heti jo ensimmäisenä käyntikertana Jana kertoi minulle siitä, että kuinka he käyttävät vain ja ainoastaan tuotteita, jotka eivät ole kiellettyjen tuotteiden listalla. Myöhemmin olen saanut kuulla, että joissain paikoissa saatetaan käyttää sellaisia tuotteita kynsien tekemisessä, jotka ovat kiellettyjä.  Janan luona käydessäni tiedän, että olen turvallisissa käsissä.

Jana ja muut BeArt Studion tekijät painottavat aina kynsien tekemisessä vastuullisuuden ja turvallisuuden nimiin. Heidän käsissään on siis turvallinen olo. Jos joskus mietit sitä, että voisitko ottaa rakennekynnet, niin Janan neuvo on, että jos kynsiteknikko suhtautuu työhönsä ammatillisesti, voi vapaasti ottaa rakennekynsiä. Olen hänen kanssaan samaa mieltä. Kannattaa siis valita kynsihuoltopaikka tarkoin.Tästä syystä ei se halvin vaihtoehto kynsihuollossa ei ole välttämättä se paras vaihtoehto. Kannattaa siis miettiä sitä, että millaisessa paikassa kynnet laittaa. Jos kynnet laitetaan kuntoon tunnissa ja liukuhihnalla, niin kannattaa miettiä, että oletko oikeanlaisessa paikassa. Oma kynsihuoltoni kestää aina vähintään kaksi tuntia. Kynsihuollon aikana tulee tunne, että sinulle on aikaa ja sinä olet tällä hetkellä se tärkein asia kynsiteknikolle. Joskus ennen Janaa kävin kerran paikassa, jossa toisen käden kynnen teki toinen ja sitten teknikko vaihtui liukuhihnalta toiseksi. Voin kertoa, että harvoin kynnet pysyivät montaa viikkoa kynsissä tällaisen paikan jäljiltä.

Halusin nyt herätellä vähän miettimään näitä asioita, koska näistä asioista puhutaan liian vähän ja nämä on tärkeitä asioita. Kannattaa miettiä, että millaisilla tuotteilla kynnet huolletaan ja käytetäänkö niitä turvallisia tuotteita kynsien tekemiseen.Tällaisin ajatuksin tänä sunnuntaina. Ensi viikolla taas Janan luokse kynsihuoltoon ja turvallisin mielin. 

Maiju

8 kommenttia:

 1. Tärkeä asia ja samaa sanoisin myös ripsipaikoista. Todella usein kysellään edullisten paikkojen perään, mutta pahimmillaan näissä saattaa lopputuloksena olla korjaamattomia vaurioita :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin, pitäisi muistaa, että halvalla hinnalla ei saa välttämättä sitä laatua 👍

   Poista
 2. Tuo on kyllä totta! Kuulin kerran yhdeltä kaverilta, että "kynsihuoltaja" oli kiinnittänyt kynsiä pikaliimalla!!! Ei voi olla kovin turvallista kynnelle.
  Jana on kyllä oikea taiteilija, sinulla on aina niin ihanat kynnet <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon on täytynyt olla joku muu kuin kynsihuoltoihminen. Akryylikynsiä ei kyllä millään ilveellä kiinnitetä pikaliimalla :) Nykyään taitaa monet tekijät tehdä ne jauheilla :)

   Poista
 3. Aina, kun näen kyntesi, tekisi mieli piilottaa omat käteni! Olen onneton kynsien huollattaja - ja rakennekynsiä minulla ei ole koskaan ollutkaan - geelikynnetkin vain kerran. Minulla on paha tapa käyttää kynsiäni esim. ruuvimeisselinä ja luulenpa, että rakennekynnet olisivat minulla silkkaa rahan haaskausta. Mutta samaa mieltä olen siitä, että olipa mikä tahansa hoito, kannattaa etsiä se vastuullinen ja turvallinen ammattilainen eikä tuijottaa hintaa. Olen vuosia sitten ollut kerran sellaisessa alennuksella ostetussa kasvohoidossa, jonka jälkeen sain kuukausitolkulla parannella ihoani - ja kyse oli ihan perushoidosta.
  Ihanaa maaliskuuta sinulle, Maiju <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Arja :) minä ennen piilottelin kynsiäni. Sitten aloin tekemään vuonna 2010 ensimmäistä kirjaani, jossa kädet oli näkyvästi esillä (askartelukirja). Siitä lähti mun kynsien laittoni. Itse en jaksanut enää piillotella. Todellakin kaikki tämä vastuullisuus liittyy kaikkeen kauneudenhoitoon.

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.