keskiviikko 1. toukokuuta 2019

Mitä minulle kuuluu?

Liian usein kuulen sitä, että ihmiset kyselevät lähipiirini ihmisiltä, että "mitä Maijulle kuuluu" tai "onko Maiju suuttunut sulle, kun ette ole olleet paljon tekemisissä"? Siitä syystä ajattelin kertoa, että mitä minulle kuuluu ja miksi minua ei välttämättä näy "piireissä" enää niin paljon kuin ennen.

Kaikkihan tietävät, että viime syksy oli minulle todella vaikea. Oli monta asiaa päällekkäin, jotka verottivat voimavarojani. Silloin tuli tunne, että on pakko vähän miettiä elämäänsä ja miettiä sitä, että mikä elämässä on tärkeintä. Piti miettiä, että mikä vie voimia ja mikä tuo minulle voimaa.

Äitini sairauden aktivoiduttua elokuussa 2018 aloin miettimään elämääni syvällisemmin. Kun jouduimme tyhjentämään äidin kodin joulun jälkeen 2018, se viimeistään laukaisi minussa jotain. Sitä mukaan mitä äidin kotia tyhjensimme, sitä mukaan aloin miettimään asiaa myös oman kotini suhteen. Tajusin, että minulla oli liikaa tavaraa ja tajusin myös sen, että en voisi enää ottaa kosmetiikkaa vastaan samassa määrin, kuin olin aiemmin sisällöntuotannossa vastaanottanut. Kosmetiikka alkoi tuottamaan minulle stressiä.Tästä lähti ajatus siitä, että enää osallistuisi samassa määrin kosmetiikka-alan pr-tapahtumiin, enkä tulisi enää vastaanottamaan samassa määrin pr-näytteitä kotiini. Mitä enemmän niitä tuli, sitä enemmän ne alkoi minua ahdistamaan.
Olin jossain vaiheessa jo vähentänyt muutenkin pr-tapahtumissa käyntiä. Olin miettinyt, että mihin vapaa-aikani käyttäisin ja olin alkanut miettimään enemmän sitä, että mitkä ovat niitä aiheita, joista haluan kirjoittaa ja somettaa. Ne aiheet eivät löytyneet kosmetiikan puolelta.

Kun näitä asioita pähkäilin päässäni alkoi asia selkiintymään. Mietin niitä asioita, jotka ovat minulle tärkeitä ja mitkä antavat minulle voimaa tässä muuten voimia vievässä elämäntilanteessani.

Kulttuuri ja musiikki on kiinnostanut minua aina ja siitä syystä olen lisännyt enemmän kulttuuripitoista ohjelmaa vapaa-aikaani. Syksyllä kävin paljon konserteissa ja keväälläkin jatkoin samaan malliin. Huomasin, että kulttuuri antoi minulle lisävoimia.

Kun olen tehnyt näitä muutoksia elämässäni, on ihmisille herännyt sitten kysymyksiä, että "miksi Maiju ei käy enää missään" ja "onko hän nyt suuttunut jollekin"?  Vastaus edellä tuli siihen, että miksi en käy niin paljon tapahtumissa ja olenko suuttunut jollekin, niin vastaus on, että en ole suuttunut kenellekään. Joten ei kannata etsiä traamaa aina näistä asioista.

Joudun edelleenkin miettimään hyvin tarkkaan, että mistä saisin voimaa ja energiaa vapaa-aikaani.Tämän kummemmasta traamasta ei siis ole kysymys.

Nyt nautin keväästä ja sen tuomasta lisäenergiasta. Kerään voimia ja energiaa itseeni ja elämä menee eteenpäin, vaikka asiat elämässä muuttuvat. Minut voi kyllä edelleenkin bongata jostain tilaisuuksista, mutta en käy niissä kuin hyvin satunnaisesti ja tarkkaan valikoiden.

Ihanaa kevättä meille kaikille.

Maiju

43 kommenttia:

 1. Hyvä kirjoitus! Itse olen myös niitä ihmisiä, jotka voimaantuvat kulttuurista. Elävä esitys, josta saa nauttia, antaa paljon positiivista energiaa. Mukavaa toukokuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kulttuuri ja musiikki on se juttu. Syksylle on jo buukattu useita juttuja ❤️

   Poista
 2. Välillä on hyvä pysähtyä. Minulla on vähän sama tilanne. Tsemppiä ja hyvää kevättä, Maiju.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä sullekin. Välillä pitää kuunnella itseään.

   Poista
 3. Asiat elämässä muuttuvat ja hyvä niin. Elämä on paras oppikoulu ja usein vaikeat hetket avaavat silmiä. Tärkeintä on pitää huolta oma jaksamisestaan. Aurinkoa ja iloa kevääseen. Yritetään pian nähdä ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jani. Ehdottomasti haluan nähdä teidät ja päivittää kuulumiset. ❤️

   Poista
 4. Ihana rehellinen Maiju 💓 kaikkea hyvää 💓

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taru. On kuunneltava sisintään ja sitä mikä elämässä on tärkeintä.

   Poista
 5. Aina on hyvä ottaa välillä askel sivummalle ja mennä tutkimusmatkalle omaan itseen. Itsestä voi oppia niin paljon uusia asioita, ja sen myötä sulkea ne ovet joiden takana on jo kaikki tehtävä tehty ja nähtävä nähty, ja kurkistaa seuraavan oven taakse. Tein tovi sitten vähän samanlaisen matkan, ja suljin taakseni itseasiassa aika suurenkin osan aiemmin tärkeitä asioita, harrastuksia, ja jopa ihmisiä. Minusta paljastui ihan erilainen tyyppi kuin se mistä minut joskus tunnettiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämässä tapahtuneet asiat usein kasvattavat ja saavat miettimään omaa sisintään ja asioiden tärkeysjärjestystä. Syvällisyys on joskus kohdattava.

   Poista
 6. Hyvä kirjoitus ja hyvä päätös Maiju. Aikansa kutakin.

  Mulle voimaa antaa kaikkein eniten luonnossa liikkuminen.

  Toivon sulle auringon lämpöä ja kaikkea hyvää muutenkin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ihanaa kun tunnistaa elämässään ne asiat, jotka tuovat voimaa <3

   Poista
 7. Itsensä kuuntelu on todella tärkeää. Omalla kohdalla sen kanssa on vielä opettelemista mutta pikku hiljaa.
  Ihanaa kevättä sinulle Maiju ja halitaan kun nähdään <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin itsensä kuunteleminen on se mitä pitäisi tehdä aika ajoin. Kiitos myös ihanaa kevättä sinulle.

   Poista
 8. Hyvä postaus ja hienoa, kun sanoit tämän ääneen! Jää pois turhat kyselyt ja arvailut/spekuloinnit. Olet tehnyt viisaan päätöksen. Tärkeintä on kuitenkin se oma hyvinvointi ja se, että on rehellinen itselleen. Kaikkea hyvää sinulle, Maiju ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidän suoraan puhumisesta. Tärkeintä elämässä on oppia puhumaan suoraan ja senkin toisia loukkaamatta. Itseään kuunnellen <3

   Poista
 9. Maiju, hyvä juttu. Omatkin ajatukseni uivat nyt niin syvällä, että kolahti. Kiitos ja kohti itselle sopivia uomia♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leena. Joskus täytyy tehdä tilinpäätöksiä, jotta voi kohdata elämässään uutta ja voimaannuttavaa.

   Poista
 10. Ihmisen on tehtävä sitä, mistä tulee hyvä olo, joten teet siis siinä just oikein.
  Kivaa toukokuun alkua sinulle Maiju!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin. Vain kun on rehellinen itselleen, voi olla rehellinen myös muille <3

   Poista
 11. On hyvä välillä pysähtyä miettimään omaa elämäänsä ja valintoja. Monesti juurikin oman jaksamisen kanssa kamppailu laittaa miettimään, ja laittamaan asiat tärkeysjärjestykseen. Laitoin Tsemppipeukut kanavan tilaukseen ,siitä huokuu ilo , hauskuus,ja aitous. Tsemppiä ja Hyvää kevättä sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutamia tällaisia hetkiä on elämän aikana tullut. On valittava tie mitä kulkee ja miettiä, että mikä on se oman elämän tärkein juttu <3

   Poista
 12. Erilaiset vaiheet tulevat ja menevät jokaisen elämässä. Muutos on ainoa pysyvä asia. Viisaimpia ja vahvimpia ovat he, jotka osaavat kasvaa muutosten mukana.

  Halaisin, jos olisit tässä, mutta kun et ole, sanon vain: voimaannuttavaa akkujen lataamisen aikaa Maiju <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se on. Elämässä on vaiheita ja on vaiheita. Nyt jatketaan taas yhtä uudenlaista vaihetta <3

   Poista
 13. Pysähtyminen ja itsensä kuunteleminen on tärkeää.

  Kun omille vanhemmille tapahtuu jotain tulee mietittyä myös omaa elämäänsä ihan eri kantilta. Äitini kuoli 2016 syksyllä ja vuosi sen jälkeen isäni aortta repesi. Onneksi isäni jäi henkiin mutta tapahtumat ovat muuttaneet/kasvattaneet minua ihmisenä paljon. Yhteiset hetket isän kanssa ovat tärkeitä ja elämästä yhdessä pitää nauttia.

  Tsemppiä Maiju ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi muistan aina varmaan tuon sinun pysähdyksen isäsi kohdalla. Se oli kyllä sellainen pysäytys <3 Tsemppiä myös sulle. Elämä kantaa ja elämä jatkuu <3

   Poista
 14. Olet niin asian ytimessä, sitä tehdään mikä eniten voimaannuttaa ja antaa hyvää energiaa. Elämä muuttuu ja me sen myötä ja toivottavasti myös muut hyväksyvät sen. Kaikkea hyvää tulevaan kesään ihana <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, sinäkin olet kovissa vesissä keitetty ja tiedät, että tulee sellaisia teitä vastaan, että pitää miettiä, että miten sitä tietään kulkee <3 Kiitos myös ihanaa kesää sinulle.

   Poista
 15. On hyvä, kun olet löytänyt itsellesi hyvää mieltä ja iloa tuottavia asioita.
  Jokaisen olisi hyvä välillä pysähtyä miettimään mikä on tärkein asia elämässä.
  Hyvä viikonloppua
  Leenalii

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää avata silmänsä ilolle. Ilo on kuitenkin se mitä haluan elämässäni kokea ja tuntea. Ilon aiheita löytyy ihan varmasti aina.

   Poista
 16. Viisas kirjoitus! Minä saan myös kulttuurista voimaa, energiaa ja innostusta. Teatteri, taidenäyttelyt, musiikki - siinä ne innostajat. Hyvää ja kaunista kesää sinulle, Maiju 💗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula. Itselleni musiikki on ollut aina elämässäni se voimaannuttavin juttu. Siitä saan varmaan parhaat energiani <3 Kaunista kesää myös sinulle.

   Poista
 17. Ihana Maiju <3 Sydäntään pitää kuunnella. Varmaan jotkut ovat saattaneet miettiä, että meilläkin olisi jotain draamaa meidän välillä. Onneksi ei ole, joskus vaan ei ole aikaa, tulee muuta jne. Kaikkialla ei ole sitä mustaa.

  Ihanaa viikkistä ystäväin. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän välisistä traamoista en ole kuullut, mutta johtunee siitä, että en ole ollut oikein missään, missä niistä olisi voitu kysellä. Ajanpuute ja ne yhteiset aiheet kun puuttuvat, niin silloin pitää vaan miettiä, että miten edetä eteenpäin. Näinhän se menee.

   Poista
  2. <3 En ole onneksi minäkään kuullut. <3 Halauksia uuteen viikkoon. <3

   Poista
  3. Ai niin, ystäväni kertoi, että olemme päässeet Vauvapalstalle, miksi ei enää tubeteta. ;)

   Poista
  4. No mitäpä sitä traamaa aikapulasta voisi saadakaan. Niin ja voi kauheaa vauvapalstalle :)

   Poista
 18. Voi Maiju - melkein samoin olisin voinut itsekin kirjoittaa! Monesti olen blogissakin todennut, että elämykset antavat voimaa ja vievät arjen tuolle puolen - jopa saavat hetkeksi unohtamaan vaivat ja kolotuksetkin. Ja syy, miksi niin harvoin otan mitään testaukseen, on se, että vaikka en mitään olisi luvannutkaan kirjoittaa, aiheuttavat ne testituotteet sitä stressiä - minä kun en edes ehdi kaikkea testaamaan, kun haluan nykyisin käyttää tuotteeni loppuun.
  Elämä on tässä ja nyt - ja välillä on hyvä hidastaa ja vain kuunnella sydäntään <3
  Ihanaa kevään jatkoa sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun tulee ikää, niin alkaa enemmän miettimään niitä arjen pieniä asioita, joista saa voimaa. Välillä on kuunneltava vaan itseään <3

   Poista
 19. Hyvää pohdiskelua elämästä. Ihmisellä olisi oikeus vetäytyä hiljaisemmille vesille, kuunnella omaa sydäntä ja mieltään. Monta kertaa seinään juosseena ymmärrän hyvin miten tärkeä on hidastaa tahtia ja antaa itselleen aikaa. Suruun ja särkymiseenkin. Toivotan Sinulla oikein hyvää ja valoisaa kevättä ja kesää Maiju 💛

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.