lauantai 1. kesäkuuta 2019

Gluteeniton kahvila avasi ovensa Alppilaan - Hug Cafe

Nyt on sellainen tunne, että gluteenittomuus on harpannut suuren askeleen eteenpäin. Mistäkö sen huomaa? No siitä, että hyviä uutisia satelee nyt enemmän kuin koskaan. Kuulin jo muutama kuukausi sitten uutisen, että Alppilaan ollaan avaamassa gluteeniton kahvila. Hihkuin onnesta, sillä vain toinen gluteeniton voi tietää sen, että mitä tällä saralla kaivataan. Tiesin, että nyt ei mennä ollenkaan sieltä missä aita on matalin, vaan tiedossa täytyi olla jotain hyvää.Hug Cafe, Alppila


Keskiviikkona järjestettiin tuparit kutsuvieraille uuden Hug Cafe -kahvilan kunniaksi. Kahvila avasi ovensa toukokuun viimeisenä päivänä eli eilen. Monta kertaa olen sanonut, että tänä päivänä ei enää oikein riitä se, että tarjotaan gluteenittomalle pakastimesta suklaamuffinsi tai marenkia. Gluteenittomat asiakkaat alkavat olemaan jo vaativampia. Sana uusista ja hyvistä paikoista leviää sosiaalisen median ryhmien kautta. Menemme ystävien kanssa sinne, missä tiedämme saavamme askeleen verran parempaa. Tärkeää meille on myös se, että kahvila tarjoaa palveluitaan kaikille.

Suuntasin avajaisiin ystäväni Villen kanssa.  Villen kanssa testailemme ja tutkailemme kahvilatarjontaa Helsingissä viikottaisilla kahvilakierroksillamme.

Ville on kasvissyöjä ja minä gluteeniton ja valitsemme paikkamme sen mukaan, että mistä saamme molemmat jotain syötävää sekä tarjoiluja kahvin kanssa. Arvioimme sitten usein yhdessä paikkoja ja hyvät paikat saavat meidät palaamaan kahville aina uudestaan ja uudestaan. Meitä yhdistävä tekijä Villen kanssa on kahvilakulttuurin vaaliminen. Annamme palautetta yleensä paikan päällä silloin, kun kahvilat ovat hyvin onnistuneet meidän palvelemisessa. Emme vaadi paljoa, vaadimme vain sitä, että tarjoilut ovat maistuvia sekä sitä, että molemmille löytyy syötävää. Sen enempää ei tässä asiassa ole kyse.Hug Cafen tarjonta oli juuri sellaista mitä esteetikko kaipaa kahvilalta. Vitriinistä löytyy designkakkuja ja muita makeita herkkuja. Suolaiseen nälkään on koko päivän saatavillla All Day Brakfast -listalta vaihtoehtoja. Näiden seuraksi voi valita kuohuvaa, kausiviinejä tai listalta voi valita haluamansa kahvin. Ihan miten haluaa kahvinsa ja hetkensä käyttää.Hug Cace conseptin takana on monille varmasti somestakin tuttu Say It With a Cake eli Kakkumuija Mona Tähtinen. Kahvilan perustajina hänen kanssaan on ystäväpariskunta Ammi Mikander ja Omar Al-Mutar. Heistä kaikista huokui ihan mielettömän hyvät energiat. Tällä energialla ei voi saada muuta kuin hyvää aikaiseksi.Hug Cafe sijaitsee siis Helsingissä Porvoonkatu 14, Alppilan sydämessä. Kolmosen raitiovaunu vie sinut ihan oven eteen. Aukioloajat kannattaa tarkastaa heiltä ennen menoa, koska ihan joka päivä ei kahvila ole auki. En onnistunut löytämään tarkempia aukioloaikoja heidän sivustoltaan, mutta yhteystiedot varmasti löytyvät Facebookin kautta.

Aiomme käydä katsastamassa suolaiset vaihtoehdot heti, kun on vaan mahdollista. Kannattaa ehdottomasti käydä paikan päällä. Sitten tiedätte, että mistä puhutaan. Tällaisia paikkoja on kaivattu Helsinkiin. Vielä yksi uutuuskahvila pitäisi olla tulossa Kamppiin, sitä jäämme vielä odottamaan.Maiju

2 kommenttia:

  1. Rakastan kahviloita ja ihanaa, kun niitä perustetaan kokoajan lisää. Lisäksi olen iloinen siitä, että niiden tarjonta kattaa kaikenlaiset asiakkaat. Tiedän, kuinka keliaakikot ovat usein esimerkiksi juhlissa jääneet vähemmälle, kun heidän allergiaansa ei ole huomioitu riittävän hyvin. Itse pyrin omissa juhlissani aina huomioimaan myös allergiset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin rakastan kahviloita. Jossain vaiheessa en viitsinyt enää käydä, kun koin, että ei ollut mitään tarjontaa. Nyt kun olemme vihdoin alkaneet saamaan jotain muutakin kuin suklaamuffinsin (en syö suklaaleivonnaisia, koska ne on syöty puhki), niin olen taas alkanut nauttimaan kahviloiden tarjonnoista. Tosin pitää tietää, että mihin menee.

      Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.