keskiviikko 19. kesäkuuta 2019

Vaatteiden ostolakko - miten se sujuu?

Kaikkihan muistaa sen, että asetin itselleni vaatteiden ostolakon syystä, että vaatekaappini alkoi näyttämään siltä, että ostaminen ei ollut ihan normaalia.

Miten nyt sitten on sujunut? Muistaakseni kirjoitin aiemmin, että tammikuu meni ihan mielettömän hyvin, samoin meni helmikuu ja maaliskuu. Yhtään vaatetta en ostanut vuoden ensimmäisen kolmen kuukauden aikana.

Sitten tuli huhtikuu. Alkoi tuntumaan siltä, että kaapista ei löytynyt mitään värikästä päälle pantavaa. Tosin osittain voi johtua siitä, että osa vaatteistani on työhuoneellani. Ostin huhtikuussa yhden collage-housut, selitin itselleni, että tarpeeseen, koska tarvitsin. Todennäköisesti en kuitenkaan niitä tarvinnut.

Huhtikuussa lähdimme Villen kanssa Rodokselle. Ajattelin, että minulle ei tule mitään kiusauksia sielllä. Kuitenkin ostin sieltä yhden pitsipuseron ja t-paidan sekä huivin. Huivi tosin oli sallittujen listalla, koska olen luvannut itselleni, että asusteita saan ostaa. Kuitenkin kaksi vaatetta liikaa. Huhtikuussa siis ostin yhteensä 3 vaatetta. 

Toukokuu oli paha. Tilasin nettikaupasta kolme vaatetta, ne eivät ole vielä tulleet. Kävin niitä katsomassa moneen kertaan ja lopulta en voinut niitä vastustaa. Kun näette ehkä ymmärrätte sitten, että miksi. Toukokuussa ostin myös markkinoilta yhden ponchon ja yhdet housut, koitin selitellä itselleni, että poncho ei ole vaate, mutta kyllä se vaate on. Toukokuussa 5 vaatetta.

Kesäkuu on nyt yli puolen välin. Ostin kuun alussa yhden t-paidan ja sunnuntaina tilasin nettikaupasta yhden paljettiliivin. Kesäkuussa 2 vaatetta.

Olen siis rikkonut nyt ostolakkoa 10 vaatteen edestä. Olin mielessäni miettinyt, että kesäkuussa otan niskasta itseäni kiinni, mutta en näköjään ole pystynyt. Elämä jatkuu silti.Onneksi asusteita ja koruja ei lasketa. Korviksia on tullut ostettua aika monet.

Vanhoja vaatteita todellakin löytyy kaapista. Nämä vaatteet on ikivanhoja.Kun olen rehellinen ihminen, niin sanoin, että kerron kaiken julkisesti. Jos haluaisin näitä asioita salata, niin kenelle minä valehtelisin kuin itselleni.

Mielessäni mietin, että jos en olisi tällaista ostolakkoa itselleni asettanut, niin olisin varmaan ostanut tänä vuonna 90 vaatetta, joten ehkä tämä kuitenkin on hyvä näin.

Lakkoilu jatkuu, katsotaan miten sujuu seuraava puoli vuotta.

Maiju

20 kommenttia:

 1. Oot paras, kun kerrot rehellisesti, ettet ole täydellinen ja sorruttu on. Niitä nettiostoksia en olisi minäkään jättänyt ostamatta.

  Kivaa juhannusta Maiju <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rehellinen pitää olla. Itseäni pettäisin, jos en kertoisi totuutta ❤️

   Poista
 2. Kohtuudessa olet vielä pysynyt. Hienoa on, että rehellisesti kerrot miten on mennyt!
  Ihanaa juhannusviikkoa sinulle Maiju <3

  VastaaPoista
 3. Pieniä lipsahduksia sattuu melkein kaikille, ei ne maailmaa kaada. Kokonaisuutena, olet varmasti ollut ostamisen suhteen todella paljon "kiltimpänä" kuin aiemmin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä juuri tuo, että en osta mitään heräteostoksia. Olin juuri Tuurissa ja mun Keskisen ostokset teki 2,85 kun ostin vain dödön... senkin syystä, että unohdin dödön kotiin :) Ei mitään muuta tuolta ostoshelvetistä :)

   Poista
 4. Hyvä Maiju! Hyvin olet selvinnyt. Oikein rentouttavaa ja mukavaa Juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, olen viimeisen kuukauden taas tsempannut. Mitään ei ole tehnyt mieli ostaa.

   Poista
 5. Inhimillistä! Itse en tuohon lakkoon pystyisi ollenkaan. Hyvää juhannusta, Maiju!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on auttanut kuitenkin miettimään ostoskäyttäyttymistä ylipäätään.

   Poista
 6. Musta on hyvä, että rehellisesti kerrot että ostat ja myös sen, että se ei todellakaan ole helppoa olla ostamatta kaikkea ihanuutta jota meille joka tuutista työnnetään. Musta oot silti ostanut hyvin kohtuulliset määrät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, jos en kertoisi rehellisesti, niin silloin pettäisin vaan itseäni <3

   Poista
 7. Hienosti sujuu sun ostoslakkosi, sillä poikkeushan vahvistaa säännön;)Ihanan rehellinen olet - ja täydellisyys on tylsää!

  VastaaPoista
 8. Maiju, repsahduksia sattuu, eikä kukaan ole täydellinen. Ehkä jollain oudolla tavalla on helpottavaa lukea, kun toinen rehellisesti tunnustaa, että lipsahdin. Itsellä olis petrattavaa NIIIN monessa asiassa. No, päivä kerrallaan ja askel askeleelta etiäpäin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parempi tunnustaa kaikki. Sanon aina, että olen niin umpirehellinen ihminen, että en voisi olla kertomatta :)

   Poista
 9. Ehkä se on sama vaatteiden ostamisessa kuin laihduttamisessa tai tupakkalakossa että jos vetää itsensä liian ahtaalle, repsahtaa helposti takaisin vanhoihin tapoihin. Minulla oli viime syksynä ”ei mitään uutena ostettua” -lakko. Kyllä minäkin pari kertaa repsahdin, mutta nyt keväällä, vaikka en edes ole lakossa, olen jatkanut samaa linjaa ha ollut tosi tarkka kaiken uuden tavaran suhteen. Kaikki kauppojen uudet tavarat saavat minut katsomaan kolmeen ja neljään kertaan, haluanko sittenkään. Yleensä en...

  Ei-Leen // Hempeät hepeneet

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa on ollut se, että olen tajunnut, että mun en ole pakko ostaa. En ole ostanut mitään heräteostoksia. Monilla asioilla on ollut joku tietty syy. Eniten iloinen olen siitä, että kun käytiin Tuurissa, en ostanut keskiseltä mitään... tai yhden dödön ostin, kun jäi kotiin. Selvisin siis ihan ilman mitään kiusauksia sieltä pois :) Eikä edes tehnyt mieli ostaa mitään.

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.