tiistai 2. heinäkuuta 2019

Elämysmatkailua Tuurissa

Kesälomani alkoi maanantaina. Ennen lomaani on taas blogin kirjoittaminen jäänyt vähemmälle, koska työ on vienyt taas kaiken ylimääräisen energiani. Toivottavasti nyt on aikaa myös tälle saralle.

Varasimme mieheni kanssa kuukausi sitten tähän kesäloman alkuun yhden yön Tuurin junamajoituksesta. Olemme yöpyneet kerran aikaisemmin kyseisessä junassa. Tarkistin juuri, että siitä edellisestä majoituksesta on jo viisi vuotta aikaa. Tämän jälkeen on Tuurin junamajoituksen omistaja vaihtunut ja junan tilat ovat saaneet uuden kuosin.Edellinen vierailu kyseisessä junassa oli jäänyt molempien mieleen ja päätimme siitä syystä ottaa tuon kokemuksen uusiksi. Halusin varata junan isoimman hytin ja koska se oli kovin varattu, niin sain vain yhden yön majoituksen. Päätimme ottaa sen mikä oli jäljellä. Jos mielii vielä tuolta saamaan majoituksen tälle kesälle, kannattaa varata majoitus heti, koska majoituspaikkoja on rajoitetusti ja hytit näin keskellä kesää menevät nopeasti.

Majoitus- ja oleskelutilat


Isoimmassa hytissä on oma WC ja suihku. Hintaa tuolle hytille tuli 95 euroa yöltä.

Muissa junan vaunuissa ei ole näitä "mukavuuksia", vaan niissä on käytettävissä yhteiset WC ja suihkutilat. Junassa on myös yhteinen keittiö- ja oleskelutila, jossa on käytettävissä "eväille" jääkaappi sekä kahvinkeitin. Hyttien hinnat keskikesällä on 2-4 hengen hytin koosta riippuen 50-75 euroa. Koko junankin saa vuokrattua ja silloin hinta on 510 euroa yöltä ja koko junaan mahtuu majoittumaan 25 henkeä. Tästäkin alkoi oma mielikuvitus lentämään ja mietin, että mitä jos ensi kesänä vuokrattaisiinkin hyvällä porukalla koko junavaunu yhdeksi yöksi. Voisi olla kiva kokemus sekin.Meidän majoitustilat. Tässä isommassa hytissä oli oma sisäänkäynti ja saimme olla ihan rauhassa. Vaikka olen sosiaalinen ihminen, joskus on hyvä olla antisosiaalinen. Otan usein matkoilla sen oman aikani ja hiljaisuuden ilolla vastaan. Nyt oli aika ladata akkuja.

Illalla kävin kuvailemassa lähiympäristöä. Mietin, että kuinka hiljaista ja rauhallista olikaan,Rakastan tällaisia vähän erikoisia juttuja ja tämä oli itselleni juuri sellainen spesiaalijuttu taas arjen kiireiden keskelle. Aikoinaan löysin itse tämän junamajoituksen Twitterin kautta, kun mulle tätä paikkaa suositeltiin. Haluan jakaa tätä ilosanomaa muillekin ja siksi tätä esiin nostan. Kyseessä ei ole mikään yhteistyöpostaus, vaan olen maksanut majoituksesta ihan saman hinnan kuin muutkin. Haluan vaan puhtaasti auttaa teitä muitakin löytämään jotain tällaisia mahtavia elämyspaikkoja.

Kävimme myös Keskisen kyläkaupassa, mutta voitteko kuvitella, että ostin vain 2,80 euroa maksavan dödön. Niin uskomatonta mutta totta. Jotenkin ei vaan tehnyt mieli ostaa mitään sellaista, mitä en tarvitse. Joten jos edellisessä postauksessani kerroin siitä, että olen repsahtanut ostolakossani, niin tästä reissusta pitää olla ihan ylpeä. Mietin, että miksi ostaa mitään sellaista mitä ei tällä hetkellä tarvitse.

Aamupala Onnentähti-hotellin aamiaisella

Kun lomalla ei jaksa kauheasti miettiä aamupalojaan, niin menimme Keskisen Onnentähti-hotelliin aamupalalle. Tiesin jo entuudestaan, että siellä hoituu hyvin myös gluteenittomuus. Hintaa aamupalalle tuli 10 euroa per naama.Tein junamajoituksesta myös videon, joka löytyy YouTubesta. Video on katsottavissa alla olevasta linkistä.Avatkaa silmänne kaikille hassuille kokemuksille. Itsekin yritän niin tehdä.

Loma jatkuu ja seikkailut myös.

Maiju

6 kommenttia:

 1. Mä en tiennyt, että tarjolla on tällaistakin majoitusta Tuurissa, todella makeaa ja uniikkia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on sellainen juttu, että tästä usein sana leviää juuri somen välityksellä. Itsekin aikoinaan vinkin sain Twitterin kautta, kun kyselin erityisiä kohteita Suomesta.

   Poista
 2. Ihanan erilainen majoitusmahdollisuus <3 Teidän hytti oli kyllä paras, koska oma veski. En ollut tällaisesta majoituksesta ennen kuullutkaan, kiinnostus kyllä heräsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä iässä sitä osaa arvostaa vessaa eniten :)

   Poista
 3. En edes tiennyt että tällainen majoitus on mahdollista, ihan mahtavaa! Kiinnostus heräsi kyllä ehdottomasti tällaista erilaista kokemusta ajatellen! Ja mikä ihana paikka kun saa gluteenittoman aamupalan silleen kunnolla eikä tartte jäädä mistään paitsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on ihana kohde ja kaiken ei tarvitse aina olla niin vimppoisen päälle. Nostalgiaa osaa arvostaa tässä iässä ja erilaisuutta :) Joo tuo Keskisen hotellin aamupala on hyvä.

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.