sunnuntai 14. heinäkuuta 2019

Gluteenitonta Järvenpäässä

Minulle on suositeltu jo pitkään Järvenpään Kulmakonditoria -kahvilaa. Kuitenkin Järvenpää on ollut itselleni sellainen paikka, että sinne täytyy matkustaa ihan syystä. Lomalla päätin, että käymme katsastamassa Järvenpäässä sijaitsevan K-Citymarketin, jotka on hehkutettu niin paljon parhaaksi Citymarketiksi.

Järvenpään K-Citymarket


Päätimme yhtenä lomapäivänä sitten suunnistaa Järvenpään suuntaan. Ensiksi halusin katsastaa Järvenpään K-Citymarketin gluteenittomat valikoimat. Hyvältähän siellä käytävillä näytti. Rakastan kauppiaita, jotka ovat kauppaansa rakentaneet tällaiset hyllytysjärjestelmät. Kauppareissut kestävät normaalia pidempään muutenkin, kun pitää lukea tuoteselosteita, niin tämä tuotteiden kohdennettu hyllytys auttaa löytämään tuotteet helpommin ja auttaa myös löytämään uudet tuotteet hyllyistä. Kaupoissa, joissa ei ole hyllytysjärjestelmää uudet tuotteet hukkuvat vanhojen sekaan.

Kaikki gluteenittomat tuotteet olivat hienosti samalla käytävällä. Myös kylmätuotteille oli hyllyjen päädyssä oma kylmäkaappi. Gluteenittomat pakastetuotteet oli myös ihan vieressä. Gluteenittomia pakastetuotteita löytyi useampi kaapillinen.

Voi kuinka upeasti nämä oli heillä suunniteltu. Tästä tulee kyllä täydet pisteet kaupalle. Olen kyllä kehunut omaa eli Tammiston K-Citymarketin valikoimaa usein, he myös ovat hoitaneet hyvin tämän puolen kotiin.


Kulmakonditoria Järvenpää

Sitten suuntasimme kahvilaan, jota siis oli kovasti kehuttu minulle etukäteen. Kuulin jälkeenpäin, että näitä Kulmakonditoriakahviloita oli tullut samalla konseptilla jo useampaan kaupunkiin. Pitääkin käydä testaamassa jossain vaiheessa myös Tikkurilan kahvila.

Olin pyörtyä kun menin sisään ja näin tämän Gluteenittoman (ja vegaanisen) menun. Tällaisia listoja olen nähnyt vain kerran eräässä kahvilassa. Ihan mielettömän hienoa.

Kun selasin gluteenitonta ruokalistaa, ajattelin, että onpa tämä hienoa ja ajattelevaista. Listaa selatessa meinasi tulla valinnan vaikeutta taas jälleen kerran. Kulmakonditoria mainostaa, että ovat Suomen monipuolisin kondiotoria, eikä suotta, siltä minustakin alkoi tuntumaan.

Päädyin lopulta tilaamaan lämmin kinkku-pekonileivän. Tämä lopulta oli ihan sairaan hyvä valinta. Leipä oli niin hyvää, että tuntui, että kuin olisin syönyt palan taivasta.

Tänä vuonna olen ollut erityisen onnellinen siitä, että kahvilat ovat alkaneet panostamaan myös gluteenittomiin tuotteisiin. Monet kahvilat ovat alkaneet ymmärtää, että sillä pakastemuffinsilla tai marenkipallerolla ei kovin pitkälle enää pötkitä tänä päivänä. Kun on muutaman kerran saanut hyvää, ei enää tyydy ihan vähään.

Nämä kaksi Järvenpään paikkaa osoittaa sen, että olemme harpanneet suuren askeleen eteenpäin. Meitänkin ollaan alettu arvostamaan tasavertaisina asiakkaina.

Kiitos ja ihanaa kun annatte meille näitä elämyksiä.

Maiju

4 kommenttia:

 1. Cittarissa on kyllä todella hyvä järjestys gluteenittomalle, voin kuvitella miten paljon helpommin ja nopeammin tuotteet löytyy ja uutuudet bongaa, kun ne on aseteltu noin. Säästää myös päänvaivaa ei gluteenittomilta, jos vaikka vieraisille on tulossa porukkaa, jolle pitää gluteenitonta saada. Ei tarvi harhailla ihmetyksen vallassa, että mitähän sitä ostaisi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, itse koen k-ryhmän vahvuutena sen, että heillä on hyvä hyllytysjärjestelmä.

   Poista
 2. Ihan mahtavaa kuulla, että näin pitkällä ollaan tarjoiluissa!

  Itse yllätyin super positiivisesti ihan niinkin perus ravintolasta kuin Rossosta viime viikolla. Kaikki pastat ja pitsat sai gluteenittomana ja ainakin syömäni lohipasta oli todella jokaisen euronsa väärti. Enpä muista koska olisin viimeksi voinut ravintolassa tilata pasta-annoksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen joskus vuosia sitten syönyt Rossossa pizzan. Ihanaa kun on tätä tarjontaa tullut kivasti moniin paikkoihin.

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.